Fotoğrafçılık Forumları
Olympus Evolt E-510 -pazarbey
Arkadaşlar uzun bekleme ve araştırmalarım sonunda bu modelde karar kıldım. Kararımda etkili olan unsurlar Titreşim engelleme sistemi , 4/43 fotoğrafları ,kaliteli kit lensler ve 2 kart slotunun olması.
Ancak bu modelle ilgili hiçkimseden ses gelmedi. Yoksa yakıştıramıyormusunuz bana. Almamalımıyım.
Almayı düşündüğüm lensler ise 18-180, 14-45, ve 35 mm makrodur.Arz ederim.
As zaten öyle yapacağım hiç merak etme.
Bana göre alınabilir 3 tane makina var.
K10d ki en iyisi bu.
a100 renk sapmaları ve kasa konusunda bazı sıkıntıları varmış ama 18-200 ile 1650 ytl ye satılması bile alınması için yeterli sebep.Değilmi bufalo.
e510.Çok iyi ıso başarısı, fotoğraf kalitesi, titreşim engelleme, lcd den çekim.
Bufalo ben 4/3 ün daha avantajlı olduğunu düşünüyorum. Aynı citroenin pönomatik hidrolik amortisör sistemi gibi. Ancak yaygın değil. Bu nedenle başarılı olamamısı normal. Ancak bu geliştirdikleri sensr bayağı iyi olmuş. BAksana niticelerine.
400 de gerçekten çok iyi fotoğraf sunuyor.Ancak Türkiyede alan yok gibi bu makinayı.Artık firmaların titreşimengelleme sistimi olmayan slr yapmaması lazım.
küçük sensörün küçük vizörle ne gibi bir alakası var anlamadım.k10d ve a100 aynı sensör buyutuna sahip ama birinin vizörü as ın tabiri ile siniema salonu gibi.
acayip fotoğraf boyutu ne ola. panasonic kompaklarında 2/3 fotoğrafta çekiyor . ayrıca şu anda 12 mp ye çıktılar.
3. parti üreticuilerin uğraşmadığı kısmen doğru.sigmanın bir sürü lensi var.
yakındır ccd,cmos ta tarih olacak temellerinden dolayı yapamadıkları şeyler var.Teknolojiyi ucuzlamışken hemen değiştirmezler.
Ka^r dönemini geçirip sonrasında yeniler ortaya çıkar.G.kore tabanlı bir çok şey öne çıkacak.
onixon güney koreliler ancak yamuk yumuk ürünler yapar, öne çıkacak firma samsung sa zaten eyvah eyvah. hele hele fotoğrafta japonların önüne geçmeleri mümkün değil. bir tek samsung la olmuyor ki zaten samsung un kedi olalı bir fare tuttuğunu görmedim fotoğraf işinde.
canon ve sony yeni sensör fabrikaları açmaya devam ediyorlar. özellikle CMOS a ciddi yatırım var.
Pazarbey, farkındaysan fotoğraf kalitesine hiç kötü demedim Olympus un. Sen beğendiğine göre eminim çok iyidir. Kaldı ki eski Olympus dslr lerin resim kaliteleri de kötü değildi
bence oldukça iyiydi.
Resim kalitesi anlamında olympus dslr lere en büyük eleştiri renk sapmaları.Özellikle eski dslr ler. Yeni dslr lerde bu yok sanırım.
Benim eleştirim Olympus un tercih ettiği sisteme. Keşke hiç girmeseydi o yola. Azımsanacak bir firma değil çünkü. Ama başarısızlığa mahkumlar yine de Ama bunun senin e510 almanla pek ilgisi yok. Yani sen sonuçta Olympus Inc. i satın almıyorsun, sadece bir makinesini alıyorsun Ya, özellikle makro için almasan al git sorun değil diyeceğim ama makro işi objektif işi , ben olsam başka marka dslr alırdım.
Canon ve Nikon titreşim önlemeli gövde yapmayacak. Onlar lensleri tercih ediyor. Bence hatalı davranıyor
A100 de renk sapması yok , aksine bu konuda oldukça başarılı. Sıkıntısı yüksek iso, kasa kalitesi d80, K10d kadar iyi değil.1650 liraya kelepir.
