pazarbey
pazarbey (Avukat)
Kütahya / Amatör

Test Fuji S 5600

DIŞ GÖRÜNÜM:
Fuji s 9500 ün dış görünümü bu sınıfta yer alan makinalar içinde en iyi görüneni.Dslr ye benzeyen bir havası var. Objektifin tamamını kapatan bir burnu var.Objektif açıldığında dahi bunun içinde kalıyor.Bu nedenle yanlışlıkla açılma halinde zorlama veya bozulma ihtimali yok.Ayrıca bu sağlam bir kasa izlenimi veriyor.Bunun yanında tele, makro, geniş açı, ve sair lensler doğrudan buraya takılabiliyor.Bu nedenlede büyük avantaj.Objektif kapağıda buraya raptediliyor. İyi bir yapısı var.S2 de ki objektif kapalı sıkıntısı yok 5600 de.
Kullanılan malzeme kalitesi tatminkar .Görüntü itibarıyla insanın hoşuna gidiyor.Ele iyi oturuyor.Kullanırken insanı rahatsız eden hiçbir yeri yok.Açma kapama düğmesi önde denklanşörün yanında.Arkada menü ve diğer düğmeler var.
5600 beni 9500 kadar etkilemedi açıkçası.Fakat genede güzel bir yapısı var.

Tarih: 2 Ocak 2006, 18:43 - İp: yok
pazarbey
pazarbey (Avukat)
Kütahya / Amatör

Evren biraz dinlen istersen.

Tarih: 29 Eylül 2006, 17:29 - İp: 85.***.**5.143
bora t.
bora t. (üye)
Adana / Amatör

beytullah abi merhaba,
belki daha önce konuşulmuştur bilemiyorum ama birşey kafama takılıyor.
s9500'de de, s5600'de de titreşim önleme sistemi yok ama onun yerine makine yüksek iso oranlarına çıkıp iyi sonuçlar verebiliyor deniyor.
sanırım bunu hem otomatik hem de manuel modda hızlı bir şekilde yapabiliyordur.
peki bu sistem gerçekten de işe yarıyor mu yoksa fotoğrafta birşeyleri feda ediyor mu?
Aynı konu daha önce işlendiyse kusuruma bakmayın.

Tarih: 3 Ekim 2006, 20:55 - İp: 85.***.**4.72
pazarbey
pazarbey (Avukat)
Kütahya / Amatör

Önemli değil.Önce sorulmuş olsada gene cevap vereyim. ab tam olarak ıs sisteminin karşılığı değil.İki sisteminde birbirine göre artı ve eksileri var.KIsaca ab haraketten mütevelit sarsıntıyı, ıs ise makinadan mütevellit sarsıntıyı gideriyor.
Ab gerçekten çok hızlı çalışıyor.Eğer ışık az ise ıso mecburen artıyor.Bu durumda tabiki fotoğraf kalitesi düşüyor. Ama ışık iyi ise ve mesela 200 ısoda çekiyorsanız çok fazla bir bozulma olmuyor.
Bence ıs ve ab nin aynı anda olması en iyisi. Fakat sanırım daha öyle bir makina yok.

Tarih: 3 Ekim 2006, 23:19 - İp: 85.***.**2.194
evren4life
evren4life (üye)
İzmir / Amatör

tekrar merhabalar =)
fujifilm finepix s5600'ün bildiğim kadarıyla yani özelliklerinde yazan macro odak mesafesi 10cm...ancak dün yaptığım deneme çekimlerinde 10cm den daha fazla yaklaştıgımı ve keskin netlik elde ettiğimi fark ettim.elle yaptiğim ölçümlerde 3 parmak mesafede yaklaştıgımı anladım.ve benim parmaklarım nedense kalın degil zaten
bugun cetvelle ölçtügümde 4,5cm çıktı.yani 4,5cmden net görüntü alabiliyoruz..gerçi biraz ugrastırıyor
bu arada u 10cm odak uzaklığı makinenin neresinden başlıyor?
yoksa benim bu kadar yaklaşmam doğal mı?
buraya nasıl resim yüklerim bilmiyorum yükleyebilirsem 3parmak mesafeden yaptığım çekimi göstermek istiyorum.
ayrıca bişey daha söylemek istiyorum..şuanda makinemim objektifinde 55mm uv filtre var ve objektif kapagının takılmasına herhangi bir etki etmiyor..sadece kapak azcık disarda kalıyor.ama tırnakları filtreye tutunuyor.

Tarih: 7 Ekim 2006, 08:51 - İp: 81.***.**0.221
murgur
murgur (üye)
İstanbul / Amatör

Selam Evren, çektiğin makro örneklerini paylaşmanı bekliyoruz. Ayrıca 10x zoom'da çekilmiş kuş vb. doğa fotoğraflarını da paylaşırsan sevinirim. S5600'ün tanıtımına katkıda bulunmuş olursun.

Tarih: 7 Ekim 2006, 11:34 - İp: 85.***.**3.127
evren4life
evren4life (üye)
İzmir / Amatör

roger that sir!!!....

en kısa zamanda ama eve gidince..şuan ofisteyim hala

Tarih: 7 Ekim 2006, 14:23 - İp: 81.***.**0.221
pazarbey
pazarbey (Avukat)
Kütahya / Amatör

Başka makinalardada aynen böyle makro mesafesinin düştüğünü okumuştum. Bu normal.Özellikle manuel zoom ile düşürülmesi mümkünmuş.Objektif kapağına tuturmada bir sorun olacağını sanmam.
Fotoğrafları bekliyoruz.Bir tane ben ekleyeyim .Fotoğraf hiç croplanmadı 5600 ile raynox dcr 250 takılı olarak çekildi.

Tarih: 7 Ekim 2006, 22:53 - İp: 88.***.**2.107
drk_m
drk_m (üye)
Rize / Amatör

bende bir makro çalışma ile s5600 tanıtımına katılayım istedim

Tarih: 7 Ekim 2006, 22:56 - İp: 85.***.**4.120
pazarbey
pazarbey (Avukat)
Kütahya / Amatör

Tarih: 7 Ekim 2006, 22:58 - İp: 88.***.**2.107
drk_m
drk_m (üye)