Fotoğrafçılık Forumları
Test Fuji S 5600
DIŞ GÖRÜNÜM:
Fuji s 9500 ün dış görünümü bu sınıfta yer alan makinalar içinde en iyi görüneni.Dslr ye benzeyen bir havası var. Objektifin tamamını kapatan bir burnu var.Objektif açıldığında dahi bunun içinde kalıyor.Bu nedenle yanlışlıkla açılma halinde zorlama veya bozulma ihtimali yok.Ayrıca bu sağlam bir kasa izlenimi veriyor.Bunun yanında tele, makro, geniş açı, ve sair lensler doğrudan buraya takılabiliyor.Bu nedenlede büyük avantaj.Objektif kapağıda buraya raptediliyor. İyi bir yapısı var.S2 de ki objektif kapalı sıkıntısı yok 5600 de.
Kullanılan malzeme kalitesi tatminkar .Görüntü itibarıyla insanın hoşuna gidiyor.Ele iyi oturuyor.Kullanırken insanı rahatsız eden hiçbir yeri yok.Açma kapama düğmesi önde denklanşörün yanında.Arkada menü ve diğer düğmeler var.
5600 beni 9500 kadar etkilemedi açıkçası.Fakat genede güzel bir yapısı var.
ZOOM:
5600 zoom konusunda s2 ve z3 kadar hızlı değil.Ancak z2 den hızlı.Bana göre tatmin edici bir zoom süresi var.Bu bakımdan gerektiğinde hemen telenin sonuna veya teleden geniş açıya geçilebiliyor. Full zoomda kapatılmaya kalkıldığında ilk haline gelmesi gerektiğinden kapanış biraz daha uzun sürebiliyor.Fakat buda rahatsız edici boyutta değil.Zomm düğmeleri arkada yer alıyor.Bu bence çok kullanışlı.S2 de denklanşörde olduğu için epey zorlanmıştım.
Video çekerken zoom kullanılamıyor.Bu büyük eksiklik.Gerçi videoda zoom kullanılabilen bir ki makina var.KAlanları kullanmıyor zaten.Z3 ve s2 de kullanılabiliyor.
Netice olarak 5600 ün zoom kullanıma tatminkar ve sınıfının ortalamalarında.
sevgili pazarbey
s5600 ü yaklaşık 15-20 dk inceledim
ben zoom un arkada olması konusunda dediklerine katlmıyorum neyazıkki bende 5600 konusunda baya zorlandım s2 ye alışınca çok garip geldi. objektif kapağı gerçekten güzel insanın aklı kalmıyo en azından. menü lerine gelince ondada zorlandım ne yazıkki . makro çekiminide denedim ama yine başarısız oldum yada istediğim verimi alamadım
#portigo' tarafyndan 08.01.2006 15:46:56 tarihinde düzenlendi.
Demekki çoğu beğeninin alışkanlıklarla alakası var.Bende s2 ye epey zaman alışamamıştım.
selam arkadaşlar,
bende s2 de zorlandım.. çok garip geldi deklanşörün üstünde olması zoom seçeneğinin.. ama dediğiniz gibi kim neye alışırsa o işte..
yeni yeni makro çekimler yapmaya başladım.. zor iş imiş hakikaten.. pazarbeyi anlıyorum şimdi.. saçma sapan şeyler çekiyorum.. bu karda kıyamette böcük möcük yok çünkü.. olsada dışarı böcük aramaya çıkamıyorum
şu eklediğim fotoğrafa bir bakar mısınız? fuji s5600 ile soft modunda çektim. sizce nasıl, fikrinizi almak istedim.. görüşlerinizi yazarsanız sevinirim.. kumaşın liflerini çektim.. merkez netlemeli.. flash yok ve gün ışığı yetersiz idi.. o yüzden 200 iso hızda çekim yaptım..
buraya tıklayın
Çok güzelmiş gerçektende.Çok başarılı bir makro bence.
FOCUS:
5600 ün focus kabiliyeti iyi.Özellikle hızlı focus yapma ayarına getirildiğinde çok daha nızlı oluyor. Focus kabiliyeti olarak 5600 s2 den hızlı.Ancak z3 ten yavaş veya aynı sürede.9500 ilede aynı sürede.Focus yaparken fazla bir sıkıntı yaşatmıyor.HEmen hemen her durumda focus yapabiliyor.Af asist lambası büyük kolayllık sağlıyor.Ufuk çekimlerindede iyi sayılır.Fakat 9500 gibi değil.DEnemem esnasında s2 ve 5600 ün focus yapamadığı yerlerde 9500 rahatlıkla focus yaptı.
http://www9.rapidupload.com/d.php?file=dl&filepath=8119
buda gene s2, e900, 9500, 5600 ün geniş açıoa ve en düşük ısoda karşılaştırmalı ev fotoğrafları
http://www9.rapidupload.com/d.php?file=dl&filepath=8118
benim büro s2, e900, 5600, 9500 geniş açı ve endüşük ısoda.
pazarbey affına sığınarak tekrar incelemeye katkıda bulunacağını düşündüğüm, s5600 örnek fotoğrafları bulunan linki gönderiyorum.. bu linkte bulunan fotoğraflardan özellikle son 6 adet makro modunda çekilmiş fotoğraflarda kullanılan film hızlarına dikkat edin.. 1600 iso da bile çok iyi sonuçlar veriyor. düşük ışık kabiliyeti epey yüksek.. özellikle ışığın az olduğu kış aylarında biçilmiş kaftan diye düşünüyorum..
S5600 FOTOĞRAFLARI
devamı gelecek...
Aplee mac gerçekten çok açıklayıcı oldu.Hem ne affıymış öyle.Olurmu öyle şey.Hakikaten 5600 ün yüksek ıso başarısı etkileyici.
normal fotoğraflarıda 200 ısoda çekmiş.aslında 64 ısoda çekilse çok daha grensiz oluyor fotoğraflar.
teşekkür ederim katkın için
Birde 9500 testinde ne demek istedin merak ettik.
İlgili olabilecek konular
-
Yeni Sezon: Mirat'ın Puslu Fotoğraf Atlası, S. 04-b. 01
26 Ara. 2024, 23:55 miratcenk
09626 Ara. 2024, 23:56
miratcenk -
Televizyonda Arka Plan Şömine Görüntüsü Verme
26 Ara. 2024, 00:54 prodersler
02126 Ara. 2024, 00:54
prodersler -
Canon 600d Görüntü Görüntülenemiyor, Bilgisayarda Yeşil
16 Ara. 2024, 08:32 alarissa
121525 Ara. 2024, 13:11
mete007 -
-
Dünyanın En Büyük Kilise Binaları Google Earth 3d
19 Ara. 2024, 16:12 prodersler
08219 Ara. 2024, 16:13
prodersler -
Universal Şarj Aletleri İle Bataryalar Şarj Edilebilir Mi?
17 Eki. 2024, 23:54 bilgeakcay
258310 Ara. 2024, 18:56
bilgeakcay -