Fotoğrafçılık Forumları
Cs5 De Brush Sorunu
selam cs5 i indirdim denemelerdeyim ilk sorunum brush secip capını büyüttüğümde yarısı görünmüyor sebepini dermanını bilen varmı bide bir kactane brush indirdim şu yapraklı cicekli olanlardan ben bir kac renk olsun istiyom ama hangi rengi sectiysem tamamı o renk oluyo bu mesele hakkında bilgisi olanlardan yardım istiyorum tşk ederim
birdaha yüklemen işe yarayabilir çünkü yeniden yükleme olunca tüm ayarlar varsayılan haline geri gelir yani bir nevi "reset" yapmış olunur.
klavyenizde PRİNTSCREEN tuşu bulunur. bu tuş her klavyede bulunur. bende sağ en üstteydi.
bu tuşa bastığınız zaman windows ekranın oanlık görüntüsünü hafızaya alır. sonra photoshopu açıp yeni bir boş döküman açıp direk yapıştır yada "paste" yaparsanız o ekran görüntüsü buraya yapıştırılır. sonra onu masaüstüne kaydedip bu foruma yükleyin. ayarlara bakalım belki hatalı bir nokta yakalayabiliriz.
bende ayarlar bu haldeyken hatayla karşılaşmadım. isterseniz sizin ekran görüntünüzede bakalım. yok ben yeniden yüklerim derseniz oda olur tabi. tercih size kalmış.
bende fırça ayarları bu haldeyken ve performans ayarları böyleyken hiçbir sorun yok. bu ekran görüntülerinde brush(fırça) ları RESESTleyeceğin yerleride gösterdim.buralara bakarak reset yapmanı tavsiye ederim. birde fırça seçiliyken en üstte ayar yerleride varsayılan hale getirip öyle bi bak. hala sorun devam ediyorsa yeniden kurmanı önerebilirim.
remi kardes vallahi kafayı yiyorum.dediklerini dikkatlice yaptım olmadı .sildim tekrar yükledim olmadı.ensonunda baska biyerden cs5 indirdim.bende kurulu iken silmek istemedim cocuklarımın pc sinde kurayım dedim baktım oldu sevincle bendeki cs5 şi sildim geriye hiç bişey bırakmadan kurdum.o da ne aynı hata bunasıloluyo anlamadım . 2 pc nerdeyse aynı özellikleri taşiyo onda vermiyo bende hata veriyo offffffffffffffffffffffffffff
sorun sizin bilgisayarınızda oluyorsa ben şu aşamada 3 ihtimal üzerinde duruyorum.
öncelik sırasına göre yazıyorum.
1- sağlam kaldırma yapılmamış olabilir. program kaldırma için rewouninstaller isimli bir programdan faydalanmanızı öneririm. programı kayıt defterlerindeki girdiye kadar herşeyiyle sistemden kaldırıyor.
tam kaldırma yapmadığınız takdirde program hep aynı yerde hata verir. revo ile kaldırma şartttır diyebilirim. oda olmazsa cs5 clean diye bir araç var. bu araç photoshop cs3te falan vardı. photoshopu sistemden kaldırmaya yarıyordu yada temizliyordu öyle bişeydi işte hiç kullanmamıştım ama duymuştum...lakin revo uninstaller isimli program kökünü kazır tavsiyem bu programdan yanadır.
2- ekran kartı, ram, driver gibi öğeleri birinde sorun var. bunun için bilgisayarıma sağ tıklayın özellikler diyin. oradan aygıt yöneticisine tıklayın. burada soru işaretli yer varsa muhtemelen o donanımım sürücüsü yoktur yada bozuktur. bu da yapıyor olabilir. ben ekran kartı ve monitörün driverinden şüpheleniyorum.
