Fotoğrafçılık Forumları
Olympus Evolt E-510 -pazarbey
Arkadaşlar uzun bekleme ve araştırmalarım sonunda bu modelde karar kıldım. Kararımda etkili olan unsurlar Titreşim engelleme sistemi , 4/43 fotoğrafları ,kaliteli kit lensler ve 2 kart slotunun olması.
Ancak bu modelle ilgili hiçkimseden ses gelmedi. Yoksa yakıştıramıyormusunuz bana. Almamalımıyım.
Almayı düşündüğüm lensler ise 18-180, 14-45, ve 35 mm makrodur.Arz ederim.
pazarbey estağfurullah
Onikson bu ne ile çeklmiş böyle.Harika bir makro.Süper valla.As ada öğretin böyle makro çekmesini. Çiftleşen sinekleri çekmeyi makro çekmek sanıyor.
Gerçek dost elime düşersin sen.
pazarbey düşeceksem senin eline düşeyim, şeker gibi adamsın valla...
Görürsün sen şekeri.
SEn ne düşünüyorsun e510 hakkında gerçekdost.Alayımmı.
Pazarbey neyle çekilecek ,tabii ki K10D ile çekildi.
Al sana makro işte.Hemde jpeg,hemde tam boy yani cropsuz.
Valla ben makro işinden anlamam böyle K10D makrolarını gördükçe canımız çekiyor işte ,herhangi bir iddiamız yok.
Ya arkadaşlar buraya K10D fotoğrafı yükleyip durmayın pazarbeyin yine kafası karışacak ondan sonra uğraş dur.
Pentax K10D
Pentax 16-45mm.
Valla az hain değilsiniz sizde hani.Ne yapsam k10d mi alsalm acaba.Makroda süpermiş canım. Aman as sen makro çekme seninkleri görünce insan hemen vazgeçiyor k10 d den.
Ama bu fotoğraf güzelmiş valla.
Pazarbey bak o macro şu kombinasyonla çekildi.
LİNKİ BURADA
Valla makine konusuna gelince özellikleri iyi, fotoğrafları iyi, beni tek düşündüren crop faktörü, heleki insanlar full frame'den bahsederlerken. Açıkçası tek çekincem bu pazarbey.
Ben biliyordum böyle olacağını.
Arkadaşlara buraya K10D fotoğrafı yüklemeyin diyorum ama yine yüklüyorlar.
Tamam pazarbey makroyu bıraktım.
Pentax K10D
Pentax 16-45mm.
Ya pazarbey, sen çok daha iyi makro çekmek için mi alıyorsun bu olympus u, yoksa biraz daha iyi makro çekmek için mi?
Amacın özellikle makro, yaban hayatsa Sony,pentax,olympus filan bulaşmayacaksın. Gidip paşa paşa Canon alacaksın nokta.
Sadece makro ilgini çekiyorsa iyi bir makro lens alacaksın, yine nokta.
35mm f3.5 ile ne çekeceksin anlamıyorum doğrusu. Almışken adam gibi bir objektif al bari.
D80 de saydıklarının hiç biri yok evet, ama aşağıdaki linklere bak, o sayfada inanılmaz makrolar var. Adam takmış nikkor 105mm vr yi, çekmiş. Ama yok, sen noise den başka kriter aramadığın için bunları hiç hesaba katmıyorsun.
Hadi onlar pahalı bari tamron, sigma,tokina filandan mahrum bırakma kendini.
zaten dpreviewdeki forumları incelersen, sony,pentax(özellikle pentaxçılar ) ve olympus kullanıcılarının makinelerini övüp durduklarını, titreşim önleme böyle iyi, toz önleme böyle başarılı diye test yapıp durduklarını, canon ve nikoncuların kütür kütür foto yüklediklerini görürsün Bizim forumda biraz tersi gerçi.
tıkla
Hımm real frend crop faktorü ıso ve foto kalitesi için.Bakınca e510 veya 410 (Sanki 410 daha başarılı gibi) 1.5x lerden daha iyi netice vermiş. Bu nedenle 2x problem olmamalı.Tabi objektif çeşitliliği dışında.
As valla bu daha süper.Ben söylüyorum.Bu fiyat aralığında en iyi makina k10d.
İlgili olabilecek konular
-
Yurt Dışı Çıkış Harcı (harç Pulu) Ödeme
21 Ara. 2024, 13:33 prodersler
03821 Ara. 2024, 13:34
prodersler -
Dünyanın En Büyük Kilise Binaları Google Earth 3d
19 Ara. 2024, 16:12 prodersler
07019 Ara. 2024, 16:13
prodersler -
-
Canon 600d Görüntü Görüntülenemiyor, Bilgisayarda Yeşil
16 Ara. 2024, 08:32 alarissa
015116 Ara. 2024, 08:32
alarissa -
Universal Şarj Aletleri İle Bataryalar Şarj Edilebilir Mi?
17 Eki. 2024, 23:54 bilgeakcay
256610 Ara. 2024, 18:56
bilgeakcay -