Fotoğrafçılık Forumları
Tamron 200-500
Tamron 200-500 super telephoto mercek hakkında bilgisi olan varmı acaba ?
Testlerde oldukça iyi gibi görünüyor.
Photozone'da çözünürlük figürleri 70-200'ler kadar iyi olmasa bile 200-400mm aralığında sınıfındaki lenslere göre çok iyi performans gösteriyor gibi görünüyor. Hatta 200-400 aralığında çözünürlük figürlerinin Canon 100-400'den çok daha iyi olduğu söylenebilir. Optik bozulmalar açısından da çok iyi ve FF uyumlu
Sigma 50-500'le kıyaslandığında da daha iyi bir seçim gibi görünüyor.
http://www.photozone.de/8Reviews/lenses/tamron_200500_563/index.htm
ABD'de 800$ civarında alınabiliyor. Bence verdikleri düşünüldüğünde makul bir rakam.
Kararımı verdim, Bob Atkins'in incelemeside gayet iyi sonuç gösteriyor. Tamron 1.4 pro TeleConverter ile birlikte alacağım herhalde. 700mm bana yeter, zaten teleyi oldukça az kullanıyorum.
Hayırlı olsun, çok iyi bir lens.
700mm'de titreşim problemi yaşamamak için sanırım kaya gibi bir de tripoda ihtiyacınız olacak.
1.4X tele converter ile gösterdiği performans konusunu araştırdınız mı?
Bir Manfrotto mag-fiber tripodum var, altındaki kancaya fotograf çantasını asınca epey ağır oluyor. Aşırı rüzgar olmazsa oldukça sağlam duruyor.
Tamron 1.4 pro extender okuduklarıma göre en iyilerden biri, 2.8 gibi açık lenslerle harika imiş, canon 1.4 ten daha iyi diyorlar ama 5-6.5 ile ne yapacak bilemiyorum.
Siparişim 10 nisanda gelecek. Test yapar bilgi veririm.
Tripod Manfrotto ise problem çıkacağını zannetmiyorum. Ben işimi görsün yeter diye Unomat marka alüminyum aksamlı bir tripod aldım. Geçtiğimiz hafta çok güzel bir tecrübe edindim. Gece 30sn kadar pozlayarak çekimler yapıyordum. Hafif rüzgar vardı. Tripod titremesin diye elimle tripoda ağırlık yaptığım tüm kareler flu çıktı. Tripodu kendi haline bıraktıklarımın tamamı çok çok iyi çıktı. Çok enteresan geldi bana.
Doğrudur. Tripoda dokunmak iyi fikir değil, ben tripod üzerinde çekim yaparken makineye el sürmem, deklanşör kablosu kullanırım. Dikkat editmek, kolunun bacağının değmemesi lazım. Ufak bir test yap, br elinin parmaklarını tripodun bir bacağına koy, bir diğer bacağına diğer elinde bir fiske vur, titreşimin nasıl iletildiğini hissedebilirsin. Benim Magnezyum-fiber tripod bile bir miktar iletiyor. Aluminyum tripodda epey hissedilir.
Eğer yoksa, siparişlerine deklanşör kablosu ileve etmek iyi fikir.
Ben 70-200F4L ile kullanmak üzere RC1 kumanda aldım. Çok memnunum. 200mm'de mirror lock up kullanıyorum. RC1 sayesinde self timerdan kurtuldum. İster aynı anda ister 2sn gecikmeyle çekebiliyor. Çok küçük ve kullanışlı birşey. Tek kötü yanı saat pili gibi özel piller kullanması.
Vakit bulabilirsem. Kendime zaman ayarlısını yapmayı düşünüyorum. Kalem pille çalıştırırsam ya da şu 9V'luk olanlarla pil derdinden de kurtulurum...
kablolu kumandalarda pil derdi yok,çin malı uyumlu olanlarında fiyatları e-bay de 3-5 doları geçmiyor. Aslında bir stereo jack kullanarak yapmakta eğlenceli olabilir.
Burada bir örnek var.
Canon'un standart kulaklık girişi kullanması çok garibime gitti. Ben olsan değişik tipte bir konnektör kullanırdım.
Ben bu işle hobi olarak uğraşmayı düşünüyorum bir IR alıcıdan kumanda sinyalleri okutulup aynı zamanlama ile IR sinyali gönderecek bir devre yapılabilir. Hangi protokolü kullanıyorlar merak ettim.RC5, RCMM protokolleri gibi bilindik birşeyse marketlerde satılan öğrenen evrensel kumandalarda aynı işlevi görecek şekilde kullanılabilir.
Uzaktan kumandalarla bu iş olabiliyor, kullanan tanıdıklarım var. Ben kabloyu tercih ederim. IR kumandalarda bulb modu varmı ?
İlgili olabilecek konular
-
Ekrem Çelebi Benide Düşün Benide Canlı Düğün Kaydı 2005
05 Şub. 2025, 14:25 prodersler
02305 Şub. 2025, 14:25
prodersler -
Ekrem Çelebi Duydun Mu Anam Düğün Canlı Kayıt 2005
28 Oca. 2025, 13:52 prodersler
06128 Oca. 2025, 13:53
prodersler -
-
-