osmanlı
osmanlı (üye)
İzmir / Amatör

S9500 Fun Club Şu An Kurulmuştur!

Arkadaşlar benimde S9500 modelini bugün almamla faal olarak S9500 fun club'ın kurulması şart olmuştur.Dilek,
şikayet,öneri,bilgi paylaşımı,kullanım,test,görüşler,
teknik sorunlar,fotoğraflar üzerine yorumlar,yeni gelişmeler vb. birçok konuyu burada hızlı bir şekilde tartışacağız.Bilinmeyenlere ışık tutup,profesyonelliğin peşinden gideceğiz.

Bu forumda yorumlarını,yardımlarını,bilgisini ve emeğini bizimle paylaşan herkese teşekkür ederim

#osmanlı' tarafından 15.07.2006 22:45:01 tarihinde düzenlendi.

Tarih: 20 Mart 2006, 15:08 - İp: yok
emrahçınar
emrahçınar (üye)
Denizli / Amatör

sevgili kıvanç,foruma fazla giremedim bu aralar.geçenlerde video çekiminden sonra tvde izlediğini ve autofocus sesinin çekime yansıdığını yazmışsın.ben makineyi ilk aldığımda açmıştım bu konuyu.ilk ben farkına varmış ve foruma yazmıştım.ama kimseyi inandıramamıştım.o sesi duymanın sebebi büyük ihtimalle çekim esnasında çok sessizdi ekim yaptığın yer.biraz gürültülü mekanlarda yok oluyor o ses...bunu birinden daha duyduğuma sevindim,benim makinenin bir problemi değil o zaman...makinesini yeni alıp aramıza katılan arkadaşlara hoşgeldiniz diyorum.bu arada bugün 2 yeni foto ekledim bakarsanız sevinirim.biri sık rastlanmayan bir obje...biri de süper bir manzara...görüşmek üzere...

Tarih: 21 Haziran 2006, 23:40 - İp: 85.***.**7.73
vozgur
vozgur (üye)
İstanbul / Amatör

makinasını yeni alan arkadaslara hayırlı olsun diyorum.

Bende finaller nedeniyle pek siteye giremiyorum. bu arada arkadaslar inşallah tüm derslerimi verirsem 3 haftaya kadar mezun oluyorum.

Tarih: 22 Haziran 2006, 15:03 - İp: 85.***.**0.204
osmanlı
osmanlı (üye)
İzmir / Amatör

Arkadaşlar yardımınıza ihtiyacım var.RAW işleme programını nasıl açacağız?Bana yardımcı olurmusunuz?
Ben birlikte gelen CD'den Imagemixer ve FinePix Viewer programlarını açıyorum ancak bir türlü RAW modunda çektiğim fotoğrafların üzerinde nasıl değişiklik yapacağımı anlayamadım.Bu açıklamayı bana tane tane ve hiçbir kademeyi atlamadan ve hatta resimli örnekler ile bu foruma ekleyecek arkadaşlara teşekkür ederim.

Tarih: 22 Haziran 2006, 22:22 - İp: 85.***.**3.124
dadanagast
dadanagast (muhtar)
Yurtdışı / Amatör

kivanc hay allah iyiligini versin..
dur, ben bir 350d kullanicisi olarak sana yardim edeyim..
http://www.photo-freeware.net/s7raw.php adresinden s7raw programini yukle ve kur.. ufacik bir program ve iyi isliyor.. s9500'in raw fotograflari ile kolayca oynayabilirsin bu programla..
takildigin yer olursa, sorabilirsin.. gorusmek uzere.. (ben bir r1 konusuna kadar gidecegim.. )

Tarih: 22 Haziran 2006, 23:21 - İp: 62.***.**2.10
osmanlı
osmanlı (üye)
İzmir / Amatör

İlker sen beni çok mahcup ediyorsun.Her başım sıkıştığında yanımdasın.Sağol
Derhal indiriyorum programı.

Tarih: 22 Haziran 2006, 23:42 - İp: 85.***.**3.124
dadanagast
dadanagast (muhtar)
Yurtdışı / Amatör

ayip ediyorsun..

Tarih: 23 Haziran 2006, 00:04 - İp: 62.***.**2.10
dadanagast
dadanagast (muhtar)
Yurtdışı / Amatör

kivanc, r1 konusunda bir soru sormussun.. raw mi jpeg mi diye... soyle yazdim orada.. simdi goremezsin, cunku as durmadan parmak mesaji atiyor..

@ bir tane de benden ...

kivanc, raw fotografini isleyerek jpeg veya tiff'e donusturursen, isleme esnasinda birsey kaybetmeyeceginden, evet, daha kaliteli baski alirsin.. ama sonucta hic islemeden basayim dersen....dur bir saniye.. cunku raw cekiyorsan isleyeceksin demektir, baska kacari yok..
kaldi ki raw'in renk derinligi 12bit'dir.. jpeg'in ise 8bit.. yani raw fotograflar, renk bakimindan daha zengindirler.. daha iyi bir kontrasta sahiptirler..
baski alirken, raw'i tiff'e cevirip basarsan, direk 12bit uzerinden baski almis olursun.. ama dur ben raw'imi jpeg yapayim dersen, 8 bit'e dusurmus olursun fotografi.. hatta raw'i photoshop'da 16bit tiff haline getirmekle, daha da iyi edersin..

raw.. evet cok iyidir.. raw kullanalim, kullandiralim kivanc.. @

Tarih: 23 Haziran 2006, 00:13 - İp: 62.***.**2.10
osmanlı
osmanlı (üye)
İzmir / Amatör

İlker program harika.Süpersin sen.
I love you İlker,I love you İlker...
Gençler yiyin gari.Pardon indirin gari.Bir ömür.

Tarih: 23 Haziran 2006, 00:15 - İp: 85.***.**3.124
yusuf7
yusuf7 (üye)
Ankara / Doğa Fotoğrafçısı

slm osmanlı
bende bir s9500 aldım ve sanırım sizin kervana katıldım. Ki kolay olmadı analog fotoğraf makinasından ayrılmak. Gerçi halen analoğu kullanıyorum büyük bir zevkle, ama teknolojiye de uymak gerekiyor çağımızda. Digitali aldım ama türkçe kullanım kılavuzu olmayınca her marifetini öğrenemedim henüz bu aletin. Neyse bende sizin kulübe üye olmak istiyorum ama nasıl?
İyi estantenelere!
e-mail adresim [email protected]

Tarih: 29 Haziran 2006, 02:29 - İp: 88.***.**4.54
osmanlı
osmanlı (üye)
İzmir / Amatör

Merhaba yusuf.Aramıza hoşgeldin.Teknolojiye ayak uydurmakla iyi yapmışsın.Yeni makinan hayırlı olsun.Güzel günlerde kullanman dileklerimle.
Sen makinanı türkiyeden garantili almadın mı?
Kullanım klavuzunun çıkmaması hayli ilginç.
Kafana takılan bir soru olursa buradaki tüm kullanıcılar sana yardım ederiz.Görüşmek üzere...

Tarih: 29 Haziran 2006, 14:46 - İp: 85.***.**9.108