gurayaltay
gurayaltay (üye)
İstanbul / Amatör

Hangisini Almalıyım ?

Herkese merhaba

Bu işe yeni başlayacak birisi olarak bütçeme uygun bir makina almak istiyorum.Aşağıda incelediğim bazı modelleri yazdım bunlar arasında seçim yapmamda yardımcı olursanız sevinirim.Şimdiden teşekkürler.

Canon A530 (5mp)
Nikon L4 (4mp)
Olympus FE190 (6mp)
Sony S500 yada S600 (6mp)
Sanyo VPC-S60 (6mp)

Tarih: 3 Kasım 2006, 21:19 - İp: 62.***.**8.130
buffalo
buffalo (üye)
Ankara / Amatör

benim tavsiye ettiğim olympus, kötü mü? kötü foto mu çekiyor?

Tarih: 8 Kasım 2006, 16:56 - İp: 85.***.**5.78
e0s
e0s (üye)
İstanbul / Reklam Fotoğrafçısı

Sonuçta Olympus, iyi çeker tabiki,

Ancak arkadaşın bu makineler içersinden hangisi diye sorduğunda A530 karşısında dayanamaz.

O makineler içersinde A530 en iyisi.

Tarih: 8 Kasım 2006, 17:08 - İp: 85.***.**3.100
buffalo
buffalo (üye)
Ankara / Amatör

öyle olsun:

Tarih: 9 Kasım 2006, 08:43 - İp: 85.***.**1.65
gurayaltay
gurayaltay (üye)
İstanbul / Amatör

Yorumlar için teşekkürler makinayı aldım fakat almaya gidince yukarıda yazdığım listeye sadık kalamadım aklımda olmayan Canon A430 aldım sebebine gelince çok yer gezdim Gold'da güzel bir kampanya denk geldi 360,00 ytl makinanın yanına Canon marka baskı makinası, pil+şarj aleti ve kılıf hediye ediyorlardı özelliklerine baktım amatör biri için öğrenme aşamasında uygundur diye düşündüm inşallah hata etmemişimdir.Aşağıda özelliklerini yazıyorum ilgilenen olursa tekrar teşekkürler.

Marka Canon
Model Powershot A430
Çözünürlük 4.00 Mpixel
Maksimum çözünürlük 2272x1704
Minimum çözünürlük 640x480
Sensör boyutları 1/3.1
Sensör tipi CCD
Optik Zoom Evet
Odak uzaklığı çarpanı n/a
Geniş açı zoom (mm) 39
Tele zoom (mm) 156
Dijital zoom Evet
Otomatik odaklama Evet
Manuel odaklama Hayir
Odak uzaklığı (cm) unknown
Makro odak uzaklığı (cm) 1
Flaş modları anti red-eye
auto
fill in
off
slow flash
Bellek türü MultiMedia
Secure Digital
ISO oranı auto, 64, 100, 200, 400
Diyafram önceliği Hayir
Geniş açı minimum diyafram f2.8
Geniş açı maksimum diyafram
Telefoto minimum diyafram f5.8
Telefoto maksimum diyafram unknown
Çekim hızı önceliği Hayir
Minimum çekim hızı (sn) 1
Maksimum çekim hızı (sn) 1/2000
Seri çekim (kare/sn) 2.3
Dahili flaş Evet
Harici flaş Hayir
Harici flaş türü n/a
Metrajlama centre weighted
matrix
spot
Pozlama telafisi -2EV - +2EV with 1/3 steps
Beyaz ayarı auto
cloudy
daylight
fluorescent
incandescent
manual
Sesli video çekimi Evet

Tarih: 9 Kasım 2006, 09:04 - İp: 62.***.**4.1
buffalo
buffalo (üye)
Ankara / Amatör

boşa çene çalmışız demekki
ne a520 ne olympus kazandı
hatası filan olmaz, almışsın, keyfini çıkar
güle güle kullan....

Tarih: 9 Kasım 2006, 09:32 - İp: 85.***.**1.65
mstfckr61
mstfckr61 (üye)
Trabzon / Amatör

Güralaltay bi liste yaptın milleti birbirine kattın. Senin iyi makine alman için millet burda biirbiriyle cebelleşti. Sen de gittin alakasız bi makine aldın. Hayırlı olsun ne diyim. Eğer fotoğraf sitelerine girip üyelerin fotoğraflarına bakmazsan, başkalarının başka makine ya da modellerle çrktiği fotoğrafları görmezsen, kısacası kendi çektiğin fotoğrafların dışında hiçbir fotoğrafla ilgilenmezsen aldığın makineden hiç pişman olmazsın, merak etme. Selamlar.

#mstfckr61' tarafından 09.11.2006 14:40:09 tarihinde düzenlendi.

Tarih: 9 Kasım 2006, 14:37 - İp: 88.***.**4.131
e0s
e0s (üye)
İstanbul / Reklam Fotoğrafçısı

A530 daha iyiydi tabiki,ama A430 işte FE 190 ayarında auto bir makine,ancak gene güzel yazılımlar var üzerinde renklerim efektleri falan filan,ancak o fiyata VaTANDAN A530 alınabilirdi.Baskı makinesi sonrada alınabilirdi.

Sağlık olsun güle güle kullanın.A430 da güzeldir,sadece Flaşı A530a göre biraz zayıf,M modu yok,ISO 800 yok, çözünürlük 1.0mp düşük zoom aynı ama günlük yaşantınızda fazlasıyla yetecek bir makinedir.

Hayırlı olsun.

Tarih: 9 Kasım 2006, 17:36 - İp: 85.***.**3.100
gurayaltay
gurayaltay (üye)
İstanbul / Amatör

Teşekkürler gerçekten hararetli bir forum oldu bu arada sizlere sormadan önce forumları araştırıp A520 almaya karar vermiştim fakat piyasada bulamadım daha sonra sizlere sormaya karar verdim ve bütçeme uygun listeyi yaptım ama kısmet A430 muş vaktinizi aldıysam kusura bakmayın ama çekeceğim resimleri siteye ekleyip telafi ederim şimdilik hoşçakalın...

Tarih: 9 Kasım 2006, 19:34 - İp: 62.***.**4.1
olympuscu
olympuscu (üye)
İstanbul / Meraklı

Öncelikler herkeze merhaba. Ben 1 hafta önce Olympus FE-190 aldım. Herşeyden önce makina için söylenmesi gereken bişey varsa çok zarif olması. LCD ekranı oldukca kullanışlı ve resimleri + videoları izlerken büyük keyif veriyor. Çekim konusuna gelince bazı arkadaşlar Canon A530 modelinin karşısında listedeki makinaların hiç biri duramaz gibi bi yorum yapmış.Ve sanıyorum manuel çekim olmadığını idda etmiş fakat kişisel çekim fazlasıyla olanak veriyor.Gece çekimleri harika ve micro çekimleri oldukça etkileyici. Fakat olumsuz bir yanı varsa oda video kalitesinin biraz düşük olması. Hoş video merakı olanlar zaten bi fotoğraf makinası almaz yada ondan olağan üstü video kalitesi beklemez.. Kolay kullanımı ve inceliği oldukca çekici. önce makinayı inceledim sonra markasına güvenerek aldım.Fot. Mak.almayı düşünen varsa olympus fe-190 geönül rahatlığıyla alabilir ve eminim memnun kalırsınız. Bu arada makinayı görmeden incelemeden yorum yapan arkadaşların tek sorunu bir Olympus makinaları olmamasıdır..

Tarih: 28 Kasım 2006, 15:18 - İp: 88.***.**9.204