osmanlı
osmanlı (üye)
İzmir / Amatör

S9500 Fun Club Şu An Kurulmuştur!

Arkadaşlar benimde S9500 modelini bugün almamla faal olarak S9500 fun club'ın kurulması şart olmuştur.Dilek,
şikayet,öneri,bilgi paylaşımı,kullanım,test,görüşler,
teknik sorunlar,fotoğraflar üzerine yorumlar,yeni gelişmeler vb. birçok konuyu burada hızlı bir şekilde tartışacağız.Bilinmeyenlere ışık tutup,profesyonelliğin peşinden gideceğiz.

Bu forumda yorumlarını,yardımlarını,bilgisini ve emeğini bizimle paylaşan herkese teşekkür ederim

#osmanlı' tarafından 15.07.2006 22:45:01 tarihinde düzenlendi.

Tarih: 20 Mart 2006, 15:08 - İp: yok
osmanlı
osmanlı (üye)
İzmir / Amatör

Palax yorumun için teşekkür ederim.Ali merak etme.Önemli bir sorun yoktur kartta,yani İnşallah.
Deneme sonucunu merakla bekliyorum.

Tarih: 10 Temmuz 2006, 16:28 - İp: 85.***.**3.170
pazarbey
pazarbey (Avukat)
Kütahya / Amatör

Osmanlı fotoğraflar gerçektende harika olmuşlar. Bende çok beğendim.Özellikle sonuncusu harika.
Bende birşey sorayım. 9500 ün lcd sinde görünen görüntü ile gerçekte çekilen fotoğraf farklı. Aynı olması için ne yapmak lazım.

Tarih: 10 Temmuz 2006, 19:24 - İp: 85.***.**5.20
osmanlı
osmanlı (üye)
İzmir / Amatör

Pazarbey ben hiç dikkat etmemiştim.Ancak ben fotoğrafı çekerken lcd yada evf kullanıyorum ama ondan sonra fotoğrafa lcd'den bakmıyor,bilgisayardan izliyorum.Böylesi daha doğru olur.Çünkü monitör lcd den çok ayrıntı gösterir.
Senin sorun benimde kafamı kurcaladı bak şimdi.İlk fırsatta bakacağım.Ama canını sıkma,aradaki fark çok olsaydı yani çekilen fotoğrafın bilgisayar monitöründeki görüntüsü ile lcd ekrandaki hali çok farklı olsa idi ben bunu fark ederdim.Canını sıkma.Her tür fotoğraf makinasında bu lcd'ye bakarak fotoğraf hakkında yorum yapmayın deniyor zaten.

Tarih: 10 Temmuz 2006, 20:07 - İp: 85.***.**8.49
dadanagast
dadanagast (muhtar)
Yurtdışı / Amatör

cunku lcd'deki goruntunun cozunurlugu cok az arkadaslar..
neyse.. ben hemen fotograflarina bakayim kivanc..

Tarih: 10 Temmuz 2006, 23:26 - İp: 62.***.**2.10
osmanlı
osmanlı (üye)
İzmir / Amatör

İlker çok iyi olur.Yorumlarını bekliyorum ve önemsiyorum.
Bakalım nasıl bulacaksın?
Sana söylemek istediğim şey galiba benim makinam fotoğrafları flu çıkartıyor.Enstantane 1/4000 bile olsa...
Malcom'da aynı şeyi söyledi.Ben flu olmasından değil,keskin olmamasından şikayet ediyordum önceleri.Sharpness'i ve birşeyi daha hard konumuna getirdim.Hala R1 kıvamında çekemiyorum.

Tarih: 10 Temmuz 2006, 23:35 - İp: 85.***.**8.49
dadanagast
dadanagast (muhtar)
Yurtdışı / Amatör

kivanc fotograflarin gercekten de guzeller.. bir s9500'e yakisacak fotograflar..
gemi iskeleti fotografinda, alttan alinip genis aci kullandigin fotograf iyi.. ayrica birkac insanin da karsida bulunmasi geminin buyuklugu hakkinda bilgi veriyor, dolayisiyla daha da zenginlesiyor anlam.. guzel bir grafik.. daha farki acilardan da deneyebilirsin tabii ki..

....
kivanc o lekeleri ortadan kaldirmak icin lensine hood takmalisin..
direk gunes isinlarinin lensin uzerine dusmemesine dikkat et..
ayrica diyaframi biraz daha kismalisin..
bunlarin yaninda, son olarak, lensinin caminin cok temiz olmasina dikkat et.. cunku en ufacik bir toz zerrecigi bile leke olusturmaya yeterli..
microfibre bez kullanabilirsin lensinin camini temizlemek icin..

