Fotoğrafçılık Forumları
Netfotoğraf Pentax K10d Ürün İncelemesi
Uyarı
- Forumda yazılan mesajlardan tamamen üye sorumludur.
- T.C. yasalarını ya da uluslararası kanunları, anlaşmaları, tüzükleri çiğneyen mesajlar foruma gönderilemez.
- Konu açmadan önce forumu aramanız önerilir. Bir birinin benzeri konular silinecektir.
- Konunuzu, ilgili ve sadece tek bir bölüme açın.
- Konunuzun başlığını, sorunuzla ilgili özet bir cümle olarak belirtin. "Acil..., yardım.., buraya bakın..., makine alacam kararsız kaldım..." şeklindeki konular silinecektir.
- Topluluklar hakkında tahrik edici ve küçük düşürücü yazılar yazılamaz.
- Site tanıtımı, reklam, satış ve satın alma ilanı şeklindeki mesajlar silinecektir.
- Özel mesaj sistemi ya da mail üzerinden dosya ve bilgi paylaşımı talebi içeren mesajlar silinecektir.
- Programların crack ve seriallerini dağıtmak, crack, warez, hack benzeri sitelerin tanitimi kesinlikle yasaktır.
- Telif hakları kanunu kapsamında; kullanma klavuzu, görüntülü belge veya dökümanların yayınlanması, bu belge ve dökümanları barındıran sitelere link verilmesi kesinlikle yasaktır.
- Herhangi bir kullanıcının kişisel bilgilerini yayınlamak ve özel mesaj sistemindeki bir konunun foruma taşınması kesinlikle yasaktır. Rahatsız edici mesajları olduğunu düşündüğünüz üyeyi site yönetimine bildirin.
- Foruma konu açan ve cevap yazan her üye yukardaki kuralları kabul etmiş sayılır, aksi davranışlar üyelik iptaline neden olur.
Amati kardeşim, lensinin keskinliğini çok beğendim de, aklım "Classic One" da kaldı.
Sistemin diğer parçalarının resimlerini de bekliyorum.
Her ikisini de güle güle kullan.
Sevgiler.
Pazarbey istediğin gibi 3 tane K10D fotoğrafı yüklüyeceğim.
1.si makinayı alıp geldiği haliyle yani default haliyle jpeg.
2.si bright ve sharpnes ayarlı haliyle jpeg.
3.sü ise 2. fotoğrafın P/S de usm uygulanmış jpeg hali ile.
1000 piksel boyutları yetermi.
#as' tarafından 23.03.2007 21:50:55 tarihinde düzenlendi.
erex var mı hi-end merakın? Varsa benim sistemi çekip yollayayım.Bu benim biraderin ufaklık
Pazarbey ,merson arkadaşlarımızın istediği jpeg fotoğraflar.
Arkadaşlar görmek istediğiniz 3 fotoğrafı aşağıya yükledim.
Exif bilgileride fotoğrafların üzerinde.
1.fotoğraf makinanın satın alındığında ayarlarında hiç bir değişiklik yapılmadan yani pilini takıp deklanşöre basılıp çekilmiş hali ile jpeg.
2.fotoğraf bright (kontrast ve doygunluk) ve sharpnesi arttırlımış yani topu topu menüden iki seçeneğin değiştirilmiş hali ile jpeg.
3.fotoğraf ise 2. nin P/S de usm uygulanmış hali.
USM değerleri amount=350 , Radius=0.4 , Threshold=1.
Bu USM değerleri kişinin zevkine göre azaltılıp arttıralabilir.Ben ayarı ortalama seviyede yapmaya çalıştım.
Arkadaşlar 3 jpeg fotoğrafa baktığımızda K10D nin sadece fabrikasyon ayarlarda soft fotoğraf verdiğini görüyoruz.Ama bunu engellemenin yolu çok basit.
Makina üzerinde yapılacak iki ayar ile K10D nin jpeg kalitesi istenen seviyeye fazlası ile çıkıyor.
Dpreview de phil Askeyin yaptığı gibi illede k10d nin jpeg kalitesine kötü demek isterseniz bu iki ayarı yapmadan makinayı kullanmanız gerekir.Ama bu iki ayar yapılırsa makina her zaman, her açılışta bu ayarlarla açıldığı için jpeg de kalite istenen seviyede oluyor.
Bu fotoğraflar Jpeg formatta ve 18-55mm.lik kit lens ile yani 130 usd. lik dandik bir lens ile çekilmiş fotoğraflardı.Yani Pentax ın en ucuz ve kalitesi en düşük lensi ile.
