hbaykal
hbaykal (üye)
Ankara / Doğa Fotoğrafçısı

60 Günlük Sony A-100 Macerası

İlk olarak bunun bir test olmadığını belirtiyim, Pek çok yabancı sitede test sonuçları yayınlandı, yakında bu sitede de A100 testinin yapılacağı söyleniyor. (Yabancı dili iyi olmayan arkadaşların çok işine yarayacaktır)
Buradaki amacım Alfa 100”ü aldığımdan buyana 50-60 günlük kullanımda edindiğim deneyimlerimi ve gözlemlerimi (sözden daha çok fotoğraflarla) sitedeki arkadaşlarla paylaşmak.

Öncelikle makinayı ilk elime aldığımda “Bu bir MİNOLTA “ diye düşündüm, menulerine girdikçe bu izlenimim daha da kuvvetlendi Menu oldukça sade ve iyi tasarlanmış, Sıklıkla kullanılan özelliklerin Function düğmesinde yer alması kullanımı daha da rahatlatmış, menude boşuna zaman kaybetmeyi önlüyor.

Metal olan lens yuvasını çevreleyen geniş bir alan da yine metalden yapılmış, büyük ve ağır lenslerin güvenle kullanımını sağlıyor.

En çok kullandığım özelliklerin başında hiç şüphesiz SSS (Sarsıntı Önleme Sistemi) ve MLU (ayna kilitleme özelliği) geliyor. SSS beklediğimden çok daha yararlı çıktı.

Makinanın tüm teknik özelliklerini saymaya gerek yok sanırım, SnOcaklıların açtığı başlıkta yeterince yer alıyor zaten. Burada merak edilen bir husus olduğunda yada benim önemli bulduklarımı yeri geldikçe örnek fotoğraflarla yansıtmaya çalışacağım.

Şimdilik bir fotoğrafla söze nokta koyalım.

#hbaykal' tarafından 19.10.2006 02:37:56 tarihinde düzenlendi.

#hbaykal' tarafından 20.10.2006 19:20:57 tarihinde düzenlendi.

Tarih: 19 Ekim 2006, 02:35 - İp: 85.***.**2.239
hbaykal
hbaykal (üye)

Tesekkürler buffalo,fotograflar çok iyi... siz de Ankara'daymışsınız, bir gün görüşürüz inşallah..

Nemru-T, çoçuklar da çok güzel olmuş. yalnız, tam boy yüklediğin fson otografın tamamını görebilmek için mouse'u kaydıracak yer kalmadı masada

Tarih: 6 Haziran 2007, 12:11 - İp: 212.***.**7.181
nemru_t
nemru_t (üye)
Ankara / Meraklı

baykal abi farkettim
tekrar yükledim

Tarih: 6 Haziran 2007, 12:12 - İp: 81.***.**1.62
nemru_t
nemru_t (üye)
Ankara / Meraklı

çıtır pıtır kızlar haa

evet abi akköprü migros....alt katta oyuncakcının yanında sarı smülasyon aracı var onun önünde aynı magaza ...srgün yedimde

Tarih: 6 Haziran 2007, 12:14 - İp: 81.***.**1.62
hbaykal
hbaykal (üye)

Bir fotoğraf da benden...
Macro objektifim henüz yok. 100mm makro bulabilirsem alırım belki

Minolta 50 mm f/1.7 ve +3 close-up ile çektim...

Tarih: 6 Haziran 2007, 14:06 - İp: 212.***.**7.181
toratarsus
toratarsus (üye)
İstanbul / Amatör

-hbaykal çok güzel fotograf. Renkler ve kontr ışık çok etkileyici. Elinize sağlık.

Tarih: 6 Haziran 2007, 15:51 - İp: 88.***.**2.223
barış ak
barış ak (üye)
İstanbul / Amatör

Tarih: 6 Haziran 2007, 16:21 - İp: 85.***.**6.244
nemru_t
nemru_t (üye)
Ankara / Meraklı

hbaykal hocam sigma 10-20 almıssınız eskiden yoktu diye biliyorum.bu lensin bir degerlendirmesini yaprmısınız.nasıl memnunmusunuz.bende bu ay içinde ciddi ciddi düşünüyorum cünkü.

Tarih: 6 Haziran 2007, 17:33 - İp: 81.***.**1.62
fipar
fipar (üye)
Afyonkarahisar / Meraklı

hbaykal,
öncelikle geçmiş olsun,
uzun bir ara olduğuna göre hoşgeldiniz demek bize düşüyor.
Sizin açtığınız konu başlığı etkisiyle a-100 aldım.
Aldığımda, ocaklilar, muratsen ve size teşekkürlerimi bildirmiştim.
Belki de siz bu mesajları göremediniz.
Ancak, paylaştığınız bilgi ve fotoğraflar bizi önce DSLR almaya yönlendirdi.Sonra da sizin sayenizde tercihimizi a-100 den yana kullandık.
Bahsettiğiniz binlerce fotoğraftan seçtiklerinizi bizlerle paylaşırsınız artık...
Foruma dönüşünüzden çok mutlu olduk.
Bilmenizi isterim.

#fipar' tarafından 06.06.2007 18:40:36 tarihinde düzenlendi.

Tarih: 6 Haziran 2007, 17:52 - İp: 85.***.**8.7
hbaykal
hbaykal (üye)

Tesekkurler toratarsus

Sevgili fipar,
Ben A-100`u alali neredeyse 1 seneye yaklasiyor, bu gune kadar pismanlik duydugum bir husus olmadi. Dogru kullanildiginda cok iyi sonuclar veren bir makina. Umarim ki sen ve diger kullanicilar da beklediklerini bulmuslardir.

Nemru_t, 10-20 yi gecen ekimden buyana kullaniyorum, cok yeni degil. Bu basliktaki 1. ve 12. sayfalardaki fotograflari onunla cektim, bakabilirsin.
Genel olarak basarili bir lens, ve sasirtici tarafi, ozellikle de 10`da cok iyi sonuclar veriyor olmasi. Aslinda baslangicta 12-24 almayi dusunmustum (FF makinalarda da kullanirim diye) ama hem pahali geldi, hem de o siralar bulamadim.

Sonuc olarak verilen parayi hak eden bir lens... 12-24 alamyanlar icin iyi bir secenek sunuyor.....

#hbaykal' tarafından 07.06.2007 00:01:32 tarihinde düzenlendi.

#hbaykal' tarafından 07.06.2007 00:05:00 tarihinde düzenlendi.

Tarih: 6 Haziran 2007, 23:59 - İp: 88.***.**6.118
fipar
fipar (üye)
Afyonkarahisar / Meraklı

Tarih: 7 Haziran 2007, 00:30 - İp: 88.***.**5.139