netfotograf
netfotograf (Yönetim)
İzmir / Firma

Pentax Ve Fotoğraf Dostluğu...

Değerli üyelerimiz.

Netfotoğraf sitesi olarak ürün incelemesini yaptığımız Pentax K10D incelemesi Türkçe ve İngilizce olarak kullanıma açılmıştır.

Pentax ın Türkiye temsilcisi Bükey fotoğrafçılığa bu incelemenin gerçekleşmesi için gösterdikleri ilgi ve destek için teşekkür ederiz.

AS (Adnan) arkadaşımızın yaklaşık iki aylık çalışması sonucunda ortaya çıkan bu inceleme hakkında görüş ve düşüncelerinizi bu forumdan paylaşabilirsiniz.

İncelemeyi hazırlayan AS (Adnan) ve Dadanagast (İlker) arkadaşımıza galeri bölümüne kendi çektikleri fotoğrafları gönderen ime (İlhan),amati (Ahmet) ve Hüsnü bey' (Hüsnü Atasoy) arkadaşlarımızın yanı sıra incelememizin İngilizce çevirisini yapan cfiliz (Cem) arkadaşlarımıza ,verdikleri destek ve katkıdan dolayı sitemiz adına teşekkür ederiz.

Pentax K10D ürün inceleme sayfasına BURAYA TIKLAYARAK da ulaşabilirsiniz.

Saygılarımızla Netfotoğraf.

Tarih: 18 Temmuz 2007, 09:23 - İp: 88.***.**3.85
adr
adr (üye)
Bursa / Amatör

Teşekkür ederim Kadir. Devamsızlık biraz mecburi oldu. Bu ara tayinim çıktı onunla uğraştım ev taşı falan uzun zamanımı aldı. K20D den çok memnunum açıkçası dahada memnun edecek düzeyde geliştirilmiş bir K10D türevi ama farkları var tabiki.. Uzun bir süre K10D kullandıktan sonra dahada iyi anlıyorsunuz. K10D mükemmel bir makine. K20D ise mükemmelin bir adım ötesi. Bunu ulaşılabilir bir düzeyde başarmak her firmanın işi değil.

Pentax K20D + SMC DA 18-55 AL II

Tarih: 14 Temmuz 2008, 00:04 - İp: 85.***.**6.111
kadirirkin
kadirirkin (Objektif)
İzmir / Profesyonel Fotoğrafçı

nereye tayininiz çıktı.

k20 deki bu lens ayarlaması gibi özellikler nasıl bir şey?bir de 14 mpiksel in bir negatif etkisi var mı?

Tarih: 14 Temmuz 2008, 00:07 - İp: 85.***.**0.207
esisman
esisman (üye)
İstanbul / Amatör

permerge, foto tablo gibi olmuş eline sağlık..

Kadir, martı her zamanki gibi muazzam

Tarih: 14 Temmuz 2008, 00:15 - İp: 88.***.**1.70
ulyses
ulyses (üye)
İçel / Amatör

Selahattin abi, ironsailor sağolun abilerim.

Kad-ir k20d her lens için ayrı kalibrasyona imkan veriyor bildiğim kadarıyla. Çok çeşitli aralıkta lens kullanımı için güzel bir özellik, autofocus sorun olmaz. K10d de olmasını isterdim. Mesela ben en çok 14mm ile sorun yaşamıştım. Onun için kalibre edildi serviste. Şimdi 14 gayet iyi ama 27-70 de bazen yanılıyor. Sorun lensten de olabilir tabi. 27-70 eski bir lens ne de olsa. Diğer lenslerde sorun olmuyor.

Bu arada Shutter adında bir film izledim. Japon korku sineması tarzında bir film ama Amerikalılar çekmiş sanırım. Bir moda fotoğrafçısı Japonyaya gidiyor çekimler için.Filmde birçok yerde adamın makineleri görünüyor. Biri malum Hasselblad. Bir diğeri Leica ve filmde görünen diğer tüm dslr ler Pentax. Galiba Pentax da artık bu reklam işine önem vermeye başladı. Yada adamlar film için fotoğrafçılara danışmışlar.

