Fotoğrafçılık Forumları
Pentax Ve Fotoğraf Dostluğu...
Değerli üyelerimiz.
Netfotoğraf sitesi olarak ürün incelemesini yaptığımız Pentax K10D incelemesi Türkçe ve İngilizce olarak kullanıma açılmıştır.
Pentax ın Türkiye temsilcisi Bükey fotoğrafçılığa bu incelemenin gerçekleşmesi için gösterdikleri ilgi ve destek için teşekkür ederiz.
AS (Adnan) arkadaşımızın yaklaşık iki aylık çalışması sonucunda ortaya çıkan bu inceleme hakkında görüş ve düşüncelerinizi bu forumdan paylaşabilirsiniz.
İncelemeyi hazırlayan AS (Adnan) ve Dadanagast (İlker) arkadaşımıza galeri bölümüne kendi çektikleri fotoğrafları gönderen ime (İlhan),amati (Ahmet) ve Hüsnü bey' (Hüsnü Atasoy) arkadaşlarımızın yanı sıra incelememizin İngilizce çevirisini yapan cfiliz (Cem) arkadaşlarımıza ,verdikleri destek ve katkıdan dolayı sitemiz adına teşekkür ederiz.
Pentax K10D ürün inceleme sayfasına BURAYA TIKLAYARAK da ulaşabilirsiniz.
Saygılarımızla Netfotoğraf.
işte romada en çok beğendiğim görüntü.. sanırım biraz doygunluk eksik kalmış ya da renk profili sorunu var..
neyse sizleri çok özledim.. yarın geliyorm istanbula.. cumartesi hep beraber ahmed abinin sergisinde buluşuruz umarım.
bu arada kaş fotoğrafları harika..
fatih abicim herkes gibi 5+6 ve panaromalara bayıldım. eline sağlık.
shn58 o nasıl balkonmuş ya
Fatih abi senin de mavin nasıl mavi öyle yaa, bu FF fotoların acayip güzel görünüyor gözümee
Sedat güzel kare İnşallah Cumartesi görüşürüz.
Beykoz Sırapınar Country Clup'tan.
Kadir, AVS, SHN58, Serkan tekekkürler.
Ahmed, karelerin herzamanki gibi nefis. Özellikle böcek 3 boyutlu gibi duruyor. Bu arada serginin acılıs saati nedir.
Pesmerge
Kadir Seferihisardan akşam karesi güzel olmuş
Fatih agbi, bende 5 ve 6. kareler diyorum. Renkler harika FF konusuyor.
Shn58 bulutlar bambaşka bir dünya gibi duruyor. Farklı bir kare olmuş tebrikler.
Sedat, Roma karesi, ışık yansımalar harika.
Puspus atın oldugu ilk karede gökyüzü patlamasaymış gerçekten güzel bir kare olacakmış. Kompozisyon ve yeşilin tonu harika.
tşk.ler. yorumlarınız için.
Fatih abi,karleer çok güzel.bize nikon lensleriniz ile birlişkte yazarsanız ,o konuda da bilgi sahibi olmak isteriz.
belki bizde transfer oluruz,belli mi olur?
shn58 ,sanırım Nepal de oturuyorsun. bu kadar yükseklik anca oralarda olur.
ama sanki foto ters çevrilmiş gibi geldi bana.
sedat,
puspus,eksik pozlama gerektiren çekimlermiş.gökyüzünden daha fazla fayda sağlanırdı..
daha önce eklediğim karenin,insan öğesi ile donatılmış versiyonu..
Hvar adasına ayak bastığınız anda tanıdık bir koku duyuyorsunuz. Bu hatıralık eşya satıcılarından yayılan lavanta kokusu. Cünkü adada üretimi çokça yapılıyor. Bizim gittiğimiz mevsimde maalesef lavan ta çiçekleri yoktu bizde bu boyları yaklaşık 3 metreyi bulan kaktüs çiçekleri ile yetinmek zorunda kaldık.
Hvar town da Arsenal
Meydandaki katedral ve yukardaki Arsenal Osmalılar tarafından ada 1611 de ele geçirildiğinde yıkılmış 16yy sonlarında tekrardan inşa edilmiş.
