gurayaltay
gurayaltay (üye)
İstanbul / Amatör

Hangisini Almalıyım ?

Herkese merhaba

Bu işe yeni başlayacak birisi olarak bütçeme uygun bir makina almak istiyorum.Aşağıda incelediğim bazı modelleri yazdım bunlar arasında seçim yapmamda yardımcı olursanız sevinirim.Şimdiden teşekkürler.

Canon A530 (5mp)
Nikon L4 (4mp)
Olympus FE190 (6mp)
Sony S500 yada S600 (6mp)
Sanyo VPC-S60 (6mp)

Tarih: 3 Kasım 2006, 21:19 - İp: 62.***.**8.130
mstfckr61
mstfckr61 (üye)
Trabzon / Amatör

Buffalo makineyi tipiyle mi değerlendiriyorsun yoksa fotoğraf kalitesi açısından sunduklarıyla mı? A520 bence tipsiz bi makkine değil, ama hadi tipsiz diyelim bu listedeki hangi makine onun sunduklarını sunuyor acaba? Senin tavsiye ettiğin Olympus ile diyaframı en açık konuma getirip 15 sn süre ile süreli bir çekim yapabilir misin acaba? Bunu bu listeden A530 sağlar. A520 de bunu sağlar ve buna ilaveten Diyafram ve çekim hızı öncelikli modları sunar. Bence sen içinde fotoğraf sevgisi olan ,insanlara sıradan özelliksiz makineler önerme. Bırak insanlar fotoğraf çeksinler ve çektikleri fotoğraflara kendilerinden bişeyler ilave etsinler.

Tarih: 7 Kasım 2006, 12:52 - İp: 88.***.**4.131
buffalo
buffalo (üye)
Ankara / Amatör

üff amaaann, var ya.....

tamam, ben tavsiyede filan bulunmuyorum.feci sıkıldım. aynı kalitede fotoğraf çekebileceğin daha şık , daha büyük lcd ekranlı makineler var diyorum, kompakt makinenin üstünde ne yazarsa yazsın, manuel ayar olursa olsun, bu aman aman bir fayda sağlamaz diyorum. bunu elimden geçmiş belki 20 küsür kompakt makineye dayanarak söylüyorum. minicik lensten ne bekliyorsunuz ki....
benim kompakt anlayışım bu, büyük ve kaliteli lcd. auto modda iyi sonuç versin. flaş yeterli olsun. küçük olsun. pille 100 tane çeksin. hepsi bu. başka bir şey aramam. daha fazlasını h2 ile elde ediyorum.hatta o bile yetmiyor dslr bakıyorum şimdi.
seri çekim , ne işe yarar kompaktta; 3x le kuş mu çekeceksiniz. benim 717 de manuel focus var, hiç kullanmadım, bir kere açıp nedir bu diye baktım. kompaktta auto focus var. o dururken ne diye uğraşayım manuel focusla.
şöyle arkadaşlarımı bir manzaranın önünde çekeceğim, ''durun da ben şu manuel focusu açayım'' mı diyeceğim.
ben kullanmıyorum.
hatta h2 de bile manuel focus kullanmıyorum. auto focus=manuel ayar anlamına gelmiyor.
almış gidiyor manuel focus tantanası.

nedir kompakt makine, cebine koyar taşırsın işte. 100 fotoğrafın 90 tanesini auto da çekersin. fazlasını arıyorsan gider adam gibi makine alırsın.

evet mstfckr61, ben kompakt makineyi tipine bakar alırım. tipi kötüyse istediği kadar iyi çeksin almam....

compact; az yer kaplayan ,küçük; özlü,kısa;küçük otomobil vs. anlamına geliyor ingilizcede. adı üstünde, küçük, az yer kaplayan, kısa ama öz....hızlı araba kullanmaktan hoşlanıyorsam renault clio almam mesela, compact bir arabadır çünkü. amaç günlük kullanımdır, lüks değildir.

benim kompakt anlayışım bu...parlak lcd den fotoğraflara keyifle bakamayacaksam ben kompakt makine filan almam.

tavsiye konusuna gelince, birinin a520 dışında bir makine önermesi a520 sahiplerini neden bu kadar rahatsız ediyor hiç anlamam. başka makine bilmemelerindendir belki...

