Fotoğrafçılık Forumları
Olympus Evolt E-510 -pazarbey
Arkadaşlar uzun bekleme ve araştırmalarım sonunda bu modelde karar kıldım. Kararımda etkili olan unsurlar Titreşim engelleme sistemi , 4/43 fotoğrafları ,kaliteli kit lensler ve 2 kart slotunun olması.
Ancak bu modelle ilgili hiçkimseden ses gelmedi. Yoksa yakıştıramıyormusunuz bana. Almamalımıyım.
Almayı düşündüğüm lensler ise 18-180, 14-45, ve 35 mm makrodur.Arz ederim.
Pazarbey valla fotoğraf çekmek bile yasaktı.
Bende Fanta konserine üzerimde pepsi reklamlı milli takım forması ile gitmiştim pepsinin adamı diye neredeyse içeri bile almıyorlardı.
Ya kardeşim pepsinin adamı değilim üzerimdekinin milli takım forması olduğunu görmüyormusunuz diye girişte bir sürü adama dert anlattım.
Makinayı havaya kaldırır kaldırmaz hemen bir görevli başıma gelip "yassak kardeşim çekme" diyordu.
iso1250 300mm f5.6 shutter 1/125 AS'nin yollamış oldugu 1600 isoluk fotografla karşılaştırınca bariz fark yok mu bu fotograf nikon d80 ile çekilmiş bence sonuç bariz ortada..Dunesea daha iyi bilir yakın arkadaşıymış bu fotografı çeken bende mail yolladım ve bu fotografı tripodsuz çekmiş demem şu ki yüksek isoda İS olmadan da net ve güzel fotograflar çekilebiliyor 300mm 1/125 oldugunu düşünürsek ve fotografı incelersek şartların pek de iyi olmadıgını görüyoruz .Yani bu iyi birşey pazarbey demekki istenildi mi çekilebiliyor..
pazarbey 1600 isosu kötü denilen bir makine için iyi dedim ben.
95mm f/5.6 1/45sn iso 1600 bence ışık yeterli. sence değil mi pazarbey.
Adnan bey bu tozlar 1600 isoyu çok seviyor o zaman.
fotografları bu boya getirince benim emektar d30 bile 1600 iso'da ne fotograflar veriyor ama crop alınca işler ortaya çıkıyor.
fotograf koyan arkadaslar lütfen crop'unu da koysun ki gerçek manada fikir sahibi olabilelim.
krmdzn iso 1250 de ama.Bugün için ıssuz makina almak hiçte akıl karı değil. Is muhakkak olmalı.Ne kadar faydalı olduğun biliyorum ben.Is lı ıssız makinalar kullandım.aradaki farkı iyi ibilirim.
Deperyus haklısın ışıkgerçekten iyiymiş. Hatta 2.8 veya 3.5 olsa diyafram nerede ise gündüz gibi zekersin.Birde ıs olunca 100 ısoda bile tetrişemz.
As dayak yemediğine şükret.
her konsere alıyolarmı bu aletleri,çok şey kaçırdık ehehe
pazarbey geçen sefer yolladığım CD ler geri gelmedi ama.... beğendin mi onları
KRMDNZHN 1250 ıso ya 1600 ıso .Şartlar sence çok mu yakın. Ayrıca D80 nin makina içinde ne kadar NR uygulaması yaptığını sanırım bilmiyorsun.Ben o 1600 ıso luk fotoğrafı Neatİmage den geçirirsem 100 ıso zannedebilirsin.
AS,SR IS VR gibi sistemlere olmasada olur lafınıda anlayamadım.
Canonda IS li ,Nikonda VR li optik alanlar paralarının çokluğundan ,o paraları ne yapacaklarını bilmediklerindenmi o optikleri alıyorlar.
Yada bu titreşim önleme sistemleri gövde üzerine konulmaya başlandığından berimi gereksiz görülmeye başlandı.
Gövde üzerindeki bu titrşim önleme sistemlerinin gerekliliğini tartışmayı lüzumsuz buluyorum.
Pazarbey cd ile fotoğrafmı topluyorsun.
Al bi makinada kendin çek.
Bufalo sanırım sende yaşlanıyorsun.Geçen göndericem dedin hala bekliyorum. Yanlışlıkla başka bir yere göndermiş olma sakın.
Arkadaşlar ıs ın gerekliliğini tartışmanın hiçbir anlamı yok.Is gereklidir.Bakın fuji bile kompaklarda noise konusundaki başarısına rağmen artık ıs koyacak.
Sevgii AS D80 uzun pozlamada NR uygulaması yapıyor fotografa kısa pozlamalarda böyle birşey söz konusu degil ayrıca 1250 ile 1600 arasında çok da fark göremiyorum..
İlgili olabilecek konular
-
Yurt Dışı Çıkış Harcı (harç Pulu) Ödeme
21 Ara. 2024, 13:33 prodersler
02721 Ara. 2024, 13:34
prodersler -
Dünyanın En Büyük Kilise Binaları Google Earth 3d
19 Ara. 2024, 16:12 prodersler
05619 Ara. 2024, 16:13
prodersler -
-
Canon 600d Görüntü Görüntülenemiyor, Bilgisayarda Yeşil
16 Ara. 2024, 08:32 alarissa
013716 Ara. 2024, 08:32
alarissa -
Universal Şarj Aletleri İle Bataryalar Şarj Edilebilir Mi?
17 Eki. 2024, 23:54 bilgeakcay
256010 Ara. 2024, 18:56
bilgeakcay -