Fotoğrafçılık Forumları
Olympus Evolt E-510 -pazarbey
Arkadaşlar uzun bekleme ve araştırmalarım sonunda bu modelde karar kıldım. Kararımda etkili olan unsurlar Titreşim engelleme sistemi , 4/43 fotoğrafları ,kaliteli kit lensler ve 2 kart slotunun olması.
Ancak bu modelle ilgili hiçkimseden ses gelmedi. Yoksa yakıştıramıyormusunuz bana. Almamalımıyım.
Almayı düşündüğüm lensler ise 18-180, 14-45, ve 35 mm makrodur.Arz ederim.
Pazarbey mesaj kutuna bak.
sigma 18-200 ü boşver pazarbey.
tamron ya da sony al. bu ikisi hem gerçek 200mm hem de 200mm de nesneye 25 cm yaklaşmana izin veriyor.
aslında tamron 18-250 dururken gerisi hikaye....
eeee sana dedik başta bu iso konusuna çok takılma diye, iso konusunda mcize yarattığı iddia edilen her makine nalları dikti
Rodos a vardın mı bu arada c.uzan bile senin kadar büyük laf etmedi 1600 isoda d200 ün 400 isosundan iyiymiş...peh peh peh
Hakan dur adamın üstüne gitme.Zaten şokta, acaba ben 1600 ıso diye 100 ıso fotoğraflarınamı bakıyordum diye kendinden şüphe duymaya başlamış.
Pazarbey helal olsun sana 100 ıso fotolarını bize 1600 diye yutturdun ya.
O kadar viski şişesi fotoğrafı incelersen böyle kafayı bulur, fotoları karıştırırsın.
abi 540FGZ lazım bu insana,isoyla macromu olur :D f22 1/180 de foto patlıyor kısmak zorunda kalınıyo :D
sigma 105 yerine tamron 90mm 'de göz ardı edilmemeli.540FGZ desteği ile.
Tamro 18-250mm'de beklentileri karşılar.Şehir içi kullanım.
aklıma takıldı birde bu test yapanların şişeleri beğenmedim ben sigma ila çektim,yada viski şişeleri bozuk ahanda yeni rakı :=)odaklayamadımda.
Shot with PENTAX K10D at 2007-07-23
crop
Shot with PENTAX K10D at 2007-07-23
#onixon' tarafından 24.07.2007 03:28:18 tarihinde düzenlendi.
Adnan hakikaten öyle valla. Ben bile içimden ''lan ne kudretli makineymiş bu olympus '' dedim kendi kendime.
1600 asada makro çekecekmiş
Gerekirse 1600 asaya çıkmaktan çekinmezmiş
K10d nin 100 isosu gibiymiş 1600 de
A100 100isoda bile kumluymuş ama olympus temizmiş
Sony nin D200 sensörü iyi bir sensör, kusuru yüksek iso da gürültü. Yeni bir sensör yaptılar şimdi. Pentax,Nikon ve Sony kullanacak. Eski sensör 2-3 sene öncesinin teknolojisi buna rağmen Olympus bir üstünlük kuramamış
Yukarıda A100 ün K10d ile birlikte en fazla detay veren kamera olduğunu yazmışsın Adnan. Ben diğer makineleri incelemedim maalesef. Ama A100 ün gerçekten mükemmel detay verdiğini,sensörün inanılmaz bir çözünürlük verdiğini söyleyebilirim. Forum müsade ederse bir iki foto ekleyeceğim ki etmedi .
Onixon senin şişe testi çok iyi olmuş Yanına beyaz peynir, turşu, balık filan ekledin mi güzel bir test düzeneği olur Balık gözünü crop filan alırız Ulusal bir test düzeneği benimsemeliyiz artık. Elin gavurunun viski şişesi, el sabunu, parası filan baydı sahiden.
Tamron şehiriçinde iyi gerçekten. Işık kötü değilse problem olmaz. Hem 18-250 boru değil
, tamronun 50mm daha ekstrası var ve benim objektif gibi 200 mm de ölmüyor, 250mm de bile iyi. Tam tembel adam objektifi. bu objektif Sony tarafından da üretilecek ve yeni dslr ler ile kit olarak satılmaları söz konusu olabilir belki.