4/3 daha avanatjlı diyemeyiz. Neden daha avantajlı olsun ki?
k10d nin vizörü oldukça iyi evet, geniş ,ferah bir vizör. zaten pentax ın o makineyi o fiyata satması da inanılmaz.toz ,su geçirmeyen gövde ,IS, büyük vizör ve daha bir sürü artı.
sony yeni dslr lerde büyük vizör kullanacak. olympus -bildiğim kadarıyla- küçük sensör nedeniyle küçük ayna ve vizör kullanmak durumunda.
İYİ DE ABİCİM BUNUN VİDEOSU SES KAYDI YAPMIYORMUŞ ÖNEMLİ OLAN FOTO DİYOSAN SEN DAHA İYİ BİLİRSİN AMA O ÖZELLİĞİN ÜZERİNE BU ÖZELLİK OLMAYINCA KURCALAMIYOR DEĞİL HANİ İNSANIN AKLINI
Herşe değişecek.Boynuz kulağı gececek.Samsung bu hızla giderse japonları geçcecke.Nasıl gecekeBirini alıp teknoloji transfer edecek.Ben pentax diyordum olmadı. Belkiolympus olur.Bellimi olur.
Ben burda yıllar önce cmos foto kalitesinden bahsederken millet sadece ağzı ile gülmedı bana. Neler neler söylediler. Ama aha işte herkes cmos peşinde.
Olympus 4/3 ve bu sistemi uygun lensler yaparken epey zaman kaybetti,Diğerlerinin geresinde kaldı.Halbuki diğerleri gibi yapsa idi belkide şimdi daha iyi bir yerde olacaktı.
Bufalo kusura bakma ama a100 de renke sapmala ıolduğunu bilen birileri söyledi.K10 da var demedi mesela 400d de var demedi.Ama 100 de var dedi. Bu nedenle a100 ün bazı düzeltmelere ihtiyacı olduğu kesin.
4/3 ün avantajını defalarca sölyledim.Objektif tam bir dairedir.Dairesinin içine diktörgani sığdırmak zordur.Ama kare çok daha iyi oturur.Aradaki fark ve avantaj bu.
yok pazarbey, neden kusura bakayım.
tıkla
bu adresi incelersen A100 de renk sapması olmadığını görürsün. beyaz ayarı en iyi dslr lerden biri, yine aynı sayfadaki testlerden bu açıkça anlaşılıyor zaten.
dpreviewde tüm makineler için aynı test var, onlarla karşılaştırabilirsin. olsa söylerim. zaten forumlara yüklenen fotoğraflarda, özellikle portrelerde renk sapması sorunu olanlar açıkça belli oluyor.
dediğim gibi, A100 ün -bence- fotoğraf kalitesi anlamında kayda değer en önemli eksiği iso. 400-800 arası biraz, 800-1600 arasında epeyce gürültü var. ben başka bir yamuğunu görmedim
Japonlar ın dev fotoğraf firmalarını Kore lilere satacaklarını sanmam. Japonlar aşırı milliyetçi adamlar, Japonya-Kore ilişkisi Türkiye-Yunanistan ilişkisinden beter. Biz firmalarımızı, bankalarımızı hiç tasalanmadan satıyoruz, ama onlar kolay kolay satmayor. oympus çok varlıklı bir firma zaten, özellikle tıbbi optik konusunda.
Açık konuşayım, Samsung un kedi olalı fare tuttuğunu görmedim fotoğraf işinde. Kompaktları berbat. Zamanında bir tane alma galetinde bulunmuştum kardeşime. Hayatımda o kadar kötü makine görmedim.
4/3 Konusunda bir kez daha düşün derim
Her şey bir yana sen ne zaman alıyorsun bu makineyi? Makro sezonu bitmek üzere zaten. Seneye kaldı galiba senin makine alma işi
Nasrettin hocaya demişler
senin karı çok geziyor.
Hiddetle ayağa kalkmış.
Olmaz öyle şey
Eğer çok gezse bizim evede uğrardı.
