Fotoğrafçılık Forumları
Canon Eos-350d
Herkese merhaba,
Birkaç hafta önce bir 350D aldım. Üzerinde standart olarak gelen 18-55mm objektifi var. Önümüz yaz olduğu için ilk kompozisyon çalışmalarımı doğa fotoğrafları çekmeye çalışarak yapacağım. Bu nedenle de geniş açı objektif almak istiyorum. Yalnız geniş açının da bir çok çeşidi olduğunu öğrendim.
EF 14mm f/2.8 L USM
EF 15mm f/2.8 Fisheye
EF 20mm f/2.8 USM
EF 24mm f/1.4 L USM
EF 24mm f/2.8
EF 28mm f/1.8 L USM
EF 28mm f/2.8
EF 35mm f/1.4 L USM
EF 35mm f/2
Ve bu sayıların ne olduğuna dair hiçbir bilgim yok.
SORU 1:Şimdi biri lütfen bu sayıların ne anlama geldiğini ve doğa fotoğrafları çekmek için (dağ, tepe, deniz, vs) hangisini almam gerektiğini söyleyebilir mi?
SORU 2: Ayrıca filtre almak istiyorum. Filtrelerde marka önemli midir? Doğa çekimleri için olmazsa olmaz filtreler hangileridir?
SORU 3: 350D aksesuarlarıyla ilgili başka bilmem gerekenler nelerdir?
Herkese şimdiden teşekkür ediyorum. Aldığım bilgiler doğrultusunda Ağustos sonuna doğru Datça ve Kaş bölgelerinden fotoğrafları sitede görebilirsiniz
#spectra78' tarafından 12.07.2006 17:35:50 tarihinde düzenlendi.
CEVAP 1:EF, hepsinde aynı onu geçelim. mm=milimetre lensin odak uzaklığı, bu sayı ne kadar küçük olursa o kadar geniş bir alanı görür. f/ deki sayılar o lensin açabileceği en geniş diyafram değerleri oluyor, bu sayı da ne kadar küçük olursa lens o kadar fazla ışık alabilir anlamında. L dedikleri çok kaliteli lens (bir o kadar da pahalı) demek. USM= UltraSonicMotor yani çok sessiz motoru olan lensler.
CEVAP 2: Önemlidir. Öncelikle koruma amaçlı bir UV filtre, ve doğa fotoğrafları için olmazsa olmaz diyebileceğim polarize filtre. Polarize filtreyi SLIM olanlarından alırsanız geniş açıda o kadar az köşelerde kararma (wignetting) problemi yaşarsınız.
Teşekkür ederim
Şimdiki sorum ise objektif markaları...
Canonlara baktığımda geniş açılı objektiflerin fiyatlarının yüksek olduğunu gördüm. Sigmaların ise yarı yarıya. İkisi arasında kalite farkı var mı? Varsa ne düzeyde? Pişman olur muyum sigma alsam...
yazdıgınız lenlerin ilk ikisi haric hicbiri size genis acı saglamaz crop faktorunden dolayı.
bence genis acıda sigma 10-20 mukemmel bir lens eger o kadar genis acıya ihtiyacım yok diyorsanız tabiki 17-40
Merhaba Spectra78
Bende sizin sigma mi ? yoksa Canon mu? sorunuzu cevaplayayim
Canon orjinal lensleri herzaman sigmadan ustundur sizde fiyatlardan bunu az cok kestire bilirsiniz...
sigma alinca kaliteden biraz odun verirsiniz tabi..
ama sunuda soylemeliyim fiyat ve performans acisindan sigma lens aldiginizda sizi pisman etmeyecegini dusunuyorum..
profesyonelin tercihi: 14mm f2.8 L olur... Ancak 350d ile değil Eos 5d gibi full frame makine ile.. Olayı, lensin fiyatına baktığımızda, daha iyi anlarız..
350d söz konusu olunca.. mimari gibi, mükemmeliyetçilik aramıyoruz demektir... ömergin'in bahsettiği şekilde ... EFs 10-22 veya 17-40 zoom lensler tercih edilebilir... (ben canon'unkinden bahsettim ama...)
Sigma.. İyidir.. fakat, benim şahsi tercihim Canon olur..
#mete007' tarafyndan 14.07.2006 09:38:08 tarihinde düzenlendi.
Eklemeyi unuttum....
14mm f2.8 L Non fisheye olarak tabir edilir... Distorsiyon, yapmaz.. (ilgisi yok ama.. bir zamanlar nikon manualfocus 13mm non fisheye lensi 15.000 Usd olarak görmüştüm.. sabit odaklı süper geniş açılar, değerli lenslerdir..)
15mm fisheye... örneklerini, photo.net de bulabilirsiniz... özel etkiler yaratmak için tasarlanmış... "her zaman" kullanmak istemeyeceğiniz lensdir..
profesyoneller, zoom lensleri tercih etmemeli... Fakat amatörlere, geniş açı zoomlar önerilebilir..
Yorumunu esirgemeyen herkese teşekkür ederim. Okuduklarımdan sonra başlangıç için sigma 10-20 mm'de karar kıldım. Ama tabi ki sorularım bitmedi
SORU 1: Filtre için tavsiye edeceğiniz marka var mı
SORU 2: İnternette yaptığım araştırmalar sonucu İstanbul'da malzeme alınacak en ideal mekanın Sirkeci'deki Hayyam Çarşısı olduğunu buldum. Eğer bu konuda doğru düşünüyorsam fiyat ve kalite açısından güvenebileceğim yerleri tavsiye edebilir misiniz
Şimdiden teşekkür ediyorum...
Merhaba Spectra78
Ben kendi kullandigim filtreyi onerebilirin kenko marka filtreler kullaniyorum ve cok memnununm tavsiye edebilirim.
Merhaba Spectra78
Ben kendi kullandigim filtreyi onerebilirin kenko marka filtreler kullaniyorum ve cok memnununm fiyat acisindanda uygun tapi daha ucuz filtrelerde var fakat lens uzerinde disyapabiliyor yalama yapabiliyor.. buyuzden kendi kullandigim filtreyi size onerebilirim.
İlgili olabilecek konular
-
Canon 600d Görüntü Görüntülenemiyor, Bilgisayarda Yeşil
16 Ara. 2024, 08:32 alarissa
135325 Ara. 2024, 13:11
mete007 -
-
Canon Eos 1d Mark İv İş Görecek Seviyedemi ??
30 Eki. 2022, 00:48 thief_88
082630 Eki. 2022, 00:48
thief_88 -
Youtube Shorts Videosu Nasıl Yapılır
26 Eki. 2022, 12:55 prodersler
087626 Eki. 2022, 12:56
prodersler -
Nikon D5000 Yerine Nikon D3200 D7000, Canon 600d, Sony A58
27 Oca. 2022, 20:01 muharremuzun
1218619 Eki. 2022, 18:24
fedayi_86 -