Fotoğrafçılık Forumları
Olympus Evolt E-510 -pazarbey
Arkadaşlar uzun bekleme ve araştırmalarım sonunda bu modelde karar kıldım. Kararımda etkili olan unsurlar Titreşim engelleme sistemi , 4/43 fotoğrafları ,kaliteli kit lensler ve 2 kart slotunun olması.
Ancak bu modelle ilgili hiçkimseden ses gelmedi. Yoksa yakıştıramıyormusunuz bana. Almamalımıyım.
Almayı düşündüğüm lensler ise 18-180, 14-45, ve 35 mm makrodur.Arz ederim.
Demek flaşlı. Dur hemen ağlama. Ya ıso yüksekse tabiki noise olacak. Benim şaşkınlığım birazda e410 fotolarında yaptığım hatadan dolayı. Gerçi hala neyin doğru olduğunuda biliyor değilim. üzme tatlı canını.Seni gidi fanatik seni.
Sana özelden mesaj falan atmadım boşuna bakma.
Neyse, şu konuda artık hemfikiriz sanırım, 1600 asa ile makro olmazmış
Bende 1.7 objektif var En kötü ışıkta bile 1600 gerekmiyor
Dunesea, bu Tamron 17-50 nasıl? Epeydir kullanıyorsun, bizim dadanagast ın övdüğü kadar var mı?
Cumartesi Hande Yener konserine gidecem, aslında hiç sevmem de, sırf foto çekmek için...Ben iso 100 le bile çekerim sizin çektiklerinizi Hem onun bacakları daha uzun ve güzel....
Ben bu titreşim önleme sisteminin testini yaptım, gerçekten bir estrisi var mı yoksa abartılıyor mu diye... ıs on ve off konumlarında onlarca foto çektim.
Is kapalıyken de 1/5 hatta 1/2 gibi enstantanelerde foto çekebildim. Ama fotolardan crop alınca her şey kabak gibi meydana çıkıyor. Ben ilaç kutusu kullanmıştım testte, IS kapalıyken yazıları okumak olanaksız. Üstelik testi 50mm 1.7 ile yaptım. 18-200 ile 200 mm de çok ama çok daha faydalı oluyor.
50mm de crop almazsan ilk bakışta ıs açık ya da kapalı çok farketmiyor ama crop alınca IS gerçekten çok faydalı bir şeymiş diyorsun.
Adnan bey fotograflar güzel K10d ve raw işleyicinizde iyi iş çıkarmış. Yalnız exiflere şöyle bir baktım ışık durumu dediğiniz kadar da kötü değilmiş hatta tam kıvamındaymış gibi geldi. K10D gerçekten 1600 iso'da kullanılabilir fotolar veriyormuş fakat yine de canonda o gökyüzündeki beyazlaşma olmazdı. Fakat arka arkaya yüklediğiniz aynı ortamda çekilen fotograflar şunu gösteriyor ki yüksek iso o kadar da şart değil nitekim iso 100 ile çekilenler çok iyi görünüyor.
Alın kardeşim alın.
Pentax K10D , Flaşsız ,1600 ISO ,Sahne ışığıkları,SR açık, Elde çekim hemde 200 mm. Odak, hemde exifi üzerinde, kit lens ile.
Evet haklısınız 100 ısoda makro falan olmaz.Artık kabul ediyorum.Bufalo sende az değilsin hani. Ayıp yaıp.utanmalısın kendinden.Cık cık cık. Yakında görürsünüz siz.
Deperyus iyimi ışık diyorsun. 100 de çekilenlere iyi diyorsan iyidir.canonun foto konusunda üstünlüğü zaten kuşkusuz.
deparius o havadaki beyaz bulut varya ,toz.
Konser eski bir toprak sahada verildi.Millet hoplayıp zıpladıkça tozdan boğulacak gibi nefessiz kalıyorduk.
Seyircilerin arkasından sahanın ortasından yapılan spot beyaz ışıklar ile sahne aydınlatmasıda havada toz zerreciklerini beyaz bulut gibi gösteriyordu.
Işığın yeterliliği ise spotu sanatçı üzerinde yakalıdıkmı deklanşöre basarak çözmeye çalıştım.
Zor şartların fotoğrafçısı as. Flaş kullanmak yasakmıydı as. Kaçakmı açtınız flaşları. Yoksa serbestmi. Oniksonun 54 bilmem kaç flaşı olsa neler çekerdiniz.
Bu arada Afyonda arkadaşlarda d80, a100, gx10 var.Eğer bir şekilde e510 elde edebilirsek dördünün hem ıso hemde foto performansını test etme imkanımız olabilir.Hem gitmişken piknik falanda yaparız.
Ya boşverin bu konser fotolarını filan...Konserde popçu çekmek kolay, sıkıysa metal konserine gidin, metalcileri çekin
Biraz serinleyelim. Bu foto bu da %100 şeyi...Aslında elimde onlarca bikinili kız fotosu var ama onları yüklemeyeyim Kardeşim makinemi araklamış ve çekmiş kızları ...Ben bu günlerde bardak filan çekiyorum.
Şimdi bi örnek yollucam yine Dunesea'nın vermiş oldugu örneklerin bulundugu siteden exif bilgileri herşeyi açıklıyor sanırım. iso1250 300mm f5.6
#KRMDNZHN' tarafından 25.07.2007 14:05:50 tarihinde düzenlendi.
KZMDNK bu iyimi kötümü yani.Kafam karıştı açıklarsan sevinirim.
Bufalo sana özelden mesaj attım bi bak. Sana 5-10 tane boş cd gönderiyorum.bfotoğraflarını inceleme maksatlı olarak rica edeceğim. Iso karşılıştırması için.
Kargoya sıkı sıkı temih et eve teslim etmesinler, bürayo teslim etsinler.
İlgili olabilecek konular
-
Yurt Dışı Çıkış Harcı (harç Pulu) Ödeme
21 Ara. 2024, 13:33 prodersler
02721 Ara. 2024, 13:34
prodersler -
Dünyanın En Büyük Kilise Binaları Google Earth 3d
19 Ara. 2024, 16:12 prodersler
05619 Ara. 2024, 16:13
prodersler -
-
Canon 600d Görüntü Görüntülenemiyor, Bilgisayarda Yeşil
16 Ara. 2024, 08:32 alarissa
013816 Ara. 2024, 08:32
alarissa -
Universal Şarj Aletleri İle Bataryalar Şarj Edilebilir Mi?
17 Eki. 2024, 23:54 bilgeakcay
256010 Ara. 2024, 18:56
bilgeakcay -