ulascelik
ulascelik (üye)
Ankara / Amatör

Sony H1 - Canon S2-panasonic Fz 20-

sony h1 - canon s2-panasonic fz 20-fujı s 7000
arkadaslar , makineler arasında karar veremiyorum.
en iyi performansı hangisinden alabilirim??
yardımcı olursanız,sevinirim.
şimdiden teşekkürler...

Tarih: 4 Ekim 2005, 22:07 - İp: yok
pazarbey
pazarbey (Avukat)
Kütahya / Amatör

sevgili BARİCELLO
kopyalayıp yapıştırdım bu sefer.Yanlış yazmayayım diye.
Çin malları hepsinden çok satıyor.İyi oldukları için mi. Almanya için konuşuyorum şu anda h1 360, s2 ise 411 euro. bilmiyorum artık raalarında %20 mi fark var. Şimde Bu farkı millet neye veriyor acaba. Markayamı yoksa artı özellikleremi.Sony de bir marka olduğuna göre (İsim yapma anlamında) özelliklere veriliyor gibime geliyor.
Ama canon canondur.Sony ise hala canon un çok gerisinde. Hatta nikon bile canonun çok gerisinde. Onun için canon bir numara.
ben tercihimi canondan yana kullandım.Ama benim forumumda okursanız makinayı eleştirdiğimi, h1 in ve z2 ve z3 ün üstün yönlerini ortaya koyduğumu göreceksinz.
isim için özür dilerim.

Tarih: 14 Ekim 2005, 01:16 - İp: yok
tr_535
tr_535 (üye)
Yurtdışı / Amatör

Ben USA icin daha dogrusu bati kiyisi icin konusayim; Burada canon S2 ve Sony H1'in satislari ayni fiyattan yani 500 $ dan basladi. Bu siralarda bazi store larda Sony'de 50 $ lik indirim ve bazi promasyonlara rastladim. Ancak pek cok makina icin promasyona rastlarken S2 icin su ana kadar rastlamadim. Resmi rakamlari bilmiyorum ama sanirim burada S2'nin satisi henuz iyi ve henuz bir indirim-promasyona ihtiyac duymuyorlar. Ozellikle de su dikkatimi cekti; burada sadece fotograf makinasi, ozellikle de SLR ve DSLR satan ve bu isle gercekten profesyonel ugrasan yerler nispeten kucuk store lar. Bu yerler, ben S2'mi satin almadan once incelememi yaparken birkacina gittim saticilari gercekten bu konuda oldukca bilgili ve sadece Canon ve Nikon satiyorlar.
S2yi satin almadan once H1 de dahil bazi makinalari kisa sure kullanip karsilastirma imkanim oldu. Gecenlerde Panasonic Fz5'i inceledigimde onuda epeyce begenmistim ama su anda hic bir makina almamis olsam yine kesinlikle S2'yi alirdim.

#tr_535' tarafyndan 14.10.2005 09:10:00 tarihinde düzenlendi.

Tarih: 14 Ekim 2005, 09:02 - İp: yok
huzun_seli
huzun_seli (üye)
İstanbul / Amatör

H-1 ci olarak şunu soyleyeyim ki Canon Bir fotoğrafcı Sony ise Şu anlık bir Elektronik devi bu açıdan bakılırsa Sony nin Heniz bir DSLR side olmadığını Goz onunde bulundurduğumuzuda düşünün Elbette Canon Ondedir

Fakat Bu gibi Durumlarda Rakıp Makınalara KIyaslamaının Gerektiği soyleyeyım...Bazı Ozellikleri Açısından S2 daha ıyı Olsada Goruntu Kalitesi Ve kompak Makınlaraın baş Belesı Olan Noise Sorunu H-1 de Canon a nazaran daha az Sırf Bu nedenle bile Sony tercih Etmeye değeceğini Soyleyebilirim...Pek bu konuya girilmedi ama Canon 4 Pil kullanıyor H-1 ise 2 pilde 290 kare cekebiliyor yada sabahdan akşama kadar makına açık kalabiliyor...

Terkrar şunu soyleyeyım kı H-1 Alsanız eğer Pişman olmayacağınıza eminim Satış rakamlarını çok onemli değil Minton Çokca makına Satıyor ama İyi olduğu için değil Bilinçsiz Müşteri Tercihidir Genelde...

Tarih: 14 Ekim 2005, 12:19 - İp: yok
ulascelik
ulascelik (üye)
Ankara / Amatör

h1 ve s2 çok gelişmiş makineler...
fuji s7000 yukarıda andığım makinelerle kıyaslanabilir mi??

Tarih: 14 Ekim 2005, 13:07 - İp: yok
xtolga
xtolga (üye)
İstanbul / Amatör

Amerikada bayanların en çok satın aldığı marka Kodak, Erkeklerin ise Canon. Nikon çok satılan fotoğrağ makinası markaları arasında yok, şimdi Nikon İçin kötü bir makine diyebilirmiyiz.

H1 mi S2 mi, ikiside hem video çekimi hemde fotoğraf çekim kalitesi açısından birbirine yakın.Birbirlerine bariz üstünlükleri yok. Ama benim tercihim Canon S2 olurdu. Çünkü fotoğrafçılık konusunda köklü bir firma. Sony gibi pastadan dilim kapmak için sonradan bu işe soyunmuş firmalardan değil.

Tarih: 14 Ekim 2005, 15:47 - İp: yok
ulascelik
ulascelik (üye)
Ankara / Amatör

pastadan dilim kapmak;
her şirketin amacıdır.her firma şu yada bu şekilde satışlarını artırmayı planlar ve ister. bu açıdan bu eleştiriyi haksız buluyorum.
önemli olan firmanın ticari hedefleri değil, makinenin kaliteli ve kullanılışlı olması bence...

Tarih: 14 Ekim 2005, 17:02 - İp: yok
pazarbey
pazarbey (Avukat)
Kütahya / Amatör

Tr 535 meseleyi açıklamış güzelce.Ne derseniz deyiniz canon s2 önde. sony nnin önde olduğu tek konu çok az fotoğraflarının kaliteli olması.Başka birşey yok. S2 her alanda üstün. Birde s2 nin focus zamanı uzun.Bu benide deli eden bir durum aslında.
Fuji s7000 bence iki makina elede karşılaştırılamayacak kadar eskidi.
Tercih sıralamasında arkalarda yer almalı. birinci sırayı sz2 , ikinci sırayı h1 almalı.

Tarih: 14 Ekim 2005, 19:55 - İp: yok
ulascelik
ulascelik (üye)
Ankara / Amatör

değerli görüşleriniz için teşekkür edrim...

Tarih: 14 Ekim 2005, 21:25 - İp: yok