pazarbey
pazarbey (Avukat)
Kütahya / Amatör

Pentax K20 D -ilk İzlenimlerim.

Malumunuz samsung gx 10 umdaki hotpikseller sebebiyle yerine 1300 ytl para verecekler.
Bunu bir fırsat olarak değerlendirip sigma 18-200, sigma 105 ve sb 360 flaşı yarı fiyatına satıp geleceği olmayan bu sistemden kurtulmalımıyım.
Yoksa bu paraya Almanyadan 650 euroya yani hemen hemen aynı paraya bir Pentax k20 getirtip devammı etmeliyim.
Sİzin fikriniz nedir bu konuda.
Satarsam muhtemelen
a700
50d
d90
modellerinden birini alıp devam edeceğim.

Derken birden kendimi k20d almış buldum. Samsung gx10 için verilen 1300 ytl ye daha 1700 fotoğraf çekmiş 22 ay daha ganatisi olan k20 d yi 1350 ytl ye buldum . Tüm arkadaşlar kaçırma dedi bende aldım.

kad-ir tarafından iddia edildiği gibi transfer söylentileri gerçeği yansıtmamaktadır.

#pazarbey' tarafından 28.12.2008 14:23:06 tarihinde düzenlendi.

Tarih: 22 Aralık 2008, 22:55 - İp: 88.***.**5.250
okyanus.
okyanus. (üye)
İstanbul / Profesyonel Fotoğrafçı

senin fuji mercimek kadar sensörüyle tabi objektifin en kaymak yerinin görüntüsü düşüyor üstüne. yani fujide kenar dediğin yer bile dslr de orta kısım oluyor.

tamron o fiyata göre bence çok iyi. gerçi hiçbir zaman senin gibi böyle büyütüp yok efendim burası merkez, vay efendim şorası kenar demedim. çektim baktım güzeldi ve yola devam ettim.

Sigmanın 70-200 üde fena değil. Ama tabi bence nikon ve canon 70-200 ler bir başka. Sayısal oynadım nikon 70-200 almayı düşünüyorum tavsiye ederseniz.

Yalnız üstadım sizin altıntaş ta imar kirliliğini aldı başını gidiyor. yokmu bir dur diyecek. küçücük ilçelerin bile haline bak ya. bu manzaraları görünce moralim bozuluyor vallahi. nerde Türk mimarisi nerde bu insanlar nerde bu devlet dememek için kendimi zor tutuyorum.

Tabi hep şikayet hep şikayet bir yere kadar. Gelelim çözüme.Nasıl sensör kirliliğini bertaraf eden titreştirip öteleme sistemleri icat ettiysek, imar kirliliği için de bir titreştirme sistemi icat etmek zorundayız. titret ve yık.

Bahçeliye bir hesaplattırsammı ben ne zaman belediye başkanı olacakmışım. Aynı formülle hesaplayım dedim ama çıkamadım işin içinden.

Neyse lens berbat benden söylemesi.

Tarih: 1 Şubat 2009, 18:23 - İp: 78.***.**2.28
pazarbey
pazarbey (Avukat)
Kütahya / Amatör

Fujininki mercimek kadar sayılmaz. Bayağı büyük koymuşlar. Lafımı başka taraflara çekmeyin bak. Sony f828 le ayna büyüklükte sensörü. Oluympusların yarısı kadar.Ancak şunuda unutmamalı ki bunlarında objektifi sensöre göre. Yoksa nasıl yapceksin 25x zoomlu makinayı. sanırım kodak 25x çıkardı. Yani onlarında kendine göre kenarı var. Lakin sigma kadar kötü asla bir çizgileri yok..
Sİgma 70-200 sadece f2.8 de biraz kötü kalan kısımda son derece iyi. Baktınmı mtf falan filanına. Photozoneye bakcen.
Gelelim imar kirliliğine. Altıntaş ta benim evim hariç özgün bir tasarım yok maalesef. Aynı kibrit kutularını yan ve dik koymak sureti ile bina yapılıyor.
Valla bahçelenin hesaplama yöntemini kendine sorsan bu daha cevap verebileceğini sanmam. Matematik oskarı falan oluyosa kesin aday olur.
HEm sen başkan olsan solcu olacağın için kesin yamyamyarın olacak. İşin zor.