Hvar sokaklarından bir detay
Hvar town koyları cok temiz, beach club cılgınlıgın buralarda da mevcut. Sezon sonu olması nedeniyle çoğu boştu. Bu koylardan birinde güneş alçalırken.
Sedat selam özletiyorsun kendini fotoğraf ın her zamanki gibi adına marka. Ayarlayabilirsem Ahmed'in sergisine ben de gelmek istiyorum nasipse görüşürüz.
Puspus senin fotoğraflarda da renkler çok hoş özellikle yeşil. 1. fotodaki atı kesip son fotoyo yerleştirmek lazım
Sevgili kaptanım teşekkürler. Sizlerin fotoğrafları yanında bizlerinkinin esamesi bile okunmaz. Örnek aldığım kişilerdensiniz.
Kadir yazmaya çalışırım. Senin fotoğrafların da birbirinden güzel. Çalışkanlığına ve azmine hayranım.
Merhaba,
Foxfo ; Sen , D700 ve Akdeniz . Cennettesin valla . Bende özellikle gece fotolarına hayranım ellerine sağlık
Ömer ; Eve asansörle çıkman yarım gününü alıyordur heralde Senin evin balkonundan gün doğumu ve batımı da güzel karelenir
Sedat ; Roma melekler köprüsü kadraj ve yansımalar harika görünüyor . Bende aynı köprüyü öğle saatlerinde karelemek zorunda kalmış ve akşam fotolarının nasıl çıkacağını merak etmiştim. Sayende görmüş oldum Sadece karende biraz mavi eksik gibi geldi bana
Puspus ; Sırapınar 'da iyi malzeme var gibi buraya mutlaka gün batımı ya da sabah da giderek karelemelisin
Kadir ; son karen çok güzel ancak karenden gün batımını seyrederken diğer bir ilgi ilgi odağı oluşturan insan figürleri kareden çıkmak üzere olduğundan benim bakışımıda alıp kadraj dışına doğru çıkartıyor. Sanki insanlar karene sağdan girse daha da etkili bir kare çıkarmış . emeğine sağlık.
Ironsailor ; Özellikle kaktüs (belki 1-2 stop daha kısık diyafram) ve son karen harika . Diğer karelerinde ki mimari bakış ve ışık etkileyici
Bu arada c.tesi Ahmet'in sergi ziyareti için son durum şöyle. Recep ve Enis serginin açılış saatinde 10:00-10:30 gibi orda olacaklar. Bazılarımız ise c.tesi yarım gün (ben ve Serkan gibi ) çalıştığından ziyareti akşama doğru saat 15:30-16:00 gibi gerçekleştirecek . Dolayısıyla gelmek isteyen arkadaşlar diledikleri gruba katılabilirler
Fatih abi, futbol sahasında "çimlere basmayınız" tabelası gibi bişey olmuş bu
kadir bu 10-20 fotolarını gördükçe o lensi o fiyata kaçırdığıma daha çok yanıyorum.eline sağlık .
puspus,forumda bi atlı foto görmemiştim.onuda gördüm sayende ,eline sağlık (atlı foto ismi bi garip oldu.affına sığınıyorum)
ironsailor teşekkür ederim.
avşar abi merdiven kullanıyorum spor olsun diye
buda benim evin mutfak penceresinden(eski bi fotoğrafın yeniden düzenlenmiş hali)
İSTANBUL YANIYOR
Avşar,shn58 tşk.ler..
SHN58 İstanbul yanıyor fotosu müthiş olmuş..
biraz ışık ayarlaması hatalı bir poz oldu
#kad-ir' tarafından 09.10.2008 21:53:24 tarihinde düzenlendi.
Galeride üst bandda farklı bir versiyonu var..buraya farklı olanı ekliyorum..
İlgili olabilecek konular
-
Yeni Bölüm: Mirat'ın Puslu Fotoğraf Atlası, S. 04-b. 03
06 Oca. 2025, 11:41 miratcenk
029806 Oca. 2025, 11:42
miratcenk -
Yeni Bölüm: Miratın Puslu Fotoğraf Atlası, S. 4-b. 2
01 Oca. 2025, 18:50 miratcenk
018101 Oca. 2025, 18:50
miratcenk -
Yeni Sezon: Mirat'ın Puslu Fotoğraf Atlası, S. 04-b. 01
26 Ara. 2024, 23:55 miratcenk