Fotoğrafçılık Forumları
Sayfa Çekimi Hakkında
ben kitapları tarar gibi fotograflarını çekmek ve pdf haline getirmek üzere bir makina almak istiyorum. ama burada önemli olan sanırım lens. fotograftan hiç anlamadığım için de ne tür bir lens bakmalıyım. yardımlarınıza muhtacım.
bu arada yaklaşık yarım metreden çekeceğim fotografı ve sayfanın tamamı net görünmeli. küçük digital makinalarda odaklanan yer net sayfa kenarlarına doğru bulanıklaşıyordu. umarım anlatabilmişimdir derdimi..
ya ikinize de söyleyecek söz bulammıyorum. çok teşekkürler cidden.
molkocy nitro pdf programı ile yapıyorum. kolay oluyor pdf yapmak.
son bir soru (umarım)
mesela abby fine reader programında olan bir özellik var tarayıcıyı belli aralıkla (onu siz belirliyorsunuz msl. 5 sn) çalıştırıyor siz sadece sayfa değiştiriyorsunuz. bunu yapabilecek bir program varmı? aslında benim istedğim çektiğim fotoyu direk bilgisayara almak veya başka bir değişle bilgisayarın fotograf makinasını tarayıcı olarak gösmesi..
Makineyi direk bilgisayara bağlayıp, EOS Utility üzerinden uzaktan kumanda etseniz, fazla yerinizden kalkmazsınız aslında
Biraz araştırdım, AstroArt 4, isimli programla otomatik olarak zamanı ayarlayıp EOS Utility programına dediğiniz gibi resim çektirebiliyormuşsunuz..
Tıklayınız: astroart
Benim bulunduğum yerden bu site açılmadı, Türkiye'de belki açılıyordur..
Ayrıca astronomi çekimleri için bir kablo ve uzaktan kumanda sistemi varmış, bu kabloyla makineyi bilgisayara bakınca zaman aralıklı çekimler yaptırabiliyormuşsunuz.. 20 pound civarında fiyatı var..
Tıklayınız:zaman aralıklı çekimler için kablo
Ama benim gördüğüm kadarıyla en kolayı Starklabs'ın dslrshutter programı.. Aşağıda linkini göreceğiniz programı indirerek istediğiniz ayarları yapabilirsiniz..
Ayrıca program ücretsiz.. Eğer isterseniz firmayı desteklemek için bağışta bulunabiliyormuşsunuz..
Saygı ve selamlarımla..
Aklıma geldi, bir de zaman kontrollü uzaktan kumandalarını alabilirsiniz. TC "Time Control" ile başlarlar..
Uzaktan kumandalar ile ilgili soru soran bir arkadaşa öneride bulunurken aklıma geldi. Ancak maliyeti biraz yüksek tabi
Saygılar,
Malkoç
eyvallah malkocy önünde saygı ile eğiliyorum. çok teşekkürler..
Rica ederim. Estağfurullah.. Konu benim de ilgimi çekti ondan araştırıyorum
Eğer başarılı olursanız burada bir iki örnek koyabilir misiniz? Düzenekte neler kullandığınızı, hangi ışıkları ve ayarları denediğinizi de paylaşırsanız seviniriz.
Selamlar, ve saygılar..
evy.
başarılı bir sonca ulaşır ulaşmaz haber vereceğim size.
neler iyi sonuç verdi neler olumsuz oldu.
herşey için çok teşekkürler..
sayfanın odak noktası dışındaki kısımlarının tamamını da net çekebilmek için bence biraz uzun menzilli bir makro objektife ihtiyaç var. 105 veya 150 mm gibi.
macro objektif dedim zira sayfa çizgilerinde kenarlarında distorsiyon yamulması olmasın diye.
teşekkürler okyanus alakana deneyecez sırayla bakalım neler olacak..
tekrar merhaba
aradan epey zaman geçti biliyorum.
fakat sistem tamam oldu.
adobe lightroom ile ilgili sorularım var. bir de fotograf size göndersem ve bana ayarlar hakkında yardımcı olsanız lur mu?
teşekkürler..
Lightroom ve Photoshop'u kullanıyorum bende fotoğrafları düzenlemek için. Ama çok profesyonel değilim bu konuda. Photoshop ve Lightroom sorularınız için yeni bir konu açarsanız, daha fazla yanıt alabilirsiniz. Benim cevaplarım sizi doyurabilir mi bilmiyorum..
İlgili olabilecek konular
-
-
Ürün Çekimi İçin Beyaz Fon Perde Yerine Sotr Beyaz Güneşlik
28 Eyl. 2023, 22:43 bombom95
081628 Eyl. 2023, 22:44
bombom95 -
Dış Çekime Uygun Paraflaş Tavsıyesı
05 May. 2017, 17:00 hjkjhy
1542209 Ağu. 2021, 17:51
degisimfoto -
Objektif Türü Hakkında Yardım