Tarih: 1 Şubat 2009, 18:31 - İp: 78.***.**2.247
okyanus.
okyanus. (üye)

ne solcusu. ben solcu değilim. ufuk uras solcu. Valla bak ufuk uras gerçek solcu, Bülent Arınç tv de söyledi gerçek solcu böyle olur diye.

Tarih: 1 Şubat 2009, 18:44 - İp: 78.***.**2.28
pazarbey
pazarbey (Avukat)
Kütahya / Amatör

Olacaksın diyom olacaksın. MEcburen Akp sine aday maday göstermez. Mhp de öyle. Geriye bi chp bi Tkp kalıyo.
HEm sen ne dersin 70-200 mü 100-300 mü.

Tarih: 1 Şubat 2009, 18:48 - İp: 78.***.**2.247
okyanus.
okyanus. (üye)

100-300 hakkında görgüye dayanan bir bilgim yok. ne sallasam boş yani.
Ama mantık yürütebilirim.

Bak şimdi ;

100-300 , potansiyel müşterisi az olan bir lens.
sen bu azlığa birde pentaks mount oluşunun azlığını ekle.
100-300 alırsan evlenirsin yani. boşayamazsın sonra.

70-200 nisbeten daha bilinen ve talep edilen bir lens.
bu talep edilen kısmından mentaks mount oluşunun yarattığı talep daralmasını düş. çeyrek fiyatına satma ihtimalin mevcut yani. bir nevi metres tutmuş gibi oluyorsun senin anlıyacağın dilden söylersek. istediğin zaman başından atabilirsin ama ondan sonra beşyüz altın yedirdim bir ayda türküsünü söylersin.

neticeten 70-200 derim.

esasında sen bu mentaksı sat arkadaş. başına aldın yine aynı belayı. al bir nikon canon. ölüsü bile olsa satılıyor. lens desen kıyamet gibi. hala ölü yatırıma devam edip daha çok nasıl zarar edebilirime kafa yoruyorsun. numune olacaksın valla.

Tarih: 1 Şubat 2009, 18:54 - İp: 78.***.**2.28
pazarbey
pazarbey (Avukat)
Kütahya / Amatör

Gece gece moralimi bozma şimdi yav. 100-300 tam 950 avro.
70-200 ise yaklaşık 600 avro.
17-55 ise 350 avro.
17-55 çok iyi bir lens. Sanırım bunların ikiside full farama.
Acaba diyorum mintaksın parasını alınca kalan obcektifliride satıp gidin canın veya nikon yada çift slotlu bur a700 mü alsaydım.
Geçti gali.

Tarih: 1 Şubat 2009, 18:58 - İp: 78.***.**2.247
eraycanli
eraycanli (üye)
Ankara / Amatör

yaa pazarbey al gitsin 70-200 işte! diyafram da geniş oh oh süper. 200mm ile 300mm arasındaki fark çok aşırı değil, biliyorsundur gerçi telede açı yavaş yavaş küçülüyo. kısa odak uzunluğu gibi değil.
ha bu arada alamancılar getirecekse tamron 70-200 sordur, o daha ucuz olmalı. güzel objektif ayrıca, düşün onu da

Tarih: 1 Şubat 2009, 20:38 - İp: 81.***.**7.8
eraycanli
eraycanli (üye)
Ankara / Amatör

hmm tamron'un abd fiyatı sigma'dan 100 dolar kadar daha düşük. pentax için olanı da varmış.

Tarih: 1 Şubat 2009, 20:40 - İp: 81.***.**7.8
pazarbey
pazarbey (Avukat)
Kütahya / Amatör

Alamanyada aynı hememn hemen. Ancak sigmanınki hsm.
Optik açıdan tamron mekinik açıdan sigma iyi imiş. Dp de ikisinidde testi var bi baksanya sen annarsın.
Bak fiyatlar burda. İkiside aynı alamanyada. Bence hsm ye değer.
http://www.idealo.de/preisvergleich/SearchProductCategory/1000.html
Dp de incelemelere bak bakalım.

Tarih: 1 Şubat 2009, 20:52 - İp: 78.***.**2.247
eraycanli
eraycanli (üye)
Ankara / Amatör

evet pazaremmi optik olarak biraz daha iyi tamron. fokus motoru var ama sigma kadar hızlı değil galiba öyle diyor sitede.

Tarih: 1 Şubat 2009, 21:26 - İp: 81.***.**7.8