Fotoğrafçılık Forumları
Aydınlarmı.. ??bidaha Düşünün ......
adım:erhan bolcal tel:05324006520 mail:[email protected] firma:migros-kangurum yetkili:umut erol ..19.7.2006 da..www.kangurum.com dan aydınlarfoto köşesinden digital nikon d100+lens+256 mb kartı olan makine siparişi verdim,ve kredi kartımdan ilk taksidini çektiler ..sitesinde olduğu halde ellerinde olmadığını ve paramın geri iade olacağını mail yoluyla haber verdiler...fakat alışveriş sözleşmesinde aynen şöyle yazıyor eğer o ürün yok ise muadili olan bir ürün müşteriye teklif edilir ..diye fakat bunu yapmayıp bana parayı geri yolluyorlar hemde muadili olduğu halde..peki neden sitesinde sözleşmeyi kabul ediyormusunuz diye bir ok butonu koyuyorlar...ve sitesinde yoksa neden linki var ??ben anlayamıyorum...ve enaz on defa telefon açmama rağmen kimse henüz beni aramadı...ben şöyle düşünüyorum ;acaba benim paramı çalıştırıyolarmı ve sadece bir benmi varım...kaymakamlığa dilekçe verdim ve şimdi bana 14 ağustosa dün verdiler bakalım ne olacak..
Eğer öyleyse Aydınlar ayıp etmiş. Umarım bu konuyu takip ediyorlardır ve farklı görüşlerin de ortaya konduğu bu aşamada kararlarını yeniden gözden geçirirler. Fikret beyi de bu ilkeli davranışından ötürü kutluyorum.
Fotokritiğe
ne uyanık milletiz yahu!
Ben de Teknosa internet sitesinde 810 YTL'lik R1 ilanını görünce çocuk gibi sevindim ama hemen akabinde müşteri hizmetlerini arayarak makinenin fiyatının piyasa fiyatının çok altında olduğunu belirterek teyit istedim. sonuçta o fiyat fos çıktı ama gidilen yolu anlatması bakımından önemli bir hikayedir.
Erhan bey tipografik bir hata olduğunu bile bile böyle bir şey yaptığı için kesinlikle iyi niyetli olduğunu düşünmüyorum.
#muratsen' tarafından 20.12.2006 21:20:48 tarihinde düzenlendi.
İnternet üzerinden yapılan satışlarda zaman zaman problemler yaşanmaktadır. Bu problemlerin tabiî ki tüm sorumlusu firmamızdır. Bundan dolayı bir şekilde etkilenmiş tüm müşterilerimizden özür dileriz. Yaşanan problemlerin çoğu stok bilgisi, yanlış bilgilendirme, atılan maillere cevapta geç kalınması, geri ödeme vs…
Ancak bir şekilde müşterilerimize ürünleri tedarik edilmiş, doğru bilgiler verilmiş, internet sitemiz güncelleştirilmiş, özür dilenmiş, aldığı ürünün yanına anlayışından dolayı hediye verilmiş, gerektiğinde başka bir ürün zararına verilmiş, değiştirilmiş , geri ödemesi yapılmış, vs.. birçok problem çözüme ulaşmıştır.
Sitemizin güncellemesi otomatik olarak yapılamamaktadır, manuel olarak yapılmaktadır. Firmalardan gelen bilgiler doğrultusunda güncellemeler yapılmaktadır. Fakat firmalardan belirtilen zamanda ürünün gelmeme ihtimali (özellikle bizim sektör için) çok yüksektir. Bizlerde firmalardan aldığımız sözlere istinaden; kişisel olarak dahi verdiğimiz sözler dahi bazen gerçekleşmemektedir. Bunun gibi sıkıntıları eminim bizim gibi odak noktası fotoğraf makineleri ve malzemeleri olan her firma yaşıyordur.
Biz yaşanan problemlerin konuşularak (medeni insan seviyesinde) çözülebileceğine inanıyoruz. Forum sayfalarına taşınan sorunların doğru kişiye ulaşılamadığından kaynaklandığını zannediyorum. Bu tabii ki kişinin en doğal hakkıdır. Ancak karalamaya yönelik yazıları da şiddetle kınadığımızı belirtelim. Sonuç olarak biz size hizmet için varız, hizmetimizi sürdürmemiz için var olmamız, var olmak içinde sizin desteğinize ihtiyacımız vardır. Firmamızdan yıllardır alış veriş yapanlar binlerce birey ( aldığı hizmetten memnun) bu siteye yazı yazsaydı eminim site zor durumda kalırdı.
