netfotograf
netfotograf (Yönetim)
İzmir / Firma

Pentax Ve Fotoğraf Dostluğu...

Değerli üyelerimiz.

Netfotoğraf sitesi olarak ürün incelemesini yaptığımız Pentax K10D incelemesi Türkçe ve İngilizce olarak kullanıma açılmıştır.

Pentax ın Türkiye temsilcisi Bükey fotoğrafçılığa bu incelemenin gerçekleşmesi için gösterdikleri ilgi ve destek için teşekkür ederiz.

AS (Adnan) arkadaşımızın yaklaşık iki aylık çalışması sonucunda ortaya çıkan bu inceleme hakkında görüş ve düşüncelerinizi bu forumdan paylaşabilirsiniz.

İncelemeyi hazırlayan AS (Adnan) ve Dadanagast (İlker) arkadaşımıza galeri bölümüne kendi çektikleri fotoğrafları gönderen ime (İlhan),amati (Ahmet) ve Hüsnü bey' (Hüsnü Atasoy) arkadaşlarımızın yanı sıra incelememizin İngilizce çevirisini yapan cfiliz (Cem) arkadaşlarımıza ,verdikleri destek ve katkıdan dolayı sitemiz adına teşekkür ederiz.

Pentax K10D ürün inceleme sayfasına BURAYA TIKLAYARAK da ulaşabilirsiniz.

Saygılarımızla Netfotoğraf.

Tarih: 18 Temmuz 2007, 09:23 - İp: 88.***.**3.85
weary
weary (üye)
İstanbul / Amatör

esisman, kad-ir, Selahattin Abi, Sinan Abi, Avşar, Enis hepinize güzel temennileriniz için tek tek teşekkür ederim.

Selahattin abi yusuftaki netlik çok güzel. sanki canlı izliyormuş gibi oldum biran

Avşar italya karelerini zevkle izlemeye devam ediyorum. Hepsi çok etkileyici...

Esisman karadenizin bendeki yeri farklı. Oradaki yaylaların doğal güzelliği karşısında insanın etkilenmemesi mümkün değil. Senede 3-4 defa iş icabı karadenizi turlarım her sene bir kaç yaylaya çıkarım. Hepsi birbirinden güzel yerler. Aslında herkesin uygun olacağı bir zaman kısa bir karadeniz gezisi hiç de fena olmaz....

Fatih abi yeni oyuncağını konuşturmaya başlamışsın. Çekirdek ve kumsaldaki şezlong benim favorim. Ara sıra pentax ile aralarındaki artı ve eksileri hakkında bilgilerde verirsen bizide bu konuda bilgilendirmiş olurusun. Saygılar abi...

aydemir74 dişli detay kareleri .

Tarih: 5 Eylül 2008, 20:23 - İp: 88.***.**0.27
foxfo
foxfo (üye)
Ankara / Meraklı

Arkadaşlar güzel dilekleriniz için teşekkürler. Daha iyi ve güzelleri sizlerinde olsun.

@Avs,
Avşar Vatikan fotolorı muhteşem özellikle kubbe fotosu tablo tadında.

@bitpire,
Usta senin lafın aklıma geldi nerem doğru ki İş makinede bitmiyor, sizlerin sayesinde bir şeyler öğrenmeye çalışıyorum makine bahane.

@komutan,
Sinan'coığım teşekkürler. Nerede bizim yemek fotoları ara sıra nefis körletiyorduk hiç olmazsa.

@weary
Teşekkürler. Daha tam olarak inceleme ve anlama aşamasını yapamadım. Şu anda söyleyebileceğim, makine üzerindeki ayarlarla PS müdahalesine gerek kalmadan kendi zevkine (keskinlik, kontrast, renkl vs. kolaylıkla istediğin şekilde müdahale ederek) göre istediğin ayarda fotoğrafa sahip olabiliyorsun. Beni PS'dan kurtardı diyebilirim. Sadece resize dışında. FF olması zaten hepimizin istediği bir şey. Makine üzerinden yapacağın ayarla crop faktörlü lensleri de kullanabiliyorsun. Bu özelliğinden dolayı çabuk geçiş yaptım.

Selahattin abi bayramda ne yapıyorsun? İstanbul'da mısın?

