pazarbey
pazarbey (Avukat)
Kütahya / Amatör

Olympus Evolt E-510 -pazarbey

Arkadaşlar uzun bekleme ve araştırmalarım sonunda bu modelde karar kıldım. Kararımda etkili olan unsurlar Titreşim engelleme sistemi , 4/43 fotoğrafları ,kaliteli kit lensler ve 2 kart slotunun olması.
Ancak bu modelle ilgili hiçkimseden ses gelmedi. Yoksa yakıştıramıyormusunuz bana. Almamalımıyım.
Almayı düşündüğüm lensler ise 18-180, 14-45, ve 35 mm makrodur.Arz ederim.

Tarih: 29 Mayıs 2007, 23:09 - İp: 88.***.**9.12
as
as (Üye)
İzmir / Doğa Fotoğrafçısı

Erdem nedir bunlar hocam.Pazarbey bunlara bakıpta makina falan almaz haberin olsun.
Adam ha bire yüksek ıso deyip duruyor.Bende özellikle 1600 ıso da dün gece çektiğim üstelik oldukça kötü ışık şartlarında çekilmiş exif leri üzerinde 3 tane foto koydum ki 1600 ıso nun da kullanılabilir olduğunu görsün diye.

Yani amaç iyi konser çekimi göstermek değil makinanın zor koşullardaki performansını göstermekti.

Yoksa binlerce kişininin sağımda solumda hoplayıp zıplarken ,koluma sağdan soldan birileri çarpıp duruken, titreşim önlemenin de yardımı ile çekilmiş güzel fotoğraf göstermek istesem başka fotoğraflar koyardım.

NOT aşağıdaki fotoğraflar stüdyo ortamında çekilmemiştir.

Pentax K10D

Aynı konserden.
Her iki fotoğrafta elde çekim.

Pentax K10D
Pentax 50-200mm.
SR ON.
200mm.

#as' tarafından 25.07.2007 13:11:06 tarihinde düzenlendi.

Tarih: 25 Temmuz 2007, 12:58 - İp: 88.***.**3.208
pazarbey
pazarbey (Avukat)
Kütahya / Amatör

onikson kusura bakma ama pentax ve canonun karşılıştırmayalım istersen. Canon tüm makinalar içinde apayrı bir yere sahip. 400d mi k10d mi dersen kesinlikle k10d derim ama 400 d nin fotoğrafları cam gibi.
BUfalo ben 400d yi beğeniyorum demedim.Fotoğrafları şahane dedim. Tekrar edeyimmi. BUfalo ben 400d yi beğeniyorum demedim.Fotoğrafları şahane dedim.Oldumu.Umarım anlamışsındır.
Hem niye çin işkencesi olsun.BAk ne güzel eyleniyoruz. Hem bilmediğimiz birsürü şey öğrendik. alınmamış makinanın 72 sayfadır tartışmasını yapıyoruz. Hem daha dur dslr alım sorunsalını yakalamamaıza ne kaldı şurda.
Ayrıca TUHAF ADAMSIN sövme sayılırmı acaba. Okyanusa vekalet vereyimde bi dava açsın. Yada fipara vereyim o daha yakın sana. Aa dur dur bunlarda Altıntaş mahkemeleri yetkili dimi.Ulaştığı yerde suç işlenmiş sayılır.Ya a100 ya suç duyurusu.
Merson abi hoşgeldin. avatar yakışmış bi artist var ismi neydi onun. Ona benzemişsin. Hah bört reynılds
Seçimde kararlı bir biçimde oumu kullandım ben. her iki adamdan biri ben oldum.
Bufalo e510 nalları falan dikmedi.Bence o makinada problem var.Öyle olmalı. olurmu hiç ya. Hem 1600 ısoda minimal noise diyor hemde samanyolu gibi çıkmış fotoğraflar.
Hem ayrıca benim a10 veya a200 yada k10 veya k20 beklediğimi nereden çıkarıyorsunuz. Alıp geçcem e510 u. Sizde bende kurtulayım.
As katılmana sevindim. Fotoğraflar güzeller.Ama nikonda güzel.Bak dunesa uğraşmış çekmiş koymuş.KRMDN de link vermiş.
Bakalım ne alacağız.Uffffff

Tarih: 25 Temmuz 2007, 13:09 - İp: 88.***.**1.170
onixon
onixon (üye)
İstanbul / Reklam Fotoğrafçısı

f5.6 adnan abi sende f2.8 lens olsaydı konserde 200mm ? sonuç 2 stop kazanıp iso400'de çekime düşülürdü.