Bu forumun konusuyla ilgili bir şey söylemek istemiyorum çünkü konu ve amaç ortada, yorum sizlerin.
Sonuç olarak dikkatinizi bir iki konuya çekmek istiyoruz.
Dikkat 1. Bu bunun gibi art niyetli yapılan yıkıcı forum yazılarına karşı (sadece bu sitede değil) aktif savunma yapmıyor, sağduyulu insanların bunun gibi açıkça karalamaya odaklı konulara gerekli cevabı vermesini bekliyor ve meyvesini alıyoruz.
Dikkat 2. Başka sitelerde firmamız adına olumlu başlayan yazılar dahi bir şekilde konu değiştirtilerek firmamız karalanıyor. Ancak sağduyu tekrar kazanıyor.
Dikkat 3. Hiçbir firmayla yarış içinde değiliz, sadece işimize odaklanıyor ve başka firmaların yaptığı gibi (dolaylı yollarla) karalama kampanyalarına katılmıyoruz.
Site yönetiminden bu ve buna benzer karalamaya yönelik forumların kapatılmasını istiyoruz. Bizlere forumda destek veren değerli arkadaşlarımıza teşekkür ederiz. Sabırla bu yazıyı okuyan herkese de teşekkürü borç biliriz.
burkay' dan alıntı;
Fikret bey bu yazıyı tarafsızlık ilkesi gereği siteden kaldırmadı.Buna karşılık reklam gelirinden oldu oysa buna benzer bir durum yaşanan fotokritik sitesinde üyelerden biri fotokritike reklam veren metrofotograf hakkında olumsuz bir yazı yazdığı için derhal yazı silindi ve olay örtbas edildi.
fikret bey kendisine yakışanı yapmış reklam geliri konusunda, geçmişte üyeler siteye para yardımı teklifinde bulundular. halen de bulunurlar eminim. bu demokrat tavrı nedeniyle oluyor bu bağlılık.
bu konuyu açan jamako takma isimli kullanıcı haksız gibi görünse de haklı olduğu noktalar da var. sonuçta o fiyata d100 alınamayacağı ortadaysa da jamako çok da haksız değil bence.
Aydınlarfoto@
burada yanıt vermeniz güzel bir davranış, ancak gerekçeleriniz bana yeterli gelmiyor. sonuçta internet üzerinden satış yapmak zorunda değilsiniz. bunu layıkıyla yapmıyorsanız hiç yapmayın derim. işlerimiz yoğundu, siteyi güncelleyemedik, hiç de mantıklı gerekçe değil bence.
özür dilemek de yeterli değil. sizin siteden değil ama geçenlerde başka bir siteden yaptığım ve beni çileden çıkaran bir alışveriş sürecinde firmanın bana ''tedarikçi firmadan kaynaklanan gecikme nedeniyle sizden özür dileriz'' şeklindeki cevabı sinir katsayımı daha da yükseklere çıkardı.hata yapma, özür de dileme. benim prensibim budur.
Site yönetiminden bu ve buna benzer karalamaya yönelik forumların kapatılmasını istiyoruz. Bizlere forumda destek veren değerli arkadaşlarımıza teşekkür ederiz.
bu yazınızdan sonra size destek çıkanlar halen çıkarlar mı bilemiyorum.
son not fotokritik hakkında@ bir iki ay önce , bir dilenci dev canon posterinin altında poz vermişti ve site o fotoğrafı garip gerekçelerle kaldırmıştı.
buffalo selam..
bu konuyu açandaki nasip bende olsaydı.. 110 bin € luk sözleşmeden yırtsaydım..
değerli büyüklerim .. selamlar..
Aydınlar foto nun sitemizde tekrar katılımını görmek güzel..
110 bin euro mu? ne aldınız mete bey?
öde öde bitmez allah için.
benim konuyu açan hakkında haklı olduğu noktalardan kastım, sitedeki fiyatı görünce ve satın al butonuna basınca sözleşme kurulmuş olur. site tek yanlı sözleşmeyi fesh edemez. hukuken iki taraf da yüzde yüz haklı değil.
ben kastamonuda oturuyorum ve makına almayı dusnuyorum ılk baktığım aydınlar foto olmustu acıkcası ve şimdi kafam karıstı..
eğer ımkanım ve zamanım olursa birebir kendım görerek alısverıs yapacağim..