chatpath
chatpath (üye)
Konya / Amatör

Fuji 5600 Sony H1 Canon S2

Bu 3 makineden hangisini tavsiye edersiniz..size göre artıları ve eksileri..

Tarih: 3 Aralık 2005, 23:20 - İp: yok
positif
positif (üye)
İstanbul / Firma

applemac, "fuji şapkam" bir yana ama gerçekten objektif bir bakış açısına sahipsin. Her makine kendi kulvarında değerlendirmeli. bugün bir spor fotoğrafçısının es geçemediği bir makine basında Nikon D-2H modelidir (makineyi inceleyen bilir) Ancak bunu şimdi birisi bir spor fotoğrafçısının elinde görerek "Vay be demekki Nikon almak gerekiyormuş" diyerek gidip bir Coolpix 5200 alıyorsa YANILIYOR. Aynı şekilde birisi profesyonel bir stüdyoya giderek o stüdyocunun elinde Fuji S-3 pro görüpte körü körüne ihtiyacını belirlemeden bir Fuji S-304 alırsa (benim TR de piyasaya sürmeye utandığım bir modeldir - çünkü çok kötü bir kalitesi var) İŞTE HATA BURADA. Tespitin çok doğru - "Canoncular" "Nikoncular" "Sonyciler" "Fujiciler" Yok böyle bir şey. Markaya körü körüne güvenmeyin. İyi modeller var ve HER markada olduğu gibi kötü ve başarısız modellerde var. Tekrar foruma hoşgeldin. [>:D

Tarih: 4 Aralık 2005, 22:51 - İp: 85.***.**1.244
applemac
applemac (üye)
Konya / Amatör

ağzınıza sağlık positif.. düşüncelerime ortak birini bulduğum için mutluyum.. (en azından dile getiren birisini ) bu arada ben aynı zamanda üç adet lensi ile birlikte bir canon a1 kullanıcısıyım.. ve hayranım bu makineye.. yerine dslr almayı bile düşünemiyorum vefasızlık olur diye sırf bu yüzden canon almak bence de konuya ilgisizlik veya gösteriş budalalığından başka birşey değil.. ne güzel söyledin: Birisi, diğer birisinin elinde bir makine görüyor ve o makinenin tüm modellerine karşı hayran hayran ağzı açık bağrı yanık gözlemleme yapıyor.
Tabi sonuç hüsran oluyor çünkü bmw 6 serisi ile 3 serisinin vermiş olduğu toplam fayda tabiki aynı olmaz.. Herkesin objektif davranması dileğiyle..

#applemac' tarafyndan 04.12.2005 23:46:24 tarihinde düzenlendi.

Tarih: 4 Aralık 2005, 23:42 - İp: 85.***.**0.105
positif
positif (üye)
İstanbul / Firma

Applemac, bir ortak noktamız daha çıktı. Bende de senelerdir bir A-1 ve 3 lens var. ( 50/1,4 - 85/1,8 - 24/2,8) Çok ilginç değilmi. Şimdi gör sen yorumları. "Adam Fujici ve Canon kullanıyor diyecekler" İşte kast ettiğim bu. Bu makinenin Slide kullanıcıları için en iyi sonuçları Fuji Astia ve Provia ile verdiğini düşünürsek, ne demek istediğim daha net belli oluyor. Sevgilerle...

Tarih: 5 Aralık 2005, 10:00 - İp: 81.***.**2.84
incognito
incognito (üye)
İstanbul / Amatör

ben h1 var ama memnun değilim. makineyi almadan önce olypus 7070'de bir tercih olarak verdı aklımda ama zoom özelliği için h1 aldım pek bir önemi de yokmuş. yanii 12x olacağına 6x olsun. ben kullanıyorum istediğim gibi bir manzara fotoğrafı çekemedim. ha yakın çekimler çok güzel renkler falan canlı ama iş manzara ve doğa fotoğraflarına gelince ben beğenmedim.

Tarih: 5 Aralık 2005, 12:01 - İp: 85.***.**8.143
xtolga
xtolga (üye)
İstanbul / Amatör

applemac, aslında çok önemli bir konuya değinmişin. İnsanlar nedense sahip oldukları ürünün markasıyla kendini özleştiriyor ve birden o markanın savunuculuğuna geçiyor. Başkaları da o markayla ilgili olumsuz birşey söyledimi birden karşısına dikiliveriyorlar. Hemde yarım yamalak bilgilerle. Tabi bu söylediklerim herkes için geçerli değil.
Bende yıllardır Canon AE-1 kullandım, fotoğraf çekmeyi o makineyle öğrendim ve çok da severek kullandığım bir makineydi. Dijitale ilk geçişi de Nikon 5900 la yaptım, birçok eksi yönleri bulunmasına rağmen 5900 da çok kaliteli çekimleri olan bir makine. 5900 yavaşlığından dolayı Canon S2 ye merak sardım. Donanım haber sitesinde Canon S2 ile ilgili açtığım bir topic var. Bu linkten takip edebilirsin. http://forum.donanimhaber.com/m_3592843/tm.htm ordada S2 yi tüm yönleriyle incelemeye çalıştım. En doyurucu ve objektif bilgileri de yine pazarbey den aldım. Bu yüzden pazarbey adını gördüğüm her linki direkt olarak tıklıyorum. Şu an da kendisi Fuji s9500 ü test ediyor. Diğer arkadaşlar gibi bende test sonuçlarını büyük bir merakla bekliyorum

