Fotoğrafçılık Forumları
Olympus Evolt E-510 -pazarbey
Arkadaşlar uzun bekleme ve araştırmalarım sonunda bu modelde karar kıldım. Kararımda etkili olan unsurlar Titreşim engelleme sistemi , 4/43 fotoğrafları ,kaliteli kit lensler ve 2 kart slotunun olması.
Ancak bu modelle ilgili hiçkimseden ses gelmedi. Yoksa yakıştıramıyormusunuz bana. Almamalımıyım.
Almayı düşündüğüm lensler ise 18-180, 14-45, ve 35 mm makrodur.Arz ederim.
Allah ALlah demek pentax bu kadar az bir pazar payına sahip. ZAten var bir teslik.Zira almanyada canon 400 d hala en popüler slr.
Pazarbey niye şaşırayım ki.Pentax ın satışı 1% de olsa benim için farketmez.Ben F/P oranına bakar cebimi düşünürüm.
D40 çok satıyormuş.Çok iyi makina olduğu içinmi üzerinde Nikon yazdığı içinmi.
Kesinlikle çok iyi makina olduğu için.d40x yani.Ne biçim fotoğrafları var öyle. k10d den iyi kesinlikle. e510 danda tabiki. Elin japonun bir bildiği var muhakkak.
Ama Türk tüketicisinin bilinçlendiğini düşünüyorum.Artık markaya bakan pek yok.İhtiyaclar ön planda.En rantabl hangisi ise onu alıyor. Yanılıyormuyum.
rakamlar gerçek evet. sony ve pentax için bunlar iyi rakamlar. çünkü pentax 2, sony tek dslr ile piyasada. 2008-2009 ya da 2010 da ikisinin pazarpayı toplam %15-20 yi bulur. nikon ve canon u devirmek zor, d40 nikon u birinci sıraya oturtmaya yetmiş. öyle sınırlı bir makineyi pentax yapsa alay konusu olurdu. ama nikon yapınca millet yangından mal kaçırır gibi kapışıyor.
ama olympus için pek iyi değil
bir sürü dslr leri var onların. ne kadar iyi gövde yaparlarsa yapsınlar çok farketmez bence. sıçrama yapmaları bana pek mükün gelmiyor. çünkü halen insanların büyük kısmına ters gelen bir sensörde inat ediyorlar.
CMOS ve CCD büyümeye gelişmeye devam ediyor. 2-3 sene sonra küçük sensörü nasıl pazarlar Olympus?
Pazarbey yanılmıyorsun.İnsanların gözü açılmaya başladı.Artık insanlar en çok hangisi satılıyorsa onu almak yerine daha bilinçli seçimler yapıyor.
Bufalo ben olympusun son makinaları ile belli bir ilerleme kaydedeeceğine inanıyorum .Ayrıca küçük sensörün büyük bir dezavantajı kalmamış gördüğüm kadarı ile.
Asında dediği gibi artık insanlar marka yerine işine geleni alacak.
Hakan peki böyle küçük bir sensörde nasıl bu kadar ıso başarısı gösteriyor.İlginç değilmi.
ya öyle tabi. bufalo buyur.
Pazarbey sen bakma satış rakamlarına.Hangi makina işini görüyorsa onu al.Millet makina almaya gidiyor satıcı ne öneriyorsa onu alıp dükkandan çıkıyor.
İnsanların gözü her ne kadar açıldı ise de gözü kapalı makina alan insan sayısıda az değil.
Valla ,ne yalan söyleyeyim, bana acayip ve anlaşılmaz geliyor Olympus sistem. Bu konuda yalnız da değilim sanırım, bir sürü adam bu sistemin ölü doğduğu konusunda hemfikir.
Bir tarafta CMOS ve CCD, diğer tarafta Olympus-Panasonic ve Lecia nın birlikte geliştirdiği sensör. Amerika yı baştan keşfetmeye gerek yok bence. Olympus, Nikon Canon ve diğerlerine rakip olmayı değil, 150 senelik fotoğraf kavramını değiştirmeyi hedefliyor gibime geliyor.
pazarbey;
ZAten var bir teslik.Zira almanyada canon 400 d hala en popüler slr.
Bence terslik yok, 30D den çok geri olmayan resim kalitesi, ucuz(yarı yarıya)...Millet lens düşünüyor ....Zaten halen dünyanın en popüler kameralarından birisi...Elinde 3 tane anon lens varsa en alınası makine bence.
As:
D40 çok satıyormuş.Çok iyi makina olduğu içinmi üzerinde Nikon yazdığı içinmi
Üstünde Nikon yazdığı için Ben severim d40 ı, çok zekice bir kamera, bir pazarlama mucizesi Nikon uzun süreden beri ilk kez satış rakamlarında Canonun önünde. Sırf bu kamera nedeniyle. Ama tam bir DSLR bile sayılmaz. Dediğim gibi bu kamerayı pentax yapsa millet dalga geçerdi, ama Nikon yapınca tüm review sitelerinden tam not alıyor
Pazarbey:
Ayrıca küçük sensörün büyük bir dezavantajı kalmamış gördüğüm kadarı ile.
-Küçük vizör
-Acayip fotoğraf boyutu
-Daralan açılar
-Sınırlı kalmaya mahkum çözünürlük
-3. parti üreticiler olympus un kendine has formatıyla pek uğraşacak gibi de değil.
As:
Hakan peki böyle küçük bir sensörde nasıl bu kadar ıso başarısı gösteriyor.İlginç değilmi.
Bu sensör bizim makinelerin sensöründen iso konusunda daha iyi. Bu açık seçik belli. Hele hele salt iso konusunda benim makineden epeyce iyi. Ama iso her şey demek de değil
Hem D200 sensörü diye bilinen sensör 2-3 senedir aynı,elişmedi. Yeni sensör farklı olacaktır.
İlgili olabilecek konular
-
Yurt Dışı Çıkış Harcı (harç Pulu) Ödeme
21 Ara. 2024, 13:33 prodersler
04021 Ara. 2024, 13:34
prodersler -
Dünyanın En Büyük Kilise Binaları Google Earth 3d
19 Ara. 2024, 16:12 prodersler
07019 Ara. 2024, 16:13
prodersler -
-
Canon 600d Görüntü Görüntülenemiyor, Bilgisayarda Yeşil
16 Ara. 2024, 08:32 alarissa
015416 Ara. 2024, 08:32
alarissa -
Universal Şarj Aletleri İle Bataryalar Şarj Edilebilir Mi?
17 Eki. 2024, 23:54 bilgeakcay
256610 Ara. 2024, 18:56
bilgeakcay -