gurayaltay
gurayaltay (üye)
İstanbul / Amatör

Hangisini Almalıyım ?

Herkese merhaba

Bu işe yeni başlayacak birisi olarak bütçeme uygun bir makina almak istiyorum.Aşağıda incelediğim bazı modelleri yazdım bunlar arasında seçim yapmamda yardımcı olursanız sevinirim.Şimdiden teşekkürler.

Canon A530 (5mp)
Nikon L4 (4mp)
Olympus FE190 (6mp)
Sony S500 yada S600 (6mp)
Sanyo VPC-S60 (6mp)

Tarih: 3 Kasım 2006, 21:19 - İp: 62.***.**8.130
mstfckr61
mstfckr61 (üye)
Trabzon / Amatör

A530 bütçene uyuyorsa kaçırma. Manuel çekim ayarlarına sahip yeni başlayanlar için tercih edilebilecek en iyi modellerden biri. Diğerlerinde manuel çekim ayarları yok. Yani makine otomatik ayarında ne çekerse eyvallah diyeceksin. Çektiğin fotoğrafa bi katkın olmayacak demektir. Tek tercih A530. Hiç düşünme al.

Tarih: 4 Kasım 2006, 10:25 - İp: 85.***.**6.108
panctom
panctom (Objektif)
İzmir / Amatör

Ben de bu listede a530'dan iyisini göremedim. Eğer fiyat ta uygunsa..

Güle güle kullan

Tarih: 5 Kasım 2006, 02:39 - İp: 88.***.**6.251
e0s
e0s (üye)
İstanbul / Reklam Fotoğrafçısı

Vatan da 346YTL kampanyası var, A530 Kaçırmayın.

Tarih: 5 Kasım 2006, 18:07 - İp: 85.***.**3.100
cangulay
cangulay (üye)
Adana / Amatör

A530 da manuel odaklama ve diyafram öncelikli mod yok diye hatırlıyorum. Sevgili Eos varsa gerekli düzeltmeyi yapacaktır sanırım...

Tarih: 5 Kasım 2006, 22:30 - İp: 88.***.**2.132
gurayaltay
gurayaltay (üye)
İstanbul / Amatör

cevaplar için herkese teşekkür...

Tarih: 6 Kasım 2006, 11:29 - İp: 62.***.**4.1
buffalo
buffalo (üye)
Ankara / Amatör

f2,8-f4 diyafram değerine sahip bir makinede manuel ayarın çok anlamı var mı?
kompakt makinelerde bir manuel tantanası aldı gidiyor. 3-4 kademeli bir diyafram ayarında manuel ayar olsa ne olmasa ne? yani f2,8 le çektiğim fotoğrafla f4 arasında ne fark vardır?
piyasada çok güzel ve net fotoğraf çeken bir sürü model var.
listeye gelince, olympus en yeni ve en iyi makine o listedeki. fiayatı da 2 sene önceki makinelerle aynı. ben olsam o listeden onu alırım. bence a520 en tipsiz, en kötü ve küçük lcd ekranlı makine
ama kişisel zevk tabi.

Tarih: 6 Kasım 2006, 12:42 - İp: 85.***.**8.56
hünkar
hünkar (üye)
İstanbul / Amatör

Bencede Kesinlikle Canon Markasını seçmelisin. Hem Türkçe Menüsü var, Hem Anakartta DigicII (Hızlı Veri okuyucu ve kaydetme özelliği), Ergonomisi desen cabası. Bu arada Sn buffalo 2.8' le 4 diyafram söz konusu değil. Önemli olan Bunları kullanabilmektir. Sen fark yok desende biraz kendini geliştirince anlarsın varmı yokmu O bir stopta sana bir dünya açıklama yazabilirim ama yeri değil burada gurayaltay' a yardımcı olmaya çaılışıyoruz. Sn gurayaltay Canon A530 ve Canon A540'ı da Düşünebilirsiniz. Pişman olmazsınız İçiniz Rahat Olsun.

Tarih: 6 Kasım 2006, 13:56 - İp: 88.***.**9.71
burkay
burkay (bilir kişi)
Ankara / Firma

Sevgili gürayaltay,
yazdığın modellerin yanına bir de kaç pixel olduklarını yazmışsın ...pixel bir kalite kriteri değil fotografın büyültme çarpan sayısıdır.

Tarih: 6 Kasım 2006, 14:19 - İp: 81.***.**9.101
buffalo
buffalo (üye)
Ankara / Amatör

hünkar, benim 4 tane dijital makinem var. birisi ileri amatör h2, diğerleri kompakt. kompakt makinelerimdeki f4 yetmediği için h2 almıştım. ondaki f8 bile çok sınırlıyor. işkembeden sallamadım yani f2,8 ile f4 arasında ciddi fark yok diye. 3 kademeli diyaframı kullansan ne olur? f2,8-f3,2-f3,5 ve f4....
önce siz biraz geliştirin kendinizi, ondan sonra f2,8-f4 aralığındaki makinelere manuel ayar yazan mantığın ticari bir mantıktan başka bir şey olmadığını anlarsınız.

Tarih: 6 Kasım 2006, 14:47 - İp: 85.***.**8.56
betelgeuse
betelgeuse (üye)
Ankara / Meraklı

Canon A530'un lensi f:2.6-f:5.5. Birisi en geniş açıda, öbürü de teledeki maksimum difayram açıklıkları. Minimum açıklık f:8.

Cangulay, A530'da manuel focus varmış. Enstantane öncelikli ve diyafram öncelikli modlar yok, manual mod var. İkisiyle de aynı anda oynuyorsun.

Buffalo, bahsettiğimiz makinalar, gerek A530, gerek sendeki H2 ya de bendeki S2, zaten küçük sensorlu makinalar. Bunlardan alan derinliği konusunda çok bir şey beklememek lazım. f:2.8 ile f:4 arasında kayda değer bir fark yoktur ama 2.8 ile 8 arasında fark oluyor. Her şeyi makinenin otomatik ayarlarına bırakıp ne çıkarsa bahtıma demekten daha iyidir.

Sözünü ettiğin, sadece f:4'e kadar kısılabilen 3 kademeli diyaframlı makineyi merak ettim. Benzer bir şeyi bir iki makinanın incelemelerini okurken görmüştüm, galiba birisi HP R707 idi(güya ödül almış bir makina). Diyaframı sadece en açık ya da en kısık şekilde kullanabiliyordun, ara değerlere izin vermiyordu.
Olympus FE190'ın teknik özellikleri bence yetersiz: Maksimum enstantane süresi 1/2 sn. manual beyaz dengesi ayarı yok, li-ion pil kullanıyor. LCD ekranı güzel gibi. Seri çekim yeteneği soru işareti.

Tarih: 6 Kasım 2006, 18:34 - İp: 85.***.**7.13