fdemirhan
fdemirhan (üye)
İstanbul / Amatör

Tamron 200-500

Tamron 200-500 super telephoto mercek hakkında bilgisi olan varmı acaba ?
Testlerde oldukça iyi gibi görünüyor.

Tarih: 28 Şubat 2007, 19:02 - İp: 88.***.**6.150
bjksk
bjksk (üye)
İzmir / Amatör

FDEMİRHAN YAPILAN TESTLERİ MERAKLA BEKLİYORUZ

Tarih: 4 Mart 2007, 22:58 - İp: 88.***.**2.38
fdemirhan
fdemirhan (üye)
İstanbul / Amatör

Lens ve teleconverter 10 nisanda gelecek, geldikten sonra
Keskinlik için
200 mm de 70-200 karşılaştırması
280 mm de 70-200 + 1.4 TC karşılaştırması
300 mm de tamron veya sigma 70-300 karşılaştırması
yapacağım, elimde mukayese yapabileceğim çok fazla lens yok.

500 ve 700mm de %100 crop örnekleri veririm.

Keskinlik dışınca kromatik renk sapmaları, distorsiyon ve kontrast testleri yaparım.

Tarih: 4 Mart 2007, 23:19 - İp: 88.***.**4.128
bjksk
bjksk (üye)
İzmir / Amatör

yazdogru bende bir tele alacagım dan dolayı testleriniz bana yol gösterecektir umarım saygılarımla

Tarih: 4 Mart 2007, 23:57 - İp: 88.***.**2.38
gorkemkgo
gorkemkgo (üye)
Bursa / Meraklı

Fatih Bey Merhaba,

RC1 bulb modunda kullanılabiliyor. İlk basışta pozlamayı başlatıyor ikincide bitiriyor.

Uğur Merhaba,

Hemen yapıştırmışsın listeye 350D+18-55mm'yi. Ben de hemen siliyorum listeden

Tarih: 5 Mart 2007, 01:31 - İp: 88.***.**1.175
bjksk
bjksk (üye)
İzmir / Amatör

Tarih: 5 Mart 2007, 01:39 - İp: 88.***.**2.38
fdemirhan
fdemirhan (üye)
İstanbul / Amatör

Zoom lensler fabrikalardan kalibrasyon hataları ile çıkabiliyor, rime lenslerde daha az olan bu sorunlar özellikle geniş açı zoom lenslerde daha yaygın. En iyi markalarda bile bu tür hatalar mümkün. Yani aynı lensin iki kopyası farklı olabiliyor, buna good-copy veya bad-copy deniyor. Hatalar genellikle keskinlik testlerinde kendini gösteriyor.
zoom lensler alırken, ÖZELLİKLE geniş açı zoom alırken yapılabilecek basit testler.
Alım yapacağınız mağazadan aynı lensin en az iki kopyasını isteyin, test yapıp iyi olanı seçeceğinizi belirtin, kabul etmezlerse başka mağazaya gidin. Türkiyede gittiğim her mağaza bu konuda gayet anlayışlı cıktı ve yardımcı oldular.

1) makul aydınlanmış bir duvara bir gazetenin ilan sayfalarını (2 tam sayfa seçin) seloteyple yapıştırın.

2) makinenizi tripoda koyun ve gazeteyi tam ortalayın, en açık diyafram ve en geniş zoom seçin, tripodu ileri geri alarak gazeteyi tam doldurabildiğiniz mesafeye getirin.
Daha sonra bu testi en açık diyafram ve en dar zoom için tekrarlayın.

3)Odaklama için sadece merkez odak noktasını seçin, gazetenin tam ortasını odaklayıp, self timer veya deklanşör kablosu ile (tercihen mirror up seçeneği kullanarak) doğru pozda bir fotograf çekin. Fotografın ortası çok net olmalı.

Gazetenin kenarlarına doğru netlik azalacaktır, zira gazetenin ortası ile kenarları lansinize aynı mesafede değil.

4) şimdi makinenizi çevirerek orta odak noktasını gazetenin kenarına alın, netleyin, netlemenin o mesafede kalması için lensinizin üstündeki manuel odak seçeneğini seçin. Makinenizi tekrar gazetenin ortasına alın. Şimdi netlik mesafeniz gazetenin kenarlarında oldu. Bir fotograf daha çekin, kenarlar net olmalı, ortaya oğru netlik azalacaktır.

Test etmeniz gereken en önemli şey, netlik kaybının düzenli ve dairesel olmasıdır. Sağ veya sol, alt veya üst farklı netlikte ise, o lensi almayın. O bir bad-copy.

Bu testi diyaframı f9 veya f11 e getirerek çekerseniz her yer net olmalı. Lensin vereceği en iyi keskinliği görmeniz gerekir.
Bunun üzerindeki diyafram değerleri diffraction etkisi dolayısı ile net olmayabilir.

Tarih: 5 Mart 2007, 15:22 - İp: 88.***.**8.155
bjksk
bjksk (üye)
İzmir / Amatör

fatih bey buna izin veriyorlarmı peki yurt dışından alırsak nasıl test edecegizki karambole gelecek lens

Tarih: 5 Mart 2007, 19:40 - İp: 88.***.**2.38
fdemirhan
fdemirhan (üye)
İstanbul / Amatör

O yüzden çok geniş açıları (Sigma 12-24 EX DG HSM, ve Canon 17-40 F4 L) Türkiyeden aldım. 17-40 ta ilk denediğim lens gayet iyi idi, iki lens arasında bir fark yoktu. Sigma 12-24 aynı şekilde olmadı, denediğim ilk iki lensi beğenmedim. 3. lens gayet iyi idi.
Canon L serilerinde kalite kontrol daha iyi herhalde.

Tarih: 5 Mart 2007, 19:46 - İp: 88.***.**8.155
gorkemkgo
gorkemkgo (üye)
Bursa / Meraklı

Umarım öyledir. Benim 17-40F4L yarın yola çıkacak

Bu arada detaylı açıklamalarınız için tekrar teşekkürler. Benim lens gelince hemen deneyeceğim.

Kalibrasyon sanırım bantta üretim ortamında yapılıyordur. Tıpkı fabrikalarda televizyonların tüm girişlerine uygun test sinyalleri uygulanarak kalibrasyon yaptırıldığı gibi. Kalibrasyon yapan adam gece 20.00 sabah 08.00 mesaisinde olmasın diye dua etmek gerek Hele saat 4.00-5.00 gibi yapıyorsa hepten kötü

Tarih: 5 Mart 2007, 22:20 - İp: 88.***.**7.44
fdemirhan
fdemirhan (üye)
İstanbul / Amatör

17-40 bence en az riskli olanlardan, L serisi ününü korumak isterler, ama tek tük te olsa çıkabiliyormuş. Sana rastgelmez, üstelik adorama iyi yer.
Yrın yola çıkıyormuş ne güzel.
Bir iki güzel fotograf bekliyorum 400D ve 17-40 ile.

Tarih: 5 Mart 2007, 22:32 - İp: 88.***.**8.155