Fotoğrafçılık Forumları
Canon Eos-350d
Herkese merhaba,
Birkaç hafta önce bir 350D aldım. Üzerinde standart olarak gelen 18-55mm objektifi var. Önümüz yaz olduğu için ilk kompozisyon çalışmalarımı doğa fotoğrafları çekmeye çalışarak yapacağım. Bu nedenle de geniş açı objektif almak istiyorum. Yalnız geniş açının da bir çok çeşidi olduğunu öğrendim.
EF 14mm f/2.8 L USM
EF 15mm f/2.8 Fisheye
EF 20mm f/2.8 USM
EF 24mm f/1.4 L USM
EF 24mm f/2.8
EF 28mm f/1.8 L USM
EF 28mm f/2.8
EF 35mm f/1.4 L USM
EF 35mm f/2
Ve bu sayıların ne olduğuna dair hiçbir bilgim yok.
SORU 1:Şimdi biri lütfen bu sayıların ne anlama geldiğini ve doğa fotoğrafları çekmek için (dağ, tepe, deniz, vs) hangisini almam gerektiğini söyleyebilir mi?
SORU 2: Ayrıca filtre almak istiyorum. Filtrelerde marka önemli midir? Doğa çekimleri için olmazsa olmaz filtreler hangileridir?
SORU 3: 350D aksesuarlarıyla ilgili başka bilmem gerekenler nelerdir?
Herkese şimdiden teşekkür ediyorum. Aldığım bilgiler doğrultusunda Ağustos sonuna doğru Datça ve Kaş bölgelerinden fotoğrafları sitede görebilirsiniz
#spectra78' tarafından 12.07.2006 17:35:50 tarihinde düzenlendi.
-metro fotograf*******************************
-babatas fotograf
-macro fotograf
metro mukemmel biryerdir emre beyi bul orda emin ol cok sasıracaksın ilgilerine
İlgi ve yardımlarınızdan ötürü teşekkür ediyorum. Birkaç gün önce fotoğrafçılık konusunda hiçbirşey anlamazken artık deryadan bir avuç su aldım en azından. Teşekkürler...
Yeni bir soruyla daha buradayım. Geçmiş tarihli forumlarda UV Filtre ile Skylight Filtrenin benzer olduğunu okudum. Ancak yine de aradaki farkı anlayamadım. Sadece pazarlama tuzağı değildir herhalde... Aradaki farkı anlatabilecek birileri var mı?
aynı soruları ben soruyordum geçtiğimiz günlerde.
cevabı şu;
sigma 10-20 mm senin ihtiyacın. kalite olarak ve fiyat olarak en uygunu.
uv filtrede marka farketmez. ama polarizede çok önemli.
başka bir aksesuar olarakta battery grip i tavsiye ederim.
hem yan çekme aparatı, hemde ek pil imkanı. çok fayda sağlıyor.
sevgiler...
Ali Bey Merhaba,
UV filtreler konusunda size katılmıyorum. Farklı markalar ile çekilmiş karelerin olduğu bir siteye rastlamıştım. Sonuçlar bambaşkaydı. Genellikle B+W ve Tiffen ya da Hoya gibi markaların çoklu kaplamalı modelleri tavsiye ediliyor. Fakat bu modellerin fiyatları en az bozulmayı sağladıkları için el yakıyor. 50-60$'ı buluyor.
Ek olarak şunu da belirteyim. Bazı prof.lar lens hoodun lens için yeterli korumayı sağladığını, bu yüzden yüzlerce dolar dökerek aldıkları cama kesinlikle UV filtre takmadıklarını belirtiyor.
Fakat diğer yanda lensi temizlerken o değerli cama doğrudan müdahale etmek gibi bir durum var.
Kendimden örnek vereyim 70-200F4 Lensim için içim cız ediyor. Henüz bir UV filtre almadım ve Hood'u lensin üzerinden eksik etmiyorum. Hood gerçekten yeterli korumayı sağlıyor. Ama daha şimdiden lensimin üstünde küçük noktacıklar oluştu ve 568$ ödediğim cama doğrudan müdahale fikri beni tedirgin ediyor.
Fiyatları düşük olduğu için 18-55mm ve 50mmF1.8 için aynı durum söz konusu değil. Ne hood ne de UV filtre kullanıyorum.
Bu konuda herkesin fikrini öğrenmek isterim..
Merhaba,
Ben tüm lenslerime Tiffen uv/protector filtre aldım. Çok tozlu terlerde gezdiğim için gerekli oluyor. Kaliteli camların önüne kalitesiz cam koyarsak, neden o kadar para verip alıyoruzki ? zincie ve en zayıf halka misali.