#ulyses' tarafından 14.07.2008 00:25:07 tarihinde düzenlendi.

Tarih: 14 Temmuz 2008, 00:21 - İp: 88.***.**2.99
kadirirkin
kadirirkin (Objektif)

tşk.ler esisman.

bu da poz verirken,fazla net deği ama...

Tarih: 14 Temmuz 2008, 00:22 - İp: 85.***.**0.207
adr
adr (üye)
Bursa / Amatör

Teşekkürler. Tayin yerim Diyarbakır. Burası benim memleketim sayılır aslen Gaziantep zaten. Kendim istedim gayet güzel memleket. 14MP detay gerektiğinde çok farkediyor. Genelde 6 yada 10MP yeterli olabiliyor zaten kalite muazzam. Ama makroda crop faktörde 14mp çok etkili olur.

Pentax K20D + SMC M 100mm F/2.8 Manual

#pesmerge' tarafından 14.07.2008 00:31:22 tarihinde düzenlendi.

Tarih: 14 Temmuz 2008, 00:23 - İp: 85.***.**6.111
kadirirkin
kadirirkin (Objektif)

peşmerge oralardan da güzel kareler gönderip bize anlatırsınız umarım.
özellikle mardin en çok merak ettiğim yer.

cumartesi serkan ın doğum günüymüş galiba,facebook ta gördüm.
Doğum günün kutlu olsaun Serkan

bir martı daha ,kdraja sığmadı,albatros gibi bir şeydi.

Tarih: 14 Temmuz 2008, 00:31 - İp: 85.***.**0.207
t_yaman
t_yaman (üye)
İzmir / Amatör

Selamlar herkese.

Ulyses;
Bu film şu hayaletlerin fotoğrafının çekildiği film değil mi? Reklamını izlemiştim ben de görmüştüm Pentaxı. Galiba K20D kullanılıyor filmde.

Peşmerge;
Manzara fotoğrafın nefis, tebrikler. Bu K20D ciddi ciddi aklımı iyice karıştırmaya başladı. Peki bu 2sn. gecikmeli çekimde hotpiksel sorunu yaşadın mı? Firmware update işe yaradı mı? Bir de düşük ışık koşullarında AF ya da genel AF de K10D ye nazaran bir fark gördünüz mü acaba?

Tarih: 14 Temmuz 2008, 07:53 - İp: 78.***.**5.148
camoka
camoka (üye)
İstanbul / Meraklı

Pesmerge fotoğraflarını özlemiştik. Tayin yerin hayırlı olsun.

Kadir geniş açı diyorsan birkaç seçenek var. 17-70 i falan geniş açı sayma.

Sigma 10-20 çok iyi iş çıkartıyor ancak FF değil.
Pentax 12-24 FF lens ancak bizim makine FF olmadığından gerçek performansını alamıyoruz. Foxfo Pentax 12-24'ü satıp Sigma 10-20 aldı.
Pentax 14 mm prime. Kalite süper ama ben prime lens kullanamıyorum. diğer taraftan 10-20'ye göre alttan 4 mm kaybediyorsun ki bazan önemli olabilir. Geçen buluşmamızda arkadaşlar Tamron veya Tokina'nın 10-24 Pentax uyumlu çıkaracağından söz ediyorlardı onu da beklemek iyi olabilir. Veya sen onu beklerken başka bir marka yeni bir lens daha tanıtır bekle babam bekle.
Bana sorarsan Sigma 10-20 al hiçbir zaman pişman olmazsın. Dahasına sonra bakarsın.

Tarih: 14 Temmuz 2008, 09:56 - İp: 85.***.**7.127
hakanirmak
hakanirmak (üye)
Kahramanmaraş / Doğa Fotoğrafçısı

K10D/sigma 105 MM Macro Fotoğraflarına Devam...

Tarih: 14 Temmuz 2008, 12:25 - İp: 78.***.**9.108