Fotoğrafçılık Forumları
Kodak Z7590 Mi Yoksa Dx7590 Mi
bi dijital makine almak istiyorum. Arkadasim dx 6490 kullan1yor bana da tavsiye etti. Ben de bi üst modelini almaya karar verdim. Ama 7590 in hem z serisi hem de dx serisinde modelleri varmis. Bu konuda pek bi sey bilmedigimden de karar veremedim. z 7590 dx e göre daha ucuz ve manuel çekim özellii var. Aslinda basks alternatifler, markalar hakkinda da hiç bi fikrim yok. Dijital makinelerle ilgili daha bilgili arkadaslarin görüslerini bekliyorum. Tesekkürler
şu yazılan cevapları okuyunca, millet olarak anlama özürlü olduğumuzu düşünesim geliyor. arkadaşımız 700-800 ytl bütçesi olduğunu söylemiş, biri kalkmış nikon dslr makine öneriyor! ulu büyük üstad burkay ise her zamanki önyargısıyla kodak ve hp'den uzak dur buyurmuş. hadi hp'nin servisi kötü, onun için uzak duralım, peki ama kodak'ın nesi kötü, niye uzak durmamız gerekiyor, hazret bir açıklasa da öğrensek? Allah'tan eskiden Sony'yi de bu listeye devam ederdi, şimdi vazgeçti...
Gelgelelim dx7590 ile z7590 arasındaki farka. ikisi arasında bir iki ufak fark dışında (dx'teki iso 800 gibi) pek fark yok. dx serisi eski seriydi. Şimdi onun yerine z serisini üretiyor Kodak artık. Dolayısıyla illa bu iki model arasında tercih yapacaksanız, z7590'ı öneririm. Bir amatörü fazlasıyla tatmin eder.
Sevgili Dadanagast'ın önerdiği Panasonic FZ5 iyi bir alternatif olabilir. Ama fiyatı Türkiyede hala yüksek, 950 ytl civarında satılıyor.
merhaba Enrico. Bence de bi Nikon sahibi olmak daha iyi ama ikisinin fiyati arasinda büyük fark var yoksa ben mi yanlis ögrendim.Bi fikrin varsa yazar misin?Nikon D50 ne kadar?
Tesekkürler
merhaba centurion.
Yeni gördüm senin cevabini. Hah iste ben de onu diyordum. Anlayisin için sagol.
Tuzlu: halk arasında benim bildiğim artık kalıplaşmış bi kelime olmakla beraber tabiri caiz bi şekilde PAHALI anlamına geliyo. bilmiyorum siz nasıl biliyordunuz. neyse arkadaş biraz daha para toplayıp onu da alabilir. bi arkadaşımız kodaktan uzak demiş ve iyi de yapmış, hadi bi sene idare etsin bi kere ismi kodak ikinci eli ne kadar olur ki. bir de NIKON yorum sizin.pahalı mahalı bu sadece bi öneri...
Burkay kodak tan neden uzak durmak gerekiyor açıklarsan herkes öğrenmiş olur. Ben inceledim oldukça güzel fotoğrafları var bahsedilen makinelerin. Biz sonuçta amatör kullanıcıyız. MAkineyi mikroskop altına yatırıp inceleyecek değiliz. Bence kodak ın belirtilen modelleri fiyatını da gözönüne alırsak oldukça güzel ve tatminkar makineler.
Bu arada Canon Powershot S1 IS: 840 ytl.
70 ytl x 12.....
sanırım bunu alabilirsin,en azından taksitle...
www.aydinlarfoto.com
begenmeyenlere duyurulur...
centurion ben zaten hala daha turkiye fiyatlari ve ingiltere fiyatlarini birbirine karistiriyorum.. 950 ytl.
yani 406 pound yapiyormus.. burada ise 270 pound.. yani 630 ytl..
ayip valla..
.. bu arada arkadaslar; dslr'larin raf omurleri daha uzun oldugundan fiyatlari da fazla dusmuyor.. ama compact makinelerde her saat yenisini cikarttiklarindan eski modelinin fiyati bayagi bir dusuyor..
bana kalirsa 150 ytl'lik bir farklilik o kadar da fazla degil; ama seni bilemem eylul.. zaten 800 ytl vereceksin, biraz daha verip daha iyisini (bana gore) alman senin icin daha iyi olacaktir..
canon s1 is modelini begenenler cok fazla; ama cok eskidi arkadaslar.. 3 megapixel olmasi bile biraz ayip olur gunumuzde.. artik firmalar ufacik makinelere 8-9 megapixeli sigdiriyorlar.. tamam megapixel o kadar da onemli degil ama sanirim bircogumuz icin kac megapixel oldugu da onemli..
#dadanagast' tarafından 01.08.2005 21:59:07 tarihinde düzenlendi.
Merhaba Dadaganast, Mr Sezar in önerisi fena görünmüyoo. Canon u da düsüneyim mi ne dersiniz? Tesekkürler
dadanagast'ın dediği gibi biraz daha bekleyip daha güzel aletler alabilirsin.doğru artık 3 mega pixel biraz komik bi olay ama biraz daha para topla ya da taksitle al. taksitle alman pahalı makine almanı kolaylaştırabilir ama üstüne bi miktar fiyat eklenecektir.ama bence biraz bekle...
bekleyen derviş muradına eremeden ölmüş böylemiydi
şaka bi yana biraz daha bekle belki başka makineler gözüne çarpar.
sen bilirsin eylul.. ben sahsen s1 is almazdim.. ama iste, ben sen degilim..
bu arada megapixel fazlaligini kucumsememek lazim.. her ne kadar onemli degil diyenler ciksada..
bir fotografda istenmeyen yerleri kirparsan, kus kadar kaliverir fotografin.. sonra hadi bir de A4'e bastirayim desen, kaliteli olmaz.. cunku ortada A4'e basacak pixel kalmamistir..
3.2 megapixelli bir kamera bence cok yetersiz.. alcagim kameranin en azindan 5 megapixel olmasini isterdim dogrusu.. ama yine soyluyorum, bu senin bilecegin birsey..
İlgili olabilecek konular
-
Yapay Zeka: Yoksa Teknoloji İtekliyor...
03 Oca. 2023, 19:52 miratcenk
091503 Oca. 2023, 19:53
miratcenk -
Podcast - Bu Instagram Hesabı Hormonlu Mu, Yoksa Organik Mi?
18 May. 2021, 13:44 miratcenk
0122018 May. 2021, 13:45
miratcenk -
Kodak 35 Lik Film Hakkında Yardıma İhtiyacım Var.
13 Ara. 2020, 02:50 alicgrdmr
2198310 Oca. 2021, 03:14
tugbakuren -
-
-
-
Canon 6d Mark 2 mi Yoksa 5d Mark 4 Mü
01 Kas. 2019, 16:55 umut1993
2221304 Kas. 2019, 18:16
umut1993 -
Doğrudan Siyah-beyaz mı ? Yoksa Shop Mu?
10 Şub. 2011, 21:42 alperguncan
202041412 Ağu. 2018, 14:02
selmankaya -
Termal Yazıcımı Yoksa Bitmeyen Kartuş Mu
19 Ara. 2012, 15:03 melih68
131618128 Haz. 2018, 14:19
hizlikartus -