netfotograf
netfotograf (Yönetim)
İzmir / Firma

Netfotoğraf Pentax K10d Ürün İncelemesi

Uyarı

1. Forumda yazılan mesajlardan tamamen üye sorumludur.
  2. T.C. yasalarını ya da uluslararası kanunları, anlaşmaları, tüzükleri çiğneyen mesajlar foruma gönderilemez.
  3. Konu açmadan önce forumu aramanız önerilir. Bir birinin benzeri konular silinecektir.
  4. Konunuzu, ilgili ve sadece tek bir bölüme açın.
  5. Konunuzun başlığını, sorunuzla ilgili özet bir cümle olarak belirtin. "Acil..., yardım.., buraya bakın..., makine alacam kararsız kaldım..." şeklindeki konular silinecektir.
  6. Topluluklar hakkında tahrik edici ve küçük düşürücü yazılar yazılamaz.
  7. Site tanıtımı, reklam, satış ve satın alma ilanı şeklindeki mesajlar silinecektir.
  8. Özel mesaj sistemi ya da mail üzerinden dosya ve bilgi paylaşımı talebi içeren mesajlar silinecektir.
  9. Programların crack ve seriallerini dağıtmak, crack, warez, hack benzeri sitelerin tanitimi kesinlikle yasaktır.
  10. Telif hakları kanunu kapsamında; kullanma klavuzu, görüntülü belge veya dökümanların yayınlanması, bu belge ve dökümanları barındıran sitelere link verilmesi kesinlikle yasaktır.
  11. Herhangi bir kullanıcının kişisel bilgilerini yayınlamak ve özel mesaj sistemindeki bir konunun foruma taşınması kesinlikle yasaktır. Rahatsız edici mesajları olduğunu düşündüğünüz üyeyi site yönetimine bildirin.
  12. Foruma konu açan ve cevap yazan her üye yukardaki kuralları kabul etmiş sayılır, aksi davranışlar üyelik iptaline neden olur.

Tarih: 12 Ocak 2007, 15:11 - İp: 85.***.**7.152
gaijin
gaijin (Objektif)
İstanbul / Meraklı

ya oyle fotograf bulabılsem yapcam ama h1 le cekesim gelmiyo artık fotograf..

Tarih: 1 Şubat 2007, 02:34 - İp: 88.***.**6.82
amati
amati (üye)
İstanbul / Amatör

#amati' tarafından 01.02.2007 10:43:40 tarihinde düzenlendi.

Tarih: 1 Şubat 2007, 08:53 - İp: 81.***.**8.226
amati
amati (üye)
İstanbul / Amatör

tolgi,teşekkürler İçime sinmedi sanırım

Tarih: 1 Şubat 2007, 11:47 - İp: 81.***.**8.226
amati
amati (üye)
İstanbul / Amatör

Arkadaşlar bildiğiniz üzere macroya fena halde merak sarmış bulunuyorum
Bu sebeple iyi bir macro lens almak istiyorum.Makinem Pentax olunca en azından en çok ilgi alanım olan konu için daha iyi bir lens yatırımı yapayım ve Pentax 100 mm 2.8 macro alayım diyorum.Bu arada sigma 105mm ve tamron 90mm de var.Hepsinin örnek resimlerine baktım aşşağı yukarı aynı gibi geldi bana.Sizin bu konudaki düşüncelerinizi alabilir miyim?

Tarih: 1 Şubat 2007, 12:00 - İp: 81.***.**8.226
meliksahu
meliksahu (üye)
Denizli / Meraklı

HDR'ler baya iyi oluyormuş. ama gök yüzü çok bozuluyor. hava parçalı bulutlu olduğunda çok karanlık, iç karartıcı oluyor. kapalı olduğunda sulu boya lekesi gibi oluyor. bunu gidermenin bir yolu yok mu?

Tarih: 1 Şubat 2007, 12:50 - İp: 88.***.**7.82
gantry
gantry (üye)
Aydın / Amatör

adnan abi 10d yi alırsam senin gibi 1 ay test ederim ona göre bak.
yoğunsan biraz kullanayım makinayı.1 hafta yanlızım vakit bol anlıyacağın.

Tarih: 1 Şubat 2007, 14:22 - İp: 88.***.**5.13
thegood
thegood (üye)
İstanbul / Amatör

Amati selam.
..etki etmiş olmamak için sana birşey yazmamıştım..ancak şu an hissediyorumki 17-70 kullandığın için ikinci lensinin pentax olmasını istiyorsun...
sigma 105 2.8 macro reviewlarda 9.2 puan almış ve metediliyor.. pentaxın buna bir üstünlüğü yok açıkçası ve daha yavaş olduğunu okudum bir yerde..
çok metedilen pentax lensleri ise limited olanlar..zevk için ilerde pentax limited alınabilir ama macro için sigma 105 iyi lens..benim 80,sayfada 105 ile bir fincan fotom var hastanede odada hazırlıksız çektim..
saygılar..

[

#thegood' tarafından 01.02.2007 15:01:06 tarihinde düzenlendi.

Tarih: 1 Şubat 2007, 14:24 - İp: 213.***.**9.82
sdtyrdkn
sdtyrdkn (üye)
Bursa / Meraklı

kod hissettiklerini paylaştığın gibi fotoğraflarını da paylaşmanı bekliyoruz. hayırlı olsun. bu işi ben ve benim gibi amatör bile olamamışlara öğretirsen ne mutlu bize.

Tarih: 1 Şubat 2007, 14:31 - İp: 88.***.**0.126
meliksahu
meliksahu (üye)
Denizli / Meraklı

bakina suya toza dayanıklı. peki yağmurda kullanmak veya suyun altına sokmak ne dece mümkün? broşüründe makina resmen sırılsıklam duruyor da...

Tarih: 1 Şubat 2007, 14:38 - İp: 88.***.**7.82
cfiliz
cfiliz (üye)
Bursa / Amatör

@kod,
güle güle kullan makinanı Senden de fotoğraflar bekliyoruz

Bu makinanın teknik özellikleri her kesin malumu.Keza fotoğraf kaliteside.Ancak makinayı elinize aldığınızda duyduğunuz hisleri anlatmak mümkün değil.

Ben D200 den başkasına bakmam derken K10d ye aşık oldum.
Bence bu makine Profesyonel dslr özellikleri taşıdığından kesinlikle diğer giriş seviyesi makinalarla bir tutulmamalı.
Vizörü,gövdesi,ağırlığı,dengesi,su,toz geçirmeyen yapısı,ele oturması gibi makinayı elinize aldığınızda farkedebileceğiniz özellikleri anlatmanın imkanı yok.

Evet kod.. makinayı burada -tabiri caizse- ballandıra ballandıra anlatınca, bazı arkadaşlara tuhaf gelebiliyor. Bir şekilde ele almadan K10D'nin verdiği keyfi anlatmak zor Teknik özellikleri bir yana, eldeki hissinin kesinlikle giriş seviyesi d-slr gibi olmadığını belirtmek lazım. İlave etmek isterim, bu elime aldığım ilk d-slr de değil...

*ist kullanan bir arkadaşım, eline alıp K10D'nin vizöründen baktığında ilk tepkisi kocaman bir OHA oldu..!! Nedenini sormayacağınızı tahmin ediyorum

Tarih: 1 Şubat 2007, 15:50 - İp: 213.***.**6.250