hbaykal
hbaykal (üye)
Ankara / Doğa Fotoğrafçısı

60 Günlük Sony A-100 Macerası

İlk olarak bunun bir test olmadığını belirtiyim, Pek çok yabancı sitede test sonuçları yayınlandı, yakında bu sitede de A100 testinin yapılacağı söyleniyor. (Yabancı dili iyi olmayan arkadaşların çok işine yarayacaktır)
Buradaki amacım Alfa 100”ü aldığımdan buyana 50-60 günlük kullanımda edindiğim deneyimlerimi ve gözlemlerimi (sözden daha çok fotoğraflarla) sitedeki arkadaşlarla paylaşmak.

Öncelikle makinayı ilk elime aldığımda “Bu bir MİNOLTA “ diye düşündüm, menulerine girdikçe bu izlenimim daha da kuvvetlendi Menu oldukça sade ve iyi tasarlanmış, Sıklıkla kullanılan özelliklerin Function düğmesinde yer alması kullanımı daha da rahatlatmış, menude boşuna zaman kaybetmeyi önlüyor.

Metal olan lens yuvasını çevreleyen geniş bir alan da yine metalden yapılmış, büyük ve ağır lenslerin güvenle kullanımını sağlıyor.

En çok kullandığım özelliklerin başında hiç şüphesiz SSS (Sarsıntı Önleme Sistemi) ve MLU (ayna kilitleme özelliği) geliyor. SSS beklediğimden çok daha yararlı çıktı.

Makinanın tüm teknik özelliklerini saymaya gerek yok sanırım, SnOcaklıların açtığı başlıkta yeterince yer alıyor zaten. Burada merak edilen bir husus olduğunda yada benim önemli bulduklarımı yeri geldikçe örnek fotoğraflarla yansıtmaya çalışacağım.

Şimdilik bir fotoğrafla söze nokta koyalım.

#hbaykal' tarafından 19.10.2006 02:37:56 tarihinde düzenlendi.

#hbaykal' tarafından 20.10.2006 19:20:57 tarihinde düzenlendi.

Tarih: 19 Ekim 2006, 02:35 - İp: 85.***.**2.239
ocaklilar
ocaklilar (üye)
İstanbul / Amatör

Otomatik beyaz ayarında önemli bir faktör de, kadraj içinde beyaz renkli bir cismin olup olmaması. Olduğunda, genellikle AWB başarılı oluyor, olmadığında ise, neyin beyaz olduğuna karar vermesi zor oluyor tabi ki. Elle beyaz ayarı yaparken bu nedenle makineye "bu beyazdır" diyoruz. Ama en iyisi, önemli pozları RAW çekmek ve ayarı sonradan düzeltmek.

Tarih: 29 Mayıs 2007, 01:04 - İp: 85.***.**4.73
fipar
fipar (üye)
Afyonkarahisar / Meraklı

Sirkeci'de WB kalibrasyonu için lens önüne takılan filtre benzeri aparatlar gördüm.
Buzlu cam gibi görünüyordu.
Gerçi pratik olmayan birşeyle işim olmaz da,
Merak ettim işte.

Tarih: 29 Mayıs 2007, 01:08 - İp: 85.***.**5.24
ocaklilar
ocaklilar (üye)
İstanbul / Amatör

ExpoDisc. Faydalı bir aparat olduğunu çok duyuyorum ama her pozdan önce onu lensin önüne takıp elle beyaz ayarı işlemini yapmanız sonra fotoğrafı o beyaz ayarı ile çekmeniz gerekiyor sanırım. Biraz zahmetli bir iş.

Tarih: 29 Mayıs 2007, 01:13 - İp: 85.***.**4.73
onixon
onixon (üye)
İstanbul / Reklam Fotoğrafçısı

biz böyle yaklaşırdık,ama konuyu çok saptırdılar cüneyt bey (abi diyebilirsem)
ona sapıyo ediyo,kaçırıyor gibi demedik

fipar iyi fotoları raw çekmek en iyisi,hem işlerken bozulma kayıp yok ,telefi çok rahat yapılıyor.

Evde monitör kalibre cihazı yok nasıl görüyorlar acep,her üye farklı .Raw olmasa yanmışız :D Karanlık oda yok artık

beyaz kapak pringleslerde kalmamış :d kesin expodisk i yapanlar kaldırın demiştir :D

Tarih: 29 Mayıs 2007, 01:20 - İp: 85.***.**3.100
ocaklilar
ocaklilar (üye)
İstanbul / Amatör

Serkan, abi demenden memnuniyet duyarım.

beyaz kapak pringleslerde kalmamış :d kesin expodisk i yapanlar kaldırın demiştir :D

Bence de. Hatta, ExpoDisc üreticileri, Pringles'a "Kapaklarınızı bundan sonra biz size bedava olarak yapacağız, ama renkleri şeffaf olacak" demiş de olabilirler.

Tarih: 29 Mayıs 2007, 01:28 - İp: 85.***.**4.73
onixon
onixon (üye)
İstanbul / Reklam Fotoğrafçısı

beyaz yağlı kağıt,(tam beyaz olması önemli) yada yarı şeffaf ismini bilmiyorum.Böle yağlı kağıt gibi değil ama kalın.Çok temiz beyaz.

onu pringles kapağına düzgünce kesip yerleştirince mis.yapacam bir iki tane.

yeni makine alanları yapıcı eleştirilerle zor şartlarda nasıl verim alırlar göstermek lazım.

Tarih: 29 Mayıs 2007, 01:39 - İp: 85.***.**3.100
ocaklilar
ocaklilar (üye)
İstanbul / Amatör

aydinger kağıdını tarif etmişsin sanki.

Tarih: 29 Mayıs 2007, 02:00 - İp: 85.***.**4.73
fipar
fipar (üye)
Afyonkarahisar / Meraklı

onixon'un anlattığı aparatı yaptık veya birtane satın aldık.
ondan sonra ne yapıyoruz?
Bir kere yapıp gün boyu kullanacak mıyız? Yoksa her kare için ayrı ayrı WB ayarı mı yapacağız?

Tarih: 30 Mayıs 2007, 13:47 - İp: 85.***.**4.33
pollyteks
pollyteks (Objektif)
Kahramanmaraş / Meraklı

Akşam üstü idi ev yi biraz fazla açmışım galiba..

Tarih: 31 Mayıs 2007, 00:02 - İp: 88.***.**7.10
pollyteks
pollyteks (Objektif)
Kahramanmaraş / Meraklı

Tarih: 31 Mayıs 2007, 00:07 - İp: 88.***.**7.10