Tarih: 5 Aralık 2005, 12:35 - İp: 212.***.**0.50
pazarbey
pazarbey (Avukat)
Kütahya / Amatör

xtolga teşekkür ederim.Bugün 5600 ün çok değişik bir özeliğini keşfettim.Raw formatında 1600 ıso da olağanüstü bir performansı var.Fotooğrafın 1600 ısoda çekildiğine inanmak güç.
5600 beni şaşırttı gerçekten.Ben bu kadarını beklemiyordum doğrusu.
Ancak fuji acil olarak digic 2 gibi hızlı bir işlemci bulmalı.Zİra raw 7 saniyede kaydadiyor.jpeg de ehemniyetsizde olsa 2. fotoğraf için yarım saniye kadar bekletiyor.

Tarih: 5 Aralık 2005, 13:37 - İp: 85.***.**8.31
applemac
applemac (üye)
Konya / Amatör

xtolga görüşlerime bir yandaş olarak seninde katıldığını görmek beni memnun etti.. teşekkür ediyorum.. bu arada pazarbey beni kızdırıyor.. niye diye bir sorun bakalım?
Hemen söyleyeyim.. Ben bütün bu formattaki makineleri uzun zamandan beri satın alıyorum.. tabiri caizse eciğini cücüğünü araştırıyorum.. sonra satıp bir yenisi alıp onun incelemesine başlıyorum.. amaç ne? amaç bana en yakın, bir anlamda en çok özdeşleşdiğim makineyi kullanmak.. (fotoğraf kalitesi, ele oturuşu, özellikleri v.s.) ve daha yeni fuji s5600 ümü satıp gönderdim.. şimdi fz 20 yi deneyeceğim inşallah.. ama sen kalk (pazarbeye söylüyorum..) fuji s5600 şöyle harika böyle güzel resim çekiyor diye ballandır.. ağlayacam valla.. hatta ağlıyorum.. çünkü fz20 de fuji kadar ısıtmadı içimi.. canonu da denedim.. valla pişmanım.. eğitim şart!!!
ama bir s2 pro bulayım.. o zaman hiç üzülmeyecem..tabi uygun fiyatlı bulabilirsem..
şaka bir yana şimdi bir yerde 55 mm close up lens seti de buldum.. 1x, 2x, 4x, 10x şeklinde 4 takım.. ve satın alıyorum galiba.. sırf bu yüzden tekrar bir s5600 alacağım galiba.. çünkü en çok o makineyi sevdim.. bu kez de a200 ve coolpix 8800 ile s9500 arasında gidip gelmeye başladım ama hayırlısı..
şu insanoğlunun nefsi hiç doymuyor.. bak bir kere daha kanıtlandı benimle birlikte..allah affetsin

Tarih: 5 Aralık 2005, 22:55 - İp: 85.***.**6.96
pazarbey
pazarbey (Avukat)
Kütahya / Amatör

http://www9.rapidupload.com/d.php?file=dl&filepath=7902
ilk 9500 80-1600 ıso arası örnekleri.
yarın 5600 ve s2 nin kilerde gönderiyorum.Kendiniz karar verin.
Valla her maknanın kendine göre üstünlükleri var.İnsan deli oluyor.Koy hepsini birine.Değilmiya.s2 kadar hızlı 5600 kadar kaliteli fotoğraf çeken, h1 gibi büyük lcd li, fz 20 gibi kaliteli lensli, s2 gibi az pil tüketen, 5600 ve fz20 gibi raw çeken, s2 gibi video çekerken fotoğraf çekebilen ve zoom kullanılabilen, usm motoru olan, 9500 gibi çok güzel görünen..................

Tarih: 6 Aralık 2005, 01:52 - İp: 85.***.**9.12
applemac
applemac (üye)
Konya / Amatör

uyan pazarbey uyan...sabah oldu.. senin bir sürü fotoğraf çekmen gerekiyor.. sende benim gibi rüya görmeye başladın..

Tarih: 6 Aralık 2005, 10:17 - İp: 81.***.**5.14
pazarbey
pazarbey (Avukat)
Kütahya / Amatör

[>

Tarih: 6 Aralık 2005, 12:52 - İp: 85.***.**9.12