By foxfo, shot with NIKON D700 at 2008-09-05

Tarih: 5 Eylül 2008, 22:31 - İp: 78.***.**7.128
pin_nar
pin_nar (üye)
İstanbul / Amatör

Fatih abi

D700 ün hayırlı olsun

Tarih: 5 Eylül 2008, 23:11 - İp: 78.***.**5.253
esisman
esisman (üye)
İstanbul / Amatör

weary hakikaten karadeniz çok farklı bir tabiat gidip görmesi lazım herkesin

Tarih: 6 Eylül 2008, 01:44 - İp: 85.***.**3.110
camoka
camoka (üye)
İstanbul / Meraklı

Fatihciğim bir aksilik olmazsa bayramda Bodrum'da olacağım. Eğer uyarsa Likya gezisini bayramda yapabiliriz.
Yeni grup makrolr da çok hoş. 'Düldül dikizde'

Kadir buluşmalar için bayram sonu derken İstanbul'daki kısa buluşmaları kasdetmemiştim. Ben senin yorumu görmeden yazmıştım. Sana yanıt gibi olmuş. Özetle sen İstanbul'a geldiğinde mutlaka haber ver. Bu bahane ile birkaç arkadaş bir araya geliriz. Eskiden ramazanda millet iftardan sonra kendini dışarıya atar direklerarası filan yaparış. Biz de onların 2008 versiyonunu yaparız.

Tarih: 6 Eylül 2008, 08:01 - İp: 85.***.**2.48
avs
avs (üye)
İstanbul / Amatör

Teşekkür ederim arkadaşlar

Foxfo ; FAtih abi arı makrosu renk ve netlik olarak harika , tebrik ederim...

Selahattin abi iLikya yolu gözüktü size artık inşallah sizlerde turu yapar ve güzel fotolarla dönersiniz

Tarih: 6 Eylül 2008, 09:33 - İp: 85.***.**2.23
camoka
camoka (üye)
İstanbul / Meraklı

Avşar senin izinden gitmeye gayret ediyoruz ama bir türlü denk getiremedik Fatihle. Tek başına da tadı olmaz. At heykeli yakın planı çok beğendim.

Hakan teşekkürler. Arada sırada net fotoğraf da çekiyoruz işte. Bizimki amerikan usulü. Mermilerin hepsini boşalt nasıl olsa bir tanesi isabet eder misali.

Tarih: 6 Eylül 2008, 10:45 - İp: 85.***.**2.48
esisman
esisman (üye)
İstanbul / Amatör

Avşar abi navona meydanındaki at çok güzel eline sağlık

Tarih: 7 Eylül 2008, 01:47 - İp: 88.***.**7.211
foxfo
foxfo (üye)
Ankara / Meraklı

Selahattin abi bir aksilik olmaz ise bayramda tamamdır.

Biraz gece fotosu ısınma turları

By foxfo, shot with NIKON D700 at 2008-09-06

Tarih: 7 Eylül 2008, 05:07 - İp: 78.***.**7.128
camoka
camoka (üye)
İstanbul / Meraklı

Fatih Fethiye sana kalmış bakıyorum. Harika gece fotoğrafları.
Barlar da boşalmış. Bir aksilik olmassa bayramda yapalım şu Likya gezisini. Hem de yaz ayları boyunca ufukta yer alan sis, pus da dağılmış olur ve sıcaklar da dengelenmiş olur.

Bayramda Likya turu. Açık davet. Yok mu katılan?

Eşli-Eşsiz, Evli-Bekar , çocoklu-çocuksuz farketmez.

Bu yıl hiç izin yapamadım diyenlere büyük fırsat. Ramazanda bütün işleri bayramdan sonraya diye erteliyoruz. Bayramda da iş olmaz nasıl olsa. Bayramdan sonra girilecek yoğun mesai için enerji toplamaya birebir.

Yol öğretir. Öğrenirken Eğlen.

4 veya 5 günlük rota:

-Kelebekler vadisi
-Letton-Patara antik kenti, muhteşem patara plajında yüzme
-Kalkan
-Kaputaş plajında yüzme
-Kaş
-Kekova (Simena)
-Finike, Obalar, Karagöz (Tarihi Gelidonya feneri)
-Çavuşköy, Çavuş limanı, Adrasan
-Olimpos, Çıralı plajında yüzme
-Tekirova, Faselis.

Bu rota likya yolunun araba ile 4-5 günde gezilebilecek bölümü.
Asıl rota 505 km. sırt çantaları ile yürüyerek geziliyor. Onu da yaparız inşallah.

#camoka' tarafından 07.09.2008 13:14:57 tarihinde düzenlendi.

Tarih: 7 Eylül 2008, 11:12 - İp: 85.***.**2.48