Makinaya takılacak kaliteli bir lens ile ,RAW çekilecek fotoğrafların bir de işlendiğinde nasıl olacağını bu jpeg lere bakarak karar vermeniz sanırım çok kolay.
Ayrıca bu fotoğrafların küçültmeden dolayı kalite kaybına uğradıklarınıda belirtmem lazım.
Pentax K10D
Lens: 18-55mm. Kit lens.
1.fotoğraf makinanın satın alındığında ayarlarında hiç bir değişiklik yapılmadan yani pilini takıp deklanşöre basılıp çekilmiş hali ile jpeg.
2.fotoğraf bright mod ve sharpnesi arttırlımış yani topu topu menüden iki seçeneğin değiştirilmiş hali ile jpeg.
3.fotoğraf ise 2. nin P/S de usm uygulanmış hali.
USM değerleri amount=350 , Radius=0.4 , Threshold=1.
#as' tarafından 23.03.2007 21:39:40 tarihinde düzenlendi.
bu makinayı hala tartışmak çok anlamsız geliyor bana!daha ne yapsın anlamadım Adnan Bey.tebrikler
nicolayy Dpreview de PhilAskey K10D yi eline ilk aldığında bu iki ayarı yapmayı üşenip test fotoğraflarını o şekilde çektiği için millette K10D nin jpeg leri soft diyor.
Açıkçası bende dpreview de o fotoğrafları gördüğümde aynı kanıya kapılmıştım.Ama bana makina geldiğinde üşenmeyip bu iki ayarı yaptım ve kit lens ile fark ortada.
valla sevgili Adnan makinaya alıştıkça harikalaşıyor.dün akşam onca80 le kıyasladık onda k100d var epey bir fark ortaya çıktı
As,
Hemen yanıtlayıp fotoğraf yüklemen büyük incelik. Jpeg benim içi sorun olmaktan çıktı. Bu satırları İzmir'den yazıyorum, umarım bu defa K10d yi yakından inceleme fırsatım olur.
12 Ocakta bu topiğin 6. sorusunda fiyatını sorarak başladım hala sorularım devam ediyor. Sabırla yanıtladığın için teşekkürler. Sağlıklı günler dilerim.
nicolayy onca nın dünkü karşılaştırma fotoğraflarındaki K10D seninmiydi.
Onca nın canı bayağı sıkılmıştı herhalde.Ama K100D ile K10D yi karşılaştırmak pek adaletli olmamış.
Ben K10D yi giriş seviyesi değil,orta seviyede değil üst seviye yani profesyonel sınıftaki Nikon D2X ile karşılaştırdım.Fakat site sahibi fikret bu karşılaştırma fotoğraflarının sitede yer almasının uygun olmayacağını söylediği için siteye koyamadım.
Gerçi D2X in üzerinde çok pahalı bir lens ,K10d de ise kit lens olduğu için keskinlik olarak K10D biraz geride kaldı ama 16-50mm. star serisi objektiflerden biri elime geçtiğinde bu karşılaştırmayı tekrar yapacağım ki K10D nin dengi hangi makinaymış ortaya çıksın.
Tabii bu karşılaştırma fotoğraflarını ben yükleyemiyeceğim için artık D2X sahibi arkadaşımdan rica edeceğim.
Merson önemli değil.İnsanlar philaskey yüzünden böyle şüpheci oldu.
#as' tarafından 23.03.2007 21:53:11 tarihinde düzenlendi.
Adnan bey, bizi bu keyiften mahrum bırakmayıp özelden mesaj atarsınız o halde fotoğraflarla ilgili
İlgili olabilecek konular
-
Analog Pentax Makinemde Yıllar Önce Kullandığım Le
22 May. 2017, 05:03 muglali
2457627 May. 2017, 16:34
papriko -
Ankara'da Pentax Makinemi Kime Yaptırabilirim?
21 May. 2017, 09:25 teray
1404822 May. 2017, 06:11
ercan43 -
-
Pentax 60-250mm F/4 Ed Da* Sdm İnceleme
05 Ağu. 2016, 17:43 yalcinabi
1198614 Kas. 2016, 00:20
photom -
Pentax K-70 Yazılımı 1. 10 Güncellemesi Yayınlandı
20 Ağu. 2016, 18:14 yalcinabi
0582120 Ağu. 2016, 18:14
yalcinabi -
Bu Saatten Sonra Pentax K20 D Alınır mı ?
06 Ağu. 2016, 03:38 aeron
1166706 Ağu. 2016, 10:50
ercan43 -
Pentax K-1 Full Frame Fotoğraf Makinesi İnceleme
03 Ağu. 2016, 16:14 yalcinabi
0196103 Ağu. 2016, 16:15
yalcinabi -