Tarih: 25 Temmuz 2007, 13:10 - İp: 88.***.**5.176
pazarbey
pazarbey (Avukat)
Kütahya / Amatör

2.8 lensmi.Kaça onlar biliyonuzmu siz.Nerde bizde onları alacak para.Hepimiz züğürtüz maaşallah. Mimarca hariç.Sahi nerde o. Kankam benim. Makinalarının birini bi kapsam.

Tarih: 25 Temmuz 2007, 13:12 - İp: 88.***.**1.170
as
as (Üye)

Serkan biz böyle yerlere gittiğimizde basın kontenjanından özel yerlerden değil halkın arasından sahne spot ışığını yakalamaya çalışarak binlerce kişinin arasında kit lenslerle çekim yapmaya çalışıyoruz.O yüzden bu fotoğraflarda bir iddiamız yok.
Yoksa kit lens ile 5.6 da çekim yapmayıp kaliteli lenslerle özel yerlerde çekim yapmaya kalksak .....

Bu işi iyi bilenler gelsinlerde aynı şartlarda böyle fotoğraflar çeksinler bizde tamam sen bu işi biliyorsun kardeşim diyelim.

Evet dediğin gibi elimizde F2.8 bir lens olsaydı Iso yada bu kadar yüklenmek zorunda kalmayacaktık.

Tarih: 25 Temmuz 2007, 13:19 - İp: 88.***.**3.208
krmdnzhn
krmdnzhn (üye)
İstanbul / Amatör

Vermiş oldugunuz Candan Erçetin örneklerinde exif bilgilerine bakınca iso 100 shutter speed ise 1/90 ve üzerinde görünüyor yanlış anlamadıysam bu fotograflar flaşla çekilmiş. iso 1600 örnegi vermiyormuydunuz?

#KRMDNZHN' tarafından 25.07.2007 13:39:03 tarihinde düzenlendi.

Tarih: 25 Temmuz 2007, 13:24 - İp: 88.***.**3.192
dunesea
dunesea (üye)
İstanbul / Amatör

e iyide adnan !! o yolladığım fotograflarda konserde çok kötü ışık koşullarında vede 2.8 olmayan lensler ile çekildi...

fotografları çeken çok yakın arkadaşım...elinde 2.8 lens yok..

yani şartlar eşit..

bilmiyorum ne demek istediğim anlaşıldı mı ?

Tarih: 25 Temmuz 2007, 13:24 - İp: 212.***.**9.19
pazarbey
pazarbey (Avukat)
Kütahya / Amatör

Yoksa yoksa adnan çalmışmı bu fotoğrafları.Yada flaşlamı çekildi. Hadi tiraf et. Demek sende bize şimdiye kadar bunları 1600 ıso fotosu diye yutturdun. KRMNDZ bu fotoları ben vermedim.
Benim ilgi ve alakam yok.

Tarih: 25 Temmuz 2007, 13:30 - İp: 88.***.**1.170
krmdnzhn
krmdnzhn (üye)
İstanbul / Amatör

Pardon AS yollamış yinede 1600 degil ve flaşlı sanırım...

Tarih: 25 Temmuz 2007, 13:36 - İp: 88.***.**3.192
as
as (Üye)

KRMDNZHN son iki fotoğraf için 1600 iso demedimki.
İlk üç fotoğraf 1600 ıso idi.Exif ler üzerinde.
Diğer iki fotoğraf için sahnenin önüne kadar gidip net bir çekim sağlarım diye flaşıda açmıştım.Ama sahnenin spot ışıkları flaştan daha çok işe yaradı.

Erdem bende ilk üç fotoğrafı yükleme amacımı zaten yazmıştım.10mp.lik makinaların 1600 ıso performansları pazarbeyin anlattığı kadar kötü değil.Fotoğraflar kullanılabilir kalitede.
1600 ıso da çekim yapıpta 1/100 crop alınıp fotoğrafa öyle bakılmayacağına göre noise konusunu abartmaya gerek yok.
Bunu pazarbeye anlatmaya çalışıyorum ama sen işi marka fanatikliğine getirmişsin.

1600 ıso fotoğraflarının birinde exifi incelersen 80mm. odak aralığında 1/30 sn. lik bir çekim var.
Hiç te rahat olmayan bir ortamda bu pozlama süresini SR siz başarabilmenin ne kadar zor olduğunu tahmin edersin.Özellikle çevremdeki kalabalıklığa dikkatini çekmek isterim.

#as' tarafından 25.07.2007 13:42:42 tarihinde düzenlendi.

Tarih: 25 Temmuz 2007, 13:40 - İp: 88.***.**3.208