osmanlı
osmanlı (üye)
İzmir / Amatör

S9500 Fun Club Şu An Kurulmuştur!

Arkadaşlar benimde S9500 modelini bugün almamla faal olarak S9500 fun club'ın kurulması şart olmuştur.Dilek,
şikayet,öneri,bilgi paylaşımı,kullanım,test,görüşler,
teknik sorunlar,fotoğraflar üzerine yorumlar,yeni gelişmeler vb. birçok konuyu burada hızlı bir şekilde tartışacağız.Bilinmeyenlere ışık tutup,profesyonelliğin peşinden gideceğiz.

Bu forumda yorumlarını,yardımlarını,bilgisini ve emeğini bizimle paylaşan herkese teşekkür ederim

#osmanlı' tarafından 15.07.2006 22:45:01 tarihinde düzenlendi.

Tarih: 20 Mart 2006, 15:08 - İp: yok
osmanlı
osmanlı (üye)
İzmir / Amatör

Yukarıda çemiş olduğum güneş fotoğraflarında oluşan lekeleri nasıl yok edeceğimi bilmiyorum.Bilen bir arkadaş varsa,lütfen yardımcı olsun.Fotoğraf çekiminde oluşan flu(net olmayan) görüntüleri bir şekilde yüksek perde hızı ile önleyebiliyorum da şu lekeler ile nasıl başa çıkacağımı bilmiyorum.

Tarih: 9 Temmuz 2006, 21:44 - İp: 85.***.**7.59
_speed_
_speed_ (üye)
Yurtdışı / Amatör

birinci ve ikinci kule fotograflari arasinda cok fark var ikincisi cok guzel cikmis son iki resimlerden yukardaki daha net fotograf konusundanda hic anlamam

Tarih: 9 Temmuz 2006, 21:49 - İp: 83.***.**9.189
osmanlı
osmanlı (üye)
İzmir / Amatör

Arkadaşlar Konak Vapur iskelesinin yanında bulunan tekne iskeletinin fotoğraflarını ekliyorum alt tarafa.Birkaç adet aynı açıyla yükledikten sonra yine birkaç adet farklı açı ile yükleyeceğim.Çünkü bu fotoğraflardaki iskelet'in görüntüsü bana çok estetik geldi.Beğenmeniz umuduyla...

- S9500 -

- S9500 -

- S9500 -

#osmanlı' tarafyndan 09.07.2006 21:55:35 tarihinde düzenlendi.

Tarih: 9 Temmuz 2006, 21:50 - İp: 85.***.**7.59
osmanlı
osmanlı (üye)
İzmir / Amatör

Speed yorumun için teşekkür ederim.Evet çekimler sırasında farklı ayarlar denemeye gayret ediyorum.Böylelikle bu ayarlamaların sonuçlarının direkt olarak yansımasını fotoğraflarımda görebiliyorum.

Tarih: 9 Temmuz 2006, 21:58 - İp: 85.***.**7.59
osmanlı
osmanlı (üye)
İzmir / Amatör

Farkı bir açıdan...

- S9500 -

- S9500 -

- S9500 -

- S9500 -

Tarih: 9 Temmuz 2006, 22:37 - İp: 85.***.**7.59
osmanlı
osmanlı (üye)
İzmir / Amatör

Ve tekrar bir açı...

- S9500 -

- S9500 -

- S9500 -

- S9500 -

- S9500 -

- S9500 -

Tarih: 9 Temmuz 2006, 22:50 - İp: 85.***.**7.59
aliuysal
aliuysal (üye)
Muğla / Amatör

osmanlı kardesim,ellerine saglık.bende marmariste bircok gece fotografı cektım.en kısa zamanda sizlerle paylasacagım.benim sorum ay cekimleriyle ilgili olacak.dolunayı nasıl net zoomlayabilirim?kullanma kulavuzuna gore denedim ama olmadı.ben fuji card kullanmıyorum.problem burdan kaynaklanıyor olabilirmi?Birde turkce kullanma kılavuzunu hala bulamadım.nerden edenibilirim.

ısıgın herdaim bol olsun.bu kıs tanısmak dilegiyle,

ali

Tarih: 9 Temmuz 2006, 22:51 - İp: 81.***.**4.169
osmanlı
osmanlı (üye)
İzmir / Amatör

Ali alemsin valla
Sen beni güldürdün,Allah da seni güldürsün.Hiç kullanılan hafıza kartıyla çekim kalitesinin arasında bir bağ olurmu?
Merak etme o kartların tek farkları,çekilen fotoğrafları karta yazma hızları ve kapasiteleridir.

Ay fotoğrafı çekmek için ölçüm modunu lcd ekranın üzerinde,en üstte bulunan 3 moddan [O] olanını al.Tabi bu parantez içindeki içi beyaz renk ile dolu olacak.Soldaki kısıma dönük olacak çark.Bu çark'ın içinde ise AE-L ile gösterilen poz kitleme butonu var.Ben hiç kullanmadım fakat sanırsam ki mesela Ay fotoğrafı çekmek için makinanın lcd ekranından bakıyorsun.Bu ekranda ortada netleme yapmak için hedef var.Sen bu hedefi Ay'ın içine oturtacaksın.Çünkü netlemeyi makimna,Ay'ın beyaz yüzeyine göre yapacak.Netlem yaptığında makinanın deklanşörüne elin yarım basılı iken bu AE-L tuşuna basarsan,makina bu yaptığın netlemeyi sabitler yani kitler ve sana zahmet çıkarmaz,her Ay'ı çekeceğin zamanda.Bir daha basarsan netleme kilidini devre dışı bırakırsın.

Makinanın sol kısmında bulunan makro/süper makro kısmının üzerinde bulunan manuel/auto/sürekli auto focus(netleme) butonunda sürekli auto focus(en üstteki) dışındakileri seçerek Ay çekimini yapabilirsin.Sürekli seçmemendeki sebep,netleme hedefin Ay dışına çıktığında makinanın karanlığa odaklanmasının muhtemel olmasındandır.

Çekimlerinde başarılar dilerim.

Tarih: 9 Temmuz 2006, 23:04 - İp: 85.***.**7.59
palax
palax (üye)
İzmir / Amatör

osmanlı dostum özellikle SB çekimler harika olmuş gerçekten.
Ellerine sağlık.

Tarih: 10 Temmuz 2006, 11:41 - İp: 81.***.**1.102
aliuysal
aliuysal (üye)
Muğla / Amatör

selam osmanlı.napıyım herseyi denedim olmayınca acaba sorun karttamı dedim. .bu aksam bir deniyecegim.sonucları seninle paylasırım.cok tesekkurler.

ali

Tarih: 10 Temmuz 2006, 12:43 - İp: 81.***.**4.169