Tarih: 10 Temmuz 2006, 23:38 - İp: 62.***.**2.10
osmanlı
osmanlı (üye)
İzmir / Amatör

İlker teşekkür ederim verdiğin bilgiler için ve yapmış olduğun yorum için. [>:D

Tarih: 10 Temmuz 2006, 23:45 - İp: 85.***.**8.49
dadanagast
dadanagast (muhtar)
Yurtdışı / Amatör

kivanc en genis diyafram ayarinda keskin fotograflar bekleme zaten.. diyaframi 1-2 stop kistiktan sonra, lensin asil kalitesi ortaya cikmaya baslar.. (ama tabii ki cok ust kalite lenslerle, en genis diyaframda bile mukemmel fotograflar alinabilir.. ama yine onlarla da 1-2 stop kistiktan sonra diyaframi, lens, en iyi sonuclarini verir..)
...
senin, fotograflarindaki lekeler olusmasinin nedeni buyuk ihtimalle, toz olmasi veya lensin caminin temiz olmamasi.. gunese cevirerek cekersen haleler olusur..
........

onceki mesajini gormemisim kivanc..

"Sana söylemek istediğim şey galiba benim makinam fotoğrafları flu çıkartıyor.Enstantane 1/4000 bile olsa..."

kivanc, 2000mm'lik bir objektifle elin kolun sallana sallana ceksen bile titreme olmaz 1/4000'de..
1/4000'de titreme olmasinin imkani yok.. ama ne vardir biliyor musun; makinenin lensi yanlis fokus yapiyordur.. backfocus veya frontfocus gibi..
bunun icin en iyisi, adnan'la bulusup birkac fotograf cekmesi adnan'in ve incelemesi fotograflari..

o sana soyleyecektir neler oldugunu.. sonrasinda da -insallah garantisi hala vardir makinenin- gerekliyse sayet, fuji'ye geri gonderip makineni, lensin ayarlanmasini beklemelisin.. (calibration)

"Sharpness'i ve birşeyi daha hard konumuna getirdim.Hala R1 kıvamında çekemiyorum."

hay allah senin iyiligini versin emi.. umarim kizlar falan okumuyordur bu yazdiklarini..
makinede yaptigin ayarlari tam olarak buradan yazabilir misin?
bir de r1 kivaminda cekmeyi bekleme zaten.. sonucta r1'in lensi cok cok kaliteli.. r1'in kocaman sensoru var; renkler, tonaj vs cok iyi islenecektir s9500'e gore..
ama tabii ki keskin fotograflar da alman gerekir.. eger ki tripod'un varsa, tripod'la cekmeyi dene kivanc.. ve fotografi zamanlama ayari yaparak cek.. yeni, mesela, 10 saniye sonra kendiliginden ceksin makine.. tripod'un uzerinde..

http://www.focustestchart.com/focus21.pdf
adresinden pdf dosyasini indir, sonra, yazilanlari oku iyice.. anlayamazsan ben yardimci olurum..
pdf'nin son sayfalarindaki test sayfalarini print etmen gerekiyor..
bir tripod'a ihtiyacin var oncelikle..
makinende diyafram oncelikli moda getirip en genis diyafram degerine alacaksin (yani en kucuk rakamli diyafram degeri) ve sayfanin tam ortasina focus yapacaksin, 45 derecelik bir aciyla bakip.. zaman ayarlayiciyi kurup fotografin cekilmesini bekleyeceksin..
sonra fotografi incelemen gerekiyor.. inceleme kismina ben de bakarim.. email adresime gonder fotograflari..

...........
eger ki makinen yanlis fokus yapiyorsa, sonrasinda fuji'yi ararsin..
merak etme cozerler problemi..

............................................

kivanc keske izmirde olsaydim da hep beraber cikip fotograf cekebilseydik.. ama benim olmam imkansiz.. fakat adnan orada.. gantry de gelir.. martinik'i de alirsiniz.. birkac h1'iyle fotograf cekip sinirlerinizi bozar..

#dadanagast' tarafyndan 11.07.2006 16:25:57 tarihinde düzenlendi.

Tarih: 11 Temmuz 2006, 16:23 - İp: 62.***.**2.10
osmanlı
osmanlı (üye)
İzmir / Amatör

İlker makinamın ayarları;

Sharpness:Hard
Saturatıon:Standart(Ben şimdi Hard yaptım)
Contrast:Standart(HARD'a çevirdim şimdi)
WB:2 gün önce auto'dan fine'a çevirmiştim.Bugün Adnan abi auto iyi deyince tekrar düzelttim.

İlker ben yaklaşık 1 ay önce tripod almıştım.Zaman ayarlayıcıyı kurarak çekim yapacağım.Ancak anlamadığım 45 derece açı ile çekmelisin demişsin.Bunun sebebi nedir ve 45 dereceden kastın nedir?

Ben hotmail kullanıyorum ve başka adrese yani gmail gibi gönderemiyorum.Bir sorun var ama anlayamadım.Ve mail ile fotoğraf atmayı daha öğrenemedim

Makinam geniş açıda iken sadece f:2.8 oluyor.Sayfanın ortasını netlemem için yakınlaşmam gerekir.Bu sebep ile benden macro moda geçmemi isteyebilir.Macro tuşuna basarsam bir zararı olurmu ölçümün?

Tarih: 11 Temmuz 2006, 19:21 - İp: 85.***.**0.134
osmanlı
osmanlı (üye)
İzmir / Amatör

Arkadaşlar Adnan abi'nin(Nam-ı değer As'ın) benim makinam ile çektiği bir görüntü...
Alsancak semalarından büyük bir yolcu gemisi.

Tarih: 11 Temmuz 2006, 19:35 - İp: 85.***.**0.134