Fotoğrafçılık Forumları
Canon Eos-350d
Herkese merhaba,
Birkaç hafta önce bir 350D aldım. Üzerinde standart olarak gelen 18-55mm objektifi var. Önümüz yaz olduğu için ilk kompozisyon çalışmalarımı doğa fotoğrafları çekmeye çalışarak yapacağım. Bu nedenle de geniş açı objektif almak istiyorum. Yalnız geniş açının da bir çok çeşidi olduğunu öğrendim.
EF 14mm f/2.8 L USM
EF 15mm f/2.8 Fisheye
EF 20mm f/2.8 USM
EF 24mm f/1.4 L USM
EF 24mm f/2.8
EF 28mm f/1.8 L USM
EF 28mm f/2.8
EF 35mm f/1.4 L USM
EF 35mm f/2
Ve bu sayıların ne olduğuna dair hiçbir bilgim yok.
SORU 1:Şimdi biri lütfen bu sayıların ne anlama geldiğini ve doğa fotoğrafları çekmek için (dağ, tepe, deniz, vs) hangisini almam gerektiğini söyleyebilir mi?
SORU 2: Ayrıca filtre almak istiyorum. Filtrelerde marka önemli midir? Doğa çekimleri için olmazsa olmaz filtreler hangileridir?
SORU 3: 350D aksesuarlarıyla ilgili başka bilmem gerekenler nelerdir?
Herkese şimdiden teşekkür ediyorum. Aldığım bilgiler doğrultusunda Ağustos sonuna doğru Datça ve Kaş bölgelerinden fotoğrafları sitede görebilirsiniz
#spectra78' tarafından 12.07.2006 17:35:50 tarihinde düzenlendi.
Valla siz lenslere dokunmaya korkuyorsunuz ama adamlar lenspen denilen kalem şeklindeki temizlik aletiyle sensör temizliği bile yapiyor.
Lens optiğini çizmek herhangi bir camı çizmekten çok daha zor. Misal olarak Sigmalari alalım. Yeni modellerindeki kaplama ile beraber bu lenslerin çizilmesi eğer kasıt yoksa nerdeyse imkansız şeklinde yazılar okudum. Ben hiç çekinmeden 2-3 gunde bir lenspen ile temizlik yapiyorum ama tabi daha öncesinden pompa ile ufak toz zerrelerini üfleterek.
Filitre olayina gelince yaptigim teslerde gördüğüm kadariyla kullandigim tüm filitreler, bunlara 100 dolarlik BW nin multi-coated olanlarida dahil kaliteyi düşürüyor. Hele hele Tiffen, Hama gibi markalar hepten rezalet. Açıkcasi böyle filitreleri değil 10-22'me kit lensime bile takma taraftarı değilim. UV filitre olarak bir arkadasimdan alip denediğim ve gerçekten çok az kalite düşmesine sebeb olan Heliopan'ın bir modelini beğenmiştim.
Kısaca L lenslerine sahipseniz filitreye gerek yok zaten çoğu toz korumasi olarak çok başarılı ayrıca camlarda kolay çizilecek şeyler değil. Eğer filitre alıncaksa bunun Heliopan, BW yada Hoya'nın pro modellerinden biri olmasi bence önem taşıyor.
Merhaba Güneyt,
Tiffen ve Hama'yı nasıl rezalet bulduğunuzu merak ettim.
Ben tiffen için basit testler yaptım, aynı detaylı planı filtreli ve filtresiz çekerek. Hiçbir fark göremedim.
L serisi için filtreye gerek yok demişsiniz, sadece iç mekanlarda çekim yapıyorsanız olabilir, ama yağmurlu yerlerde, veya nemli akşam saatlerinde veya ağır endüstrinin bulunduğu bölgelerde çekim yapıyorsanız filtrenin üzerindeki kimyasal kirliliğe bir bakın ne kadar zor çıkıyor. Bunu pahalı lenslerde istemem doğrusu, şimdiden bir filtrem kullanılmaz hale geldi bile.
sigma 70-300 derken gittin canon birde do is olanadan mı aldın gule gule kullan
Aldık walla... Artık üç ay aç gezicez ama olsun. Kaç gündür araştırıyorum, içim gitti lenslere...
icinin birseye gitmesine gerek yok mis gibi set yapmıssın. 70-300 u kaca aldın? bide kit lensi f/8 civarında kullanırsan tatmin edici sonuc alabilirsin
70-300, nakitte 1200'dü. Kaç euro'ya tekabül ettiğini hatırlamıyorum. Kredi kartında da biraz vade farkı ekledikleri ürünlerden bu...
selam mffoto,
koşullarin çok zor olduğu durumlarda haklısın tabiki filitre almak mantıklı ama tozun toprağın ve nemin içinde fazla bulunmayan normal kullanıcılar için bana mantıklı gelmiyor.
Kalite kaybına gelince bahsettiğim çok ciddi kalite kayipları değil. 58mm Tiffen UV yi zamanında sigma 70-300 uzerinde denemistim. Dikkatimi çeken bir konu 70-150mm aralığında kalite kaybı az iken, 300mm ye doğru bu filitre ile ciddi detay kaybı oluyordu. Tabiki %100 crop da farkediliyor. Aynı şekilde 24-70 lensimde 70mm de Hoya 82m UV ile ayni sekilde bunu gördüm. Filitrenin kalite üzerindeki etkisini görmenin en iyi yolu kullandığınız lensi kalite olarak en zayif aralığında test etmek.
1200 usd mukemmel fiyatmıs ya amerikada 1100-1150 civarı aynı fiyata alınabiliyor artık neredeyse hersey spotlar sayesinde
Pardon ben galiba birşeyi uydurmuşum. Canon'un iki tane 70-300mm olduğunu bilmiyordum. Benim aldığım Canon EF 70-300mm f/4.5-5.6 IS USM (Yani DO'su yok)
Fiyat ta $1200 değil, 1200 YTL... İsmini internetten kopyalarken dikkatsiz davranmışım... Pardon...
İlgili olabilecek konular
-
Canon 600d Görüntü Görüntülenemiyor, Bilgisayarda Yeşil
16 Ara. 2024, 08:32 alarissa
135325 Ara. 2024, 13:11
mete007 -
-
Canon Eos 1d Mark İv İş Görecek Seviyedemi ??
30 Eki. 2022, 00:48 thief_88
082630 Eki. 2022, 00:48
thief_88 -
Youtube Shorts Videosu Nasıl Yapılır
26 Eki. 2022, 12:55 prodersler
087726 Eki. 2022, 12:56
prodersler -
Nikon D5000 Yerine Nikon D3200 D7000, Canon 600d, Sony A58
27 Oca. 2022, 20:01 muharremuzun
1218619 Eki. 2022, 18:24
fedayi_86 -