Eeee, pazarbey ne oldu şimdi senin Olympus maceran Alacak mısın? Bence iyi makine aslında...Sonuçta resim kalitesi filan oldukça iyi. Ama çözünürlük konusunda D200 sensörüyle baş edemez.
#buffalo' tarafından 24.07.2007 05:35:25 tarihinde düzenlendi.
Arkadaşlar mahsusmu yapıyorsunuz bunu.
Şimdi pazarbey bu rakı şişesini görür hıklamaya başlar.
Alkolün fotoğrafı bile bu adamı sarhoş ediyor koymayın buraya rakı ,votka,viski şişesi falan.
Gül suyu çekin gül suyu.
Hakan giriş ve orta seviyedeki tüm dslr için de K10D ve A100 ince AA filtresi sayesinde yüksek çözünürlükte en iyi makinalar.
K10D nin raw ları ise daha da fazla çözünürlülük veriyor (gerçi pazarbey raw çekmez,çeksede işleyemez ya).
Makro içinde yüksek çözünürlülük şart.Makinanın çözünürlüğü yüksek ise kaliteli bir makro lens ile alınacak sonuçlar çok daha iyi olacaktır.
buffalo ,hacışakir,pe-re-ja,çapa yün,nazarboncuğu kolonya vb benzeri meteryallerle bizim düzeneği yapmamız lazım :D:D:D:D:D
iso100'de bile nasıl noiseli çekiyolar,viskilerde iş yok rakı taş :D bu testleri sevmiyorum.
Lens testlerindede naturallik,contrast,geçişler'i gösterecek şeyler yapamıyorlar :s
#onixon' tarafından 24.07.2007 12:01:49 tarihinde düzenlendi.
Sana hiç makina önermiş miydim şimdiye kadar ben PAzarcım?
Dur hiç duymadığın bir öneri yapayım, 30D al bir daha da makina almayı düşünmezsin
Gam zaten bunlar kafamı bozacak gidip d1 mark3 müdür nedir ondan alacağı.Bi flaşı olsa varya acımam paraya ama.
Neyse bufala 18-250 neye yararki .Dünyanın en yavaş lensi imiş. Onu almaktansa 18-200 almak karylıdır.200 euro var aralarında.Isonun hastasıyım vazgeçmem. Asla.
Onikson napıyon kardeşim.Nerden buldun bu şişeyi. İçmiyorsundur umarım. Bak artık iktidar elimizde.Yakında yasaklarız. Neyse o zamana kadar keyfine bak. Foto güzelmiş. 1600 ısomu bu. Kadrajdada eğiklik var.
As inanmasaydınız kardeşim. Baksana exifine.Gerçi hiçbirinde exif yok.Çünkü bunların hepsi bmp dosyası olarak indi. Jpeg yaptım sonra.Valla hala nolduğunu anlamadım.
onikson o dediğim flaştan bana bi tane alsana. Hadiye et.
Bualo sen olsun dalga geçmi. e410 çok iyi gibiydi 1600 de. ama e510 da niye öyle hotpikseller çıktı anlamadım. HEm nr ile temzileniyormu.
Milli foto testi kampanyasına katılıyorum.Renkli patiklerde benden.
As ne diyon sen ya. Raw ne bu arada. As sana özelden mesaj attım.Yokluğumda istifade eyleyip epeyce atıp tutmuşsunuz. E bakalım son gülen iyi güler.Eftaş bi gönderirse e510 görürsünüz o zaman. Tabi fdiker abimizden izin alıp öyle inceleriz.Yok artık öyle kendi başımıza iş yapmak. [>:D
inşallah pazarbey
İlgili olabilecek konular
-
Yurt Dışı Çıkış Harcı (harç Pulu) Ödeme
21 Ara. 2024, 13:33 prodersler
03121 Ara. 2024, 13:34
prodersler -
Dünyanın En Büyük Kilise Binaları Google Earth 3d
19 Ara. 2024, 16:12 prodersler
05619 Ara. 2024, 16:13
prodersler -
-
Canon 600d Görüntü Görüntülenemiyor, Bilgisayarda Yeşil
16 Ara. 2024, 08:32 alarissa
014016 Ara. 2024, 08:32
alarissa -
Universal Şarj Aletleri İle Bataryalar Şarj Edilebilir Mi?
17 Eki. 2024, 23:54 bilgeakcay
256010 Ara. 2024, 18:56
bilgeakcay -