huseyin1134
huseyin1134 (üye)
İstanbul / Amatör

Cs5 de Brush Sorunu

selam cs5 i indirdim denemelerdeyim ilk sorunum brush secip capını büyüttüğümde yarısı görünmüyor sebepini dermanını bilen varmı bide bir kactane brush indirdim şu yapraklı cicekli olanlardan ben bir kac renk olsun istiyom ama hangi rengi sectiysem tamamı o renk oluyo bu mesele hakkında bilgisi olanlardan yardım istiyorum tşk ederim

Tarih: 15 Mayıs 2010, 18:01 - İp: 85.***.**5.158
kurab_canavari
kurab_canavari (üye)
Aydın / Amatör

tık

şuan detaylıca yazamıyorum. u videoyu izleyin sorun hala devam ediyorsa sorununuzu daha detaylı ve anlaşılır yazın bir metodum daha var ama önce bunu deneyin.

Tarih: 16 Mayıs 2010, 07:32 - İp: 88.***.**4.187
huseyin1134
huseyin1134 (üye)
İstanbul / Amatör

diyelimki sigi sectim görünüşü yuvarlak oval bunu resme göre mesela şimdi biresim actım 58px gecince bazı yerleri görünmüyo büyüttükçe görünmez hale geliyo

Tarih: 17 Mayıs 2010, 02:12 - İp: 78.***.**0.101
kurab_canavari
kurab_canavari (üye)
Aydın / Amatör

işin doğrusunu söylemek gerekirse, bende şuan photoshop cs5 kurulu değil. o yüzden eğitim videolarını izlemiştim ve pcmdede hala mevcut videolar. şimdi size kafadan tahmini şeyler vermektense ben bi ara vakit bulunca eğitim videolarını izleyeyim. sonra brushların olduğu videoyu rapide yükleyeyim sizde oradan indirin. o videoya bakın. anlamaya çalışın.

şimdi ben videoları izlerken gördüm ki photoshop cs5 diğer sürümlerindeki gibi bir fırça yapısıyla gelmemekte. eskiden hersürümde neredeyse aynı özellikler olurdu ama bu sürümde işler iraz fazlalaşmış. o yüzden iyice anlamadan size cevap vermek istemiyorum. siz videoyu izleyip doğrusunuz bulursunuz.

.tabi internette başka birisi size cevap yazmazsa..

photoshop konularında photoshop magazin dergisinin forumu çok aktif ve doğru bilgiler verir. beni beklerken orayada konunuzu açabilirsiniz. belki hemen cevap gelir.
link: http://www.photoshopmagazin.com/forum/

Tarih: 17 Mayıs 2010, 09:10 - İp: 88.***.**0.215
huseyin1134
huseyin1134 (üye)
İstanbul / Amatör

zaman verdiğin için tşk hemen bakıyom yaralı olursa yazarım baska kişilerde aynı sorunla karşilaşirlarsa faydalanırlar

Tarih: 18 Mayıs 2010, 02:11 - İp: 78.***.**8.151
huseyin1134
huseyin1134 (üye)
İstanbul / Amatör

resim ekledim cok gıcık oldum bişeyde bulamıyorum bu sorunu neden yapar acil yardım

#huseyin1134' tarafından 18.05.2010 03:21:59 tarihinde düzenlendi.

Tarih: 18 Mayıs 2010, 03:21 - İp: 78.***.**8.151
huseyin1134
huseyin1134 (üye)
İstanbul / Amatör

kimsede bi derman yokmu(((

Tarih: 21 Mayıs 2010, 00:52 - İp: 78.***.**5.191
kurab_canavari
kurab_canavari (üye)
Aydın / Amatör

videolara baktım ama hala sizin sorunuza cevap bulamadım. bende internetten deneme sürümünü indirdim en kısa zamanda bu sorunla ilgili bilgilerimi paylaşacağım.

şunlara cevap verebilirmisiniz?
1- şuan kurulu olan program deneme sürümü mü? (trial mi)
2- 32 bit mi yoksa 64 bitmi?
3- ram kaç mb?
4- ekran kartı var mı?
5- program kurulduktan sonra performans için ram ve harici disk gösterilme ayarları yapıldımı?

not: bunları sormamdaki sebepsorunun donanımsal olduğunu tahmin etmemdedir. gösterme ile alakalı ise ekran kartı ve ram ayarları devreye girer onun için sordum. hepsine cevap vermek zorunda değilsiniz.

Tarih: 21 Mayıs 2010, 11:08 - İp: 88.***.**2.220
huseyin1134
huseyin1134 (üye)
İstanbul / Amatör

trial değil tam olarak bilmiyom aama 32 bit olması lazım ekran kartım var 512mg ram 2 gb o dediğin ayrları bilmiyorum o yüzden bişey yapmadım

Tarih: 21 Mayıs 2010, 16:11 - İp: 78.***.**8.37
kurab_canavari
kurab_canavari (üye)
Aydın / Amatör

şuan bir tane portable indirip bakıyorum ama hala bende sidekine benzer sorun oluşturmadı. bendeki 32bit. çözümünü bulunca ekleyeceğim.

performanstan yapabileceğini tahmin etmiştim, daha doğrusu ilk aklıma gelen yer orasıydı.
performans ayarı için ;
photoshopu açın
file menüsünden en altta bulunan PREFERENCES menüsüne tıklayın
açılan menüden PERFORMANCES diye bir seçenek var ona tıklayın ve şu alttaki görseldeki gibi yapın.
yani ramin %60 -%70ini verin
alta geçip başka disk izni verin
ekran kartı varsa openglyi açın.
kaydedin ve photohopu kapatın tekrar açın yine hala aynı sorun oluyorsa bu kez frıça ile ilgili ayarlarda bir ayar sonu var diye tahmin ediyorum.

sonucu bulana kadar deneme yanılma yapacağız. keşke sihirli deyneğim olsaydı

Tarih: 21 Mayıs 2010, 16:32 - İp: 85.***.**7.205
huseyin1134
huseyin1134 (üye)
İstanbul / Amatör

maalesef olmadı silip birdamı yüklesem acaba ne cins bir hataymiş senden basaka da yardım eden yok cok tşk ederim

Tarih: 24 Mayıs 2010, 01:39 - İp: 78.***.**6.84