pazarbey
pazarbey (Avukat)
Kütahya / Amatör

Test Fuji S 5600

DIŞ GÖRÜNÜM:
Fuji s 9500 ün dış görünümü bu sınıfta yer alan makinalar içinde en iyi görüneni.Dslr ye benzeyen bir havası var. Objektifin tamamını kapatan bir burnu var.Objektif açıldığında dahi bunun içinde kalıyor.Bu nedenle yanlışlıkla açılma halinde zorlama veya bozulma ihtimali yok.Ayrıca bu sağlam bir kasa izlenimi veriyor.Bunun yanında tele, makro, geniş açı, ve sair lensler doğrudan buraya takılabiliyor.Bu nedenlede büyük avantaj.Objektif kapağıda buraya raptediliyor. İyi bir yapısı var.S2 de ki objektif kapalı sıkıntısı yok 5600 de.
Kullanılan malzeme kalitesi tatminkar .Görüntü itibarıyla insanın hoşuna gidiyor.Ele iyi oturuyor.Kullanırken insanı rahatsız eden hiçbir yeri yok.Açma kapama düğmesi önde denklanşörün yanında.Arkada menü ve diğer düğmeler var.
5600 beni 9500 kadar etkilemedi açıkçası.Fakat genede güzel bir yapısı var.

Tarih: 2 Ocak 2006, 18:43 - İp: yok
evren4life
evren4life (üye)
İzmir / Amatör

murgur ben daha henüz çekilmeye deger kuş bulamadım
bu arada benim fotograf galerimde kamyon kasası içinde 3 kişi var..resmin ismini unuttum..ona bakarsan o resim 10x zoomda çekildi...zoomu deniyordum bende....
bence gayet güzel çıktı...az bişey fotoshopla daha güzel bi kare olabilirdi...
istersen bi ona bak...ofisin penceresinden caddedeki bi kamyonu çektim...

Tarih: 12 Ekim 2006, 08:42 - İp: 81.***.**0.221
evren4life
evren4life (üye)
İzmir / Amatör

bu arada resmin ismini hatırladım..."kamyon kasası" idi

Tarih: 12 Ekim 2006, 08:44 - İp: 81.***.**0.221
murgur
murgur (üye)
İstanbul / Amatör

Güzel çıkmış Evren, titremeyle ilgili bir sorun yok (makine kamyonun kasasına odaklamış, kadının yüzüne odaklasa daha iyi olurdu, ama konumuz o değil zaten). Peki bu fotoğrafta titreşimi azaltmak için anti-blur modunu kullandın mı?

Tarih: 12 Ekim 2006, 21:42 - İp: 85.***.**4.246
evren4life
evren4life (üye)
İzmir / Amatör

hayır kullanmadım ama objektifi pencerenin çerçevesine dayadım =)başka ne yaptım hatırlamıyorum o gunler makinenin ilk gunleriydi herbir özelligini kullanıyordum.belki perde hızını arttırmış olabilirim ama tam hatırlamıyorum

Tarih: 14 Ekim 2006, 09:06 - İp: 81.***.**0.221
pazarbey
pazarbey (Avukat)
Kütahya / Amatör

5600 ile full telede 1/350, ıso 64 f/4.5 ile tripod kullanmadan çekilmiş foto.

Tarih: 14 Ekim 2006, 10:44 - İp: 85.***.**9.123
murgur
murgur (üye)
İstanbul / Amatör

Full tele için bence netlik güzel. Bu çekim değerleri manuel olarak mı ayarlandı, yoksa anti-blur sistemi mi kullanıldı?

Tarih: 14 Ekim 2006, 15:51 - İp: 85.***.**9.111
pazarbey
pazarbey (Avukat)
Kütahya / Amatör

Autoda.Anti bluur kapalı.BU hareketsiz görüntü.Amcan hareket eden nesnelerde bu kadar başarılı olmuyor maalesef. O zaman mecburen anti bluur açılmalı.

Tarih: 14 Ekim 2006, 16:13 - İp: 85.***.**9.123