Nemi alakası var.Bilmem aklıma ilk gelen şiy bu oldu. Ben zaten söylemedimmi bu senenin sonunda alırım diye. Bakamıl e510 ucuzlasın biraz. Şimdi tavanda sadece 40 euro ucuzladı.18-180 ile kampanyası başlamadı.
Hatta eftaş ı aradım haftaya gelecekmiş e510. Haberleri var forumumuzdan.
Bu ardaa a10 ve 18-200 nerede 1650 ytl. BEn bulamadım.
Japonlar para için babalarınıda satar valla.Milliyetçilik falan hikaye. Zora kalırsas satarlar.
Samsungun kompakları konusunda sana katılıyorum.Gerçekten parmak kadar parmak kadar noiseler var en düşük ısoda bile. pro 815 faciasını unutmadık daha.
Pazarbey senin bu benzetmelerine bayılıyorum.
Pazarbey son günlerde site çok yavaşladı forumlara bile girmek mümkün olmuyor.Bunun sebebi senin bu topic olmasın.
Makinaların gerçek renkleri fotoğraflarında ne kadar gösterebildiklerine dair bir arkadaşımızın sorusu üzerine piyasadaki güncel modellerin renk sapma hatalarını çıkartmıştım.Aynı yazıyı oradan buraya kopyalayıp bu konuya açıklık getireyim.
"Sıralama renk hatası en azdan, en çoğa doğru.
Kaynak:www.imatest.com
1. Pentax K10D..=3.2 -----------8% .fazla saturatıon
2. Nikon D2X......=4.6 -----------5% . " "
3. Canon eos30D=4.7 -----------10% ." "
4. Canon 400D...=4.7 -----------9% ." "
5. Nikon D80......=5.6 -----------14% ." "
6. Sony A100.....=5.7 -----------9% ." "
7. Nikon D200....=6.6 -----------7% ." "
8. Nikon D40X....=6.6 -----------20% ." "
9. Olympus E500=7.7 ------------8% ." "
Yukarıdaki listede göründüğü gibi makinaların tümü gerçek renkleri doğru algılamıyor.Ama bunu en az hata ile yapan makinalar Pentax K10D ve Nikon D2X.
Saturatıon fazlalığı ise makina doğru renkleri ne kadar iyi algılamışsa çekim öncesi makina içinde veya P/S de yapılacak ayar ile düzeltilebilir.
Fakat renk makina tarafından doğru algılanmadıktan sonra saturatıon u azaltmakta doğru rengi bulmamıza engel olacaktır."
Bu değerlere baktığımızda A100 ün sonuçları orta karar görünüyor pazarbey.En azından D200 ve D40X den az.Olympus ise E500 de biraz uçmuş.Bakalım E510 da nasıl bir sonuç çıkacak.
Bu arada muratsen nerelerde hiç görünmüyor.Onun mail adresini falan bilen varmı.Merak ettim.
#as' tarafından 20.07.2007 20:50:47 tarihinde düzenlendi.
mURATSEN EN SON BİR YELKENLİ İLE BOĞAZA AÇILIRKEN GÖRÜLMÜŞ.
hIMM A100 DEMEK ORTA KARAR.TAMAM O ZAMAN A100 O KADAR KÖTÜ DEĞİL YANİ.
BUFALO SEN BİLİN NERDE 1650 YE A100 VE 18-200.
İlgili olabilecek konular
-
Yurt Dışı Çıkış Harcı (harç Pulu) Ödeme
21 Ara. 2024, 13:33 prodersler
04021 Ara. 2024, 13:34
prodersler -
Dünyanın En Büyük Kilise Binaları Google Earth 3d
19 Ara. 2024, 16:12 prodersler
07019 Ara. 2024, 16:13
prodersler -
-
Canon 600d Görüntü Görüntülenemiyor, Bilgisayarda Yeşil
16 Ara. 2024, 08:32 alarissa
015416 Ara. 2024, 08:32
alarissa -
Universal Şarj Aletleri İle Bataryalar Şarj Edilebilir Mi?
17 Eki. 2024, 23:54 bilgeakcay
256610 Ara. 2024, 18:56
bilgeakcay -