Tarih: 7 Kasım 2006, 14:04 - İp: 81.***.**0.243
cangulay
cangulay (üye)
Adana / Amatör

Bende 100 fotografımdan 95 ini auto dışında bir modda çekiyorum ve hep daha iyi sonuç alıyorum. Sen kullanmıyorsan bu ayarları senin bilecegin iş, ama herkes senin yaptığını yapmak zorunda değil...

Tarih: 7 Kasım 2006, 23:48 - İp: 85.***.**2.136
buffalo
buffalo (üye)
Ankara / Amatör

arkadaşlar sadece bir öneride bulunmuştum, tamam başka bir önerim yok. tamam siz haklısınız, canon dışında bir marka tavsiye eden birisi insanları aldatıyordur. ben tavsiyede filan bulunmuyorum....siz buyrun.....

Tarih: 8 Kasım 2006, 10:20 - İp: 85.***.**0.145
azya
azya (üye)
İstanbul / Meraklı

merhaba gurayaltay aşağıda linkini verdiğim foto bana aittir ve a520 ile çekilmiştir.Eğer 349 ytl ye daha iyi çekenini bulabiliyorsan hiç durma al tabii üst modeli A530 için konuşuyorum o A520 dende daha iyi...

http://galeri.netfotograf.com/photo.asp?foto=011A3F7E0116D1A2.jpg

Tarih: 8 Kasım 2006, 13:12 - İp: 88.***.**7.66
e0s
e0s (üye)
İstanbul / Reklam Fotoğrafçısı

Azya merhaba..

Gerçekten fotogafın çok hoş, butaya eklemek istedim.

LCD ekranı büyük makineler bu kaltede fotograf çekiyormu acaba.A520 ile çekmiş arkadaşımız,A530 ilede çekmek mümkün.
Diyafram ayarında çok geniş sıkalaları sunmasada uzun pozlama yapılabiliyor bazen kısık diyafram ile net alan derinliği artırılmak istenebilir zoom ile A530 diyaframı F11 oluyor bilginize.F11 ile 15sn pozlamada Sokak lambaları yıldız yıldız olur.Keskinlik artar,artıları vardı elbette.Ama LCD ekran büyüklüğü nereye kadar değilmi.Ayrıca Canon A530 da toplam 17 çekim modu var auto+manuel.

buda benden Tpsiz A520 makinemden.

F/6.3
15sn
ISO 50

Tarih: 8 Kasım 2006, 15:53 - İp: 85.***.**3.100
e0s
e0s (üye)

azya tebrik ederim seni dostum çok güzel kare.

ayrıca betelgeuse güzel bilgiler vermiş,F11 diyafram olayınıda ekledim ayrıca Canonlar ile ilgili özel bilgiler gerekirse yrdımcı olmaya çalışacağım.

Hoşçakalın.

Tarih: 8 Kasım 2006, 15:57 - İp: 85.***.**3.100
buffalo
buffalo (üye)
Ankara / Amatör

lcd si büyük olan bir makine güzel fotoğraf çekemez mi yaniya da sarışınlar gerçekten aptal mıdır

Tarih: 8 Kasım 2006, 16:06 - İp: 85.***.**5.78
azya
azya (üye)
İstanbul / Meraklı

lafı anlayan anladı buffalo bu kategoride bu fiyatı hak eden bu kalitede foto çeken model budur...hp nin lcd sinin büyüklüğü vardır ama kalite namına boştur canonda ise lcd küçüktür ama sana istedini verir.

bu arada teşekkür ederim furkan senin fotoda çok güzel olmuş neresi orası tam çıkartamadımda

#azya' tarafından 08.11.2006 16:26:50 tarihinde düzenlendi.

Tarih: 8 Kasım 2006, 16:22 - İp: 88.***.**7.66
e0s
e0s (üye)

Olay geyiğe kayıyor anlaşılan.

Demek istediğim şu Manuel diyafram ayarı kaliteli fotograf çekmeyi etkilerken Büyük LCD asla fotograf kalitesini artırmaz.H5 3" LCD ama güzel fotograf çekiyor.Bir makine LCD büyük diye alınmaz.

A520

ISO50
F/5,6
2sn.

Tarih: 8 Kasım 2006, 16:23 - İp: 85.***.**3.100