3- sistem kafayı yedi format istiyor. buda olabilir. sistemde bilmeden sorunlar ortaya çıkmış olabilir.
belki saçma gelebilir ama şunlarıda önermek istiyorum:
1- cdecpaketinizi güncelleyin. http://www.free-codecs.com/k_lite_codec_pack_download.htm
2- quicktime yazılımınıda güncelleyiniz. http://www.apple.com/quicktime/download/
3- jawa yazılımını güncelleyiniz. http://www.java.com/tr/download/index.jsp
4- adobe flashı güncelleyiniz. http://www.adobe.com/support/flashplayer/downloads.html
photoshop cs5in sistem gereksinimleri şöyledir:
windows yüklü bilgisayarlar için
* Intel® Pentium® 4 or AMD Athlon® 64 processor
* Microsoft® Windows® XP with Service Pack 3; Windows Vista® Home Premium, Business, Ultimate, or Enterprise with Service Pack 1 (Service Pack 2 recommended); or Windows 7
* 1GB of RAM
* 1GB of available hard-disk space for installation; additional free space required during installation (cannot install on removable flash-based storage devices)
* 1024x768 display (1280x800 recommended) with qualified hardware-accelerated OpenGL graphics card, 16-bit color, and 256MB of VRAM
* Some GPU-accelerated features require graphics support for Shader Model 3.0 and OpenGL 2.0
* DVD-ROM drive
* QuickTime 7.6.2 software required for multimedia features
* Broadband Internet connection required for online services*
en kötü ihtimalde kurulum yapmadan çalışan photoshop cs5 portable (130mb) kullanmanızı önerebilirim.
ctrl+shift+alt tuşlarına basılı tut sonra photoshopu çalıştır ayarlarını resetlemek istediğine dair bir mesaj kutusu çıkacak evet deyip devam ediyorsun. ayarların sıfırlanıyor.
nette böyle bir şeyle karşılaştım yapmanız faydalı olabilir. bilmeden ayarları değiştirmişseniz oda bu soruna sebep olabilir.
ama hala kişisel görüşüm, sorunun photoshopla ilgili değilde sizin sistemnizle ilgili olduğu yönündedir!
remi kardes revoyla kaldırmiştım senin düşündüğün gibi bende dedim bir parca bişeyler kalıyo ama genede olmadı bu işte inat oldu yarın format atacam sonucunu sana yazarım görev yöteticisi hatası veriyo pc format yolu gözüktü
format attım olmadı bende öbür pcnin ekran kartını aldım taktım nihayet oldu bende geforcenin 512 mg ekran kartı vardı şimdi taktığım ati 512 ekran kartı demek fark ediyo ama bebim şansım varmı yok şimdide cs5 kurduğum anda görev yöneticisi ve kayıt defteri düzenlem yönetici tarafından devre dışı hatası veriyo 2 siteden indirdim uzun uğraş sonunda cs5 den kaynaklandığını anladım şimdide bunla uğraşiyom maalesef bu gidişle cs5 den vaz gecicem heralde
arkadaşım ben de kullanıyorum ama böyle bi sorun göremedim.
aşagı yukarı bütün brash ları denedim ama bendekiler normal çalışıyor.
belki kurulumda dosya eksikliği olabilir, bir ihtimal. kolay gelsin.
sorunun pcdemi yoksa yazılımdamı olduğunu anlamanız için yapılacak şey basit arkadaşlar:
adobe photoshop cs5in deneme sürümünü resmi sitesinden indiriniz.
bilgisayarınız düzgün çalışıyor olsun. bu pcye programı kurun.
aynı deneme sürümü başka pcde kurun.
bakın bakalım hangisinde sorun veriyor?
indirilen program ikipcdede aynı hatayı vermiş ise hata o yazılımdadır.
eğer sizde hata veriyor ama diğer pcde düzgün çalışıyor ise sorun o yazılımda (pscs5) değildir. pcde bir arıza yada uyumsuzluk vardır.
bu sorunu tesbit ettikten sonra artık formatmı atarsınız ekran kartını atar yenisinimi takarsınız sizin bileceğiniz bir iş.
ilginiz için tşk ben pes ettim cs4 de devam(
İlgili olabilecek konular
-
Sony Ccd-tr502e Pal Handycam Kristal Sorunu
28 Eki. 2024, 23:57 romantikhaydut
233029 Eki. 2024, 15:14
romantikhaydut -
-