netfotograf
netfotograf (Yönetim)
İzmir / Firma

Netfotoğraf Pentax K10d Ürün İncelemesi

Uyarı

1. Forumda yazılan mesajlardan tamamen üye sorumludur.
  2. T.C. yasalarını ya da uluslararası kanunları, anlaşmaları, tüzükleri çiğneyen mesajlar foruma gönderilemez.
  3. Konu açmadan önce forumu aramanız önerilir. Bir birinin benzeri konular silinecektir.
  4. Konunuzu, ilgili ve sadece tek bir bölüme açın.
  5. Konunuzun başlığını, sorunuzla ilgili özet bir cümle olarak belirtin. "Acil..., yardım.., buraya bakın..., makine alacam kararsız kaldım..." şeklindeki konular silinecektir.
  6. Topluluklar hakkında tahrik edici ve küçük düşürücü yazılar yazılamaz.
  7. Site tanıtımı, reklam, satış ve satın alma ilanı şeklindeki mesajlar silinecektir.
  8. Özel mesaj sistemi ya da mail üzerinden dosya ve bilgi paylaşımı talebi içeren mesajlar silinecektir.
  9. Programların crack ve seriallerini dağıtmak, crack, warez, hack benzeri sitelerin tanitimi kesinlikle yasaktır.
  10. Telif hakları kanunu kapsamında; kullanma klavuzu, görüntülü belge veya dökümanların yayınlanması, bu belge ve dökümanları barındıran sitelere link verilmesi kesinlikle yasaktır.
  11. Herhangi bir kullanıcının kişisel bilgilerini yayınlamak ve özel mesaj sistemindeki bir konunun foruma taşınması kesinlikle yasaktır. Rahatsız edici mesajları olduğunu düşündüğünüz üyeyi site yönetimine bildirin.
  12. Foruma konu açan ve cevap yazan her üye yukardaki kuralları kabul etmiş sayılır, aksi davranışlar üyelik iptaline neden olur.

Tarih: 12 Ocak 2007, 15:11 - İp: 85.***.**7.152
as
as (Üye)
İzmir / Doğa Fotoğrafçısı

realfriend gerçek karşılaştırma için Pentax ın star serisi objektifi şart.Çünkü D2X sahibi arkadaşımın makinasında Amerika satış fiyatı 1300 usd. olan bir Nikon lens takılı.
Ben K10d yi kit lens ile kullandığımda renk ve keskinlik olarak biraz geri kalıyor.
Ama ben K10d nin 16-50 star ile çekeceği fotoğrafların exif ler incelenmediğinde ayırt edilemiyeceğini düşünüyorum.
Makina sahibi profesyonel sanatçı arkadaşımında görüşleri bu şekilde.

Tarih: 23 Mart 2007, 21:59 - İp: 88.***.**9.112
nicolayy
nicolayy (üye)
İstanbul / Amatör

evet Adnan o benim makinaydı şöyle tripotsuz ayaküstü bir deneme yaptık ama ben bu kadar fark ortaya çıkacağını tahmin etmemiştim.

Tarih: 23 Mart 2007, 22:04 - İp: 88.***.**0.158
realfriend
realfriend (üye)
İstanbul / Meraklı

Aslına bakarsanız sizi çok iyi anlıyorum, tarafsız ve iyi niyetli olmanıza karşın bazı tepkileri de çekmemek için uslubunuzu ok dikkatli kullanıyorsunuz.

Tarih: 23 Mart 2007, 22:07 - İp: 85.***.**2.41
as
as (Üye)

realfriend mümkün olduğunca öyle davranmaya çalışıyorum ama site dışında yaptığım bu karşılaştırmaların sonuçlarını bilip onları burada sizlere gösterememekte can sıkıcı.
O yüzden K10d için sadece orta sınıfta yer alan bir makina ama fotoğraf kalitesinde üst sınıf dslr ile boy ölçüşecek seviyede demekle yetiniyorum.

nicolayy insanlar sadece bir veya iki makina kullandığında bu farkı göremez.Ben çevremdeki arkadaşlarımında makinalarını ara sıra kullandığım için farkı çok iyi biliyorum.
K10D kalitesine göre çok ucuz fiyatlı bir makina.

Tarih: 23 Mart 2007, 22:17 - İp: 88.***.**9.112
rainbow111
rainbow111 (üye)
İzmir / Amatör

Sayın AS hocam tebrikler: gereken cevabı en güzel şekilde vermişsin. artık bu noktadan sonra hala daha K10D'nin kalitesinin tartışılması gibi bir durum çok saçma ve gerksiz olacaktır. makenin en dandik lensle bile ortaya koyduğu performans ortada: hem de sadece makine üzerinden yapılan 1-2 ayarla ve photoshop'a gerek duymadan. bu arada mavişehir'de oturuyorsun sanırım veya gezmeye gittiğin bir zamanda çektin o fotoğrafları.

Tarih: 23 Mart 2007, 22:19 - İp: 81.***.**9.128
realfriend
realfriend (üye)
İstanbul / Meraklı

Adnan bey, keşke İstanbul'a yakın zamanda yaptığınız ziyareti Nisan'ın ortalarına denk getirseydiniz de fuarda star serisi lenslerle sizin elinizden bir kaç kare görseydik. Gerçi eminim Bükey bu lensi size denemeniz için gönederecektir...

Tarih: 23 Mart 2007, 22:19 - İp: 85.***.**2.41
realfriend
realfriend (üye)
İstanbul / Meraklı

As alındı, anlaşıldı.

Tarih: 23 Mart 2007, 22:22 - İp: 85.***.**2.41
as
as (Üye)

Bükey ile star serisi lensler hakkında görüştüm arkadaşlar.
Eğer lensler tanıtım amaçlı gelmeyip Türkiyede kalırsa sanırım bana gönderecekler.Ama fuardan sonra geri giderse yapacak bir şey yok.

Tarih: 23 Mart 2007, 22:27 - İp: 88.***.**9.112
as
as (Üye)

rainbow111 ben Aydın da oturuyorum.İş yerim İzmir de.Hafta da 3-4 gün gelip gidiyorum.Ama sanırım iş yeri işinide yakında çözmem gerekecek.Onu da Aydın a taşıma durumu söz konusu.

Tarih: 23 Mart 2007, 22:41 - İp: 88.***.**9.112
nicolayy
nicolayy (üye)
İstanbul / Amatör

Adnan bey aydınlı mısınız?ben Aydınlıyım DİDİMLİ.

Tarih: 23 Mart 2007, 23:13 - İp: 88.***.**0.158