chatpath
chatpath (üye)
Konya / Amatör

Fuji 5600 Sony H1 Canon S2

Bu 3 makineden hangisini tavsiye edersiniz..size göre artıları ve eksileri..

Tarih: 3 Aralık 2005, 23:20 - İp: yok
pazarbey
pazarbey (Avukat)
Kütahya / Amatör

[>

Tarih: 6 Aralık 2005, 12:53 - İp: 85.***.**9.12
applemac
applemac (üye)
Konya / Amatör

valla pazarbey ben can-ı gönülden yardımcı olmaya hazırım.. sen hiç kafanı yorma

Tarih: 6 Aralık 2005, 14:56 - İp: 81.***.**5.14
pazarbey
pazarbey (Avukat)
Kütahya / Amatör

5600 de flaş gerektiğinde otomatik olarak açılıyor.BEn hiç sevmedim bunu.h1 dede açılıyormuş. Düşünün gizli bir çekim yapmak istediğinizde pat diye açılıverecek.Ne kötü.
Ama bazalarıda bunu istiyor.

Tarih: 6 Aralık 2005, 17:58 - İp: 85.***.**9.12
portigo
portigo (üye)
İstanbul / Meraklı

evet bencede kötü. gerçi bazende s2 de flaşı açmayı unutuyorum ama önemli değil

#portigo' tarafyndan 06.12.2005 22:16:32 tarihinde düzenlendi.

Tarih: 6 Aralık 2005, 22:17 - İp: 85.***.**2.179
chatpath
chatpath (üye)
Konya / Amatör

yorum yapan üstadlara teşekkürler fuji ye karar kıldım..katkılarınıza yeniden teşekkür

Tarih: 7 Aralık 2005, 16:00 - İp: 81.***.**0.185
applemac
applemac (üye)
Konya / Amatör

sevgili chatpath.. Kararını verdiğine göre şimdiden hayırlı olsun diyelim.. Bugün bende fuji s5600 için sipariş verdim.. Daha önceki fujimi sattığıma pişman olarak tabiki.. Üstelik bir de 55 mm makro lens seti da aldım.. Benimde kararım (kendi kriterlerim dahilinde) 5 megapiksel kategorisinde en iyi tercihin bu makinenin olduğu doğrultusunda.. (denemelerim ve yorumlar doğrultusunda)
İnşallah herhangi bir 8 megapiksel ve üstü için kararım değişmez
Bu arada sayın positifden bir ricam olacak.. Bu makine için sipariş ettiğim 55 mm makro lenslerin kalitesinden bihaberim (herhangi bir markası yok çünkü) ve geri gönderme seçeneğim mevcut.. Sormak istediğim; bu makine için önerebileceğiniz veya elimdeki mevcut 58 mm lensleri çevirebilecek bir adaptör varmıdır. Sizinde bildiğiniz üzere Türkiye de 55 mm çaplı lens bulmak çok zor.. Yardımcı olursanız çok sevinirim.. Şimdiden vereceğiniz cevaplar için çok teşekkür ediyorum..

Tarih: 7 Aralık 2005, 19:37 - İp: 85.***.**6.96
chatpath
chatpath (üye)
Konya / Amatör

applemac hemşerim teşekkür ederim nereden almayı düşünüyorsun sen banada bu konuda yardımcı olursan sevinirim
..

Tarih: 7 Aralık 2005, 21:05 - İp: 81.***.**0.185
positif
positif (üye)
İstanbul / Firma

Sevgili applemac, elinizdeki 58 mm makro takıları 58-55 lik adaptör halkası kullanarak değerlendirebilirsiniz. Bu adaptörleri sirkeci msl. zoom ithalat dan temin edebilirsiniz. Veya size daha kolay olacaksa Ankara Sanfo veya Tripod dan. Konya da ne yazıkki verebileceğim etkili bir adres yok. Sevgilerle...

Tarih: 8 Aralık 2005, 00:06 - İp: 85.***.**3.192
pazarbey
pazarbey (Avukat)
Kütahya / Amatör

chatpatc, aplemach makinalarınız hayırlı olsun.Güle güle kullanın.
Fujinin farklı büyütme onanına sahip close up lenslerimi var. Eğer varsa benimde bir 5600 alma durumum söz konusu olabilir.
+1, +2, +3, +4 bu anlamamı geliyor.
Positif açıklarmısın.

Tarih: 8 Aralık 2005, 00:58 - İp: 85.***.**8.120
applemac
applemac (üye)
Konya / Amatör

sevgili pazarbey,
valla bi arkadaş bana şimdi makro lensler gönderecek.. üzerinde 1x, 2x, 4x ve 10x yazıyor lenslerin.. örnek fotoda göndermiş.. belli mesafede çekilmiş bir çicek var. aynı mesafeden 10x ile çekilmiş olan resimde daha fazla ayrıntı ve yakınlaştırma var.. yani bir nevi büyütüyor bildiğiniz üzere.. ben şimdiye kadar hiç makro lens kullanmadığım için bilemiyorum açıkcası.. ama lensler dediğim gibi 55 mm..çok zor bulunuyor ama var işte.. lens ve makine geldiği zaman birkaç nesnenin fotosunu çeker yollarım istersen (tabi kim isterse de yollayabilirim) hatta pazarbey lensler yakın zamanda gelirse denemen için sana da gönderebilirim. (kusura bakma deneme tahtasına döndün ama )

sevgili chatpath,
size gelince ben yurtdışından alıyorum.. bir arkadaş var o getirtiyor.. uzun zamandan beri dijital makine getirip satan bir arkadaş.. ben 650'ye aldım. sıfır kutu içi olarak..daha önceki makinemi de aynı arkadaştan aldım. (sadece 40-50 resim çektiğim fujimi 600'e satmıştım.. )
eğer uygunsa senin için arkadaşla görüşürüz.

Tarih: 8 Aralık 2005, 13:13 - İp: 85.***.**6.96