Bu arada lensleri temizlemekten hiç çekinmeyin, sadece ucuz solusyon kullanmayın. En iyisi saf veya safa yakın metanol kullanmak, ve lens temizleme kağıdı veya kaliteli bir micro-fibre optik temizleme bezi tabii.
Selpakla veya gözlük temizleme güderisi filan kullanmayın.
Lekeler uzun süre kalırlarsa çok zor çıkabilirler.
Galiba optik kaplamalarla kimyasal tepkimelere giebiliyor o lekeler.
Bu arada lens gövdesini ve makineyi tozsuz tutmak önemli, toz etrafta ne kadar az olursa sensor ve objektifede o kadar az gider. Büyükçe bir makyaj fırçası ile ara sıra genel temizlik yapmak iyi oluyor.
Bu arada laf temizlikten açılmışken sensor temizliği için daha önce forumda açılmış başlığada bir göz atın. Eninde sonunda ihtiyaç olacak.
Merhaba,
Elimdeki lensi hatırlatıyorum: 18-55
Alacağım lensi söylüyorum: sigma 10-20
Bu durumda sanırım bir de 55'in üstü bir lense ihtiyacım kalıyor.
Sigma / 70-300mm 1:4-5.6 II Macro Super
Sigma / 70-300mm F4-5.6 APO DG MACRO
Sigma / 70-300mm F4-5.6 DG MACRO
Bu üç lens arasındaki farkı bilen var mı?
Bir de Sigma / 55-200mm F4-5.6 DC var... Esas kafamı karıştıran Sigma 12-24'ün benim makinemle uyumlu olmadığını öğrendim (full frame olmadığı için) Demek ki (maalesef) bu iş sayılara bakmakla olmuyormuş. Bu durumda bir lens seçmeme yardımcı olur musunuz
Şimdiden teşekkürler...
#spectra78' tarafyndan 16.07.2006 15:10:46 tarihinde düzenlendi.
O bilgiyi nereden aldınız bilmiyorum, ama doğru değil.
Sigma 12-24 hem full frame hemde aps-c makinelerde kullanılabilir. Yani 350D de rahatlıkla kullanırsınız, makinenizi bir gün değiştirir, full frame alırsanız gene kullanırsınız.
10-20 ise sadece aps-c format makinelerde kullanılabilir. Yani 350D de kullanırsınız, ama full frame makinede kullanamazsınız.
70-300 sigma lenslerin en doğrusu galiba APO olanı. Digital mekinelerde dahada öne cıkan kromatik renk sapmalarını engelleyen apokromatik kaplaması var. Galiba diğerlerinden biraz daha pahalı, ama farka değer.
spectra merhaba.
Senin sorduğun lenslerin içinde olmayan bir lens tavsiyesinde bulunmak istiyorum.
350D makinanda çarpan factörü olacağından dolayı en geniş açıyı EF-S 10-22mm optikte yakalarsın.
Bu objektifin fiyatı yüksektir ancak sıfır distorsiyon sağlar.Fotografta geniş açıdaki sorun perspektif problemidir.
En az bozulmayı ve en geniş açıyı (Fisheye hariç)EF-S 10-22mm ile yakalarsın.
Canon optik aldığında Canon koruyucu ve polarize alabilirsin.
Arkadaşlar,
Günlerdir sorularıma cevap veren herkese teşekkür ederim. Müthiş alışverişi bugün gerçekleştirdim.
* Sigma 10-20mm F4-5.6 EX DC HSM
* Canon EF 70 – 300 4.5-5.6 DO IS USM
* Tüm lensler için birer UV filtre
* Sigma için ayrıca bir de polarize filtre,(Filtreler Cokin ve B+W)
* Güzel bir çanta ve temizleme kalemi
Maalesef sayın Ocaklılar'nın tavsiye ettiği slim filtrelerden hiçbiryerde bulamadım.
Tüm malzemeleri omergin'in tavsiyesi üzerine Metro Fotoğraf'tan aldım.
Herkese teşekkürler...
#spectra78' tarafyndan 17.07.2006 14:02:02 tarihinde düzenlendi.
İlgili olabilecek konular
-
Canon 600d Görüntü Görüntülenemiyor, Bilgisayarda Yeşil
16 Ara. 2024, 08:32 alarissa
135325 Ara. 2024, 13:11
mete007 -
-
Canon Eos 1d Mark İv İş Görecek Seviyedemi ??
30 Eki. 2022, 00:48 thief_88
082630 Eki. 2022, 00:48
thief_88 -
Youtube Shorts Videosu Nasıl Yapılır
26 Eki. 2022, 12:55 prodersler
087726 Eki. 2022, 12:56
prodersler -
Nikon D5000 Yerine Nikon D3200 D7000, Canon 600d, Sony A58
27 Oca. 2022, 20:01 muharremuzun
1218619 Eki. 2022, 18:24
fedayi_86 -