disorderly
disorderly (üye)
İstanbul / Meraklı

Digital Foto Mak Alcam Yardımmmmm!!

mrb ben Pınar siteye yeni üye ooldum.Fotoğraf makineleri hakkında bilgim yok denecek kadar az.2 milyara en az 10 mp gece çekimlerinde de iyi olan ve video çekim özelliği bulunan bir digital foto mak almak istiyorum neyi önerirsiniz?Şimdiden teşekkürler.

#Disorderly' tarafından 03.07.2006 17:24:52 tarihinde düzenlendi.

Tarih: 3 Temmuz 2006, 17:13 - İp: 85.***.**0.222
buffalo
buffalo (üye)
Ankara / Amatör

iki milyara d70 le her şeyi nasıl yapar, en fazla body kit alır. flash filan hak getire...2000 ytl ye alıcak en iyi makine diyor, buraya dikkat, sonra ekliyor 10 sene başka bir şey alamam. gönül ister tabi, d70+flash+ihtiyaca göre iki üç objektif. 3-4 milyar eder bu.
ikinci el düşünürse bulabilir , o ayrı konu.

ben fikrimi koruyorum, 2000 ytl ye en iyi makine r1 dir. bütçenin tümü kullanılacaksa bir tane de kompakt alınır.

bu arada r1 en ucuz sirkeci de olur.

Tarih: 5 Temmuz 2006, 17:28 - İp: 81.***.**4.144
osmanlı
osmanlı (üye)
İzmir / Amatör

Selamlar.Pınar sana öncelikle makinanın DSLR olmamasına dikkat etmeni öneriyorum.Çünkü kullanımı daha zordur ve kursa gitmez isen pek verim alamazsın D70S gibi makinalardan.Biliyorum kafan karışıyor,çünkü bilen bilmeyen herkes kendince fikrini beyan ediyor.
N1 denen makina 8MP den başka hiçbir özelliği olmayan ki yüksek MP demek iyi fotoğraf çekiyor demek değildir,dokunmatik ekranı bulunan bir kompakt cihaz.Yani bırakın R1'i,bırakın D70S'i,Canon S3 ile bile mücadele edecek bir makine değildir.

Arkadaşlar Pınar'a makina önerirken verdiğimiz örneklerin mantıklı olmasına dikkat edelim.R1 iri diyorsunuz,D70S öneriyorsunuz.Bakın ben ikisini de elime aldım,R1 daha ağır olabilir ama D70S den sanki Casio exilim gibi bahsediyorsunuz,o da kocaman yarı prof. bir makina.
Ayrıca R1 erkek işi,bu kadın işi demek saçma.Ne bu tekerleme gibi Çin işi japon işi...

Pınar sana illaki bunu al diyecek değilim sadece DSLR-Like satın alma rehberi başlığının içinde R1 ile ilgili 319 sayfalık incelemeyi bir miktar okumanı ve kafana takılan soruları o foruma yönlendirmeni rica ediyorum.Çünkü orada daha bilgili arkadaşlar var,burada ise herkes aklına geleni söylüyor.

Tarih: 5 Temmuz 2006, 17:42 - İp: 85.***.**8.13
azya
azya (üye)
İstanbul / Meraklı

merhaba bence ilk defa makine aliyorsun ve ilk defa yari amator olarak fotograf cekiceksin.Cok fazla para harcamadan Kesinlikle Bu isin uzmani marka CANON ve sana hayli hayli yetecek olan S3 modelini tercih edebilirsin.Yerine gore fiyati degisiyor yaklasik olarak 1.200 ytl civarinda yaninda SD karti sarjli pilleri kilifi falan sana 1.400 u falan bulur.Daha sonradan genis aci lens adaptor kullanabilirsin 12x optik zoom avantaji var.illaki objektifin uzerinda donen bi halka olasina gerek yok bence.Kendini gelistirdikten sonra D.SLR makineye gecebilirsin.O yuzden su an icin CANON S3 e bir bakmani oneririm.Cunku bu ise yeni baslayan kullanicilar icin kullanmasi cok daha basit ve sana gercekten cok yardimci oluyor.Optik titresim onleyici ve Ultra sonic motor sayesinde cok daha rahat fotograf cekebiliyorsun...

Tarih: 5 Temmuz 2006, 19:15 - İp: 88.***.**2.161
disorderly
disorderly (üye)
İstanbul / Meraklı

dslr like makine alıcam galiba dslr alamayız çünkü başka lens almam gerekiyo başka lens de aldıramam bu foto mak için kendi paramı kzanana kadar ilk ve son şansım Onun için piyasadaki 2 milyarla alınabilcek en iyi slr like makine yı almam gerekiyo sanırım :S

#Disorderly' tarafyndan 05.07.2006 20:24:08 tarihinde düzenlendi.

#Disorderly' tarafyndan 05.07.2006 20:51:21 tarihinde düzenlendi.

Tarih: 5 Temmuz 2006, 20:22 - İp: 88.***.**2.134
haymana81
haymana81 (üye)
Yurtdışı / Amatör

Merhaba Disorderly,
sana kesinlikle burada sunu al bunu al diye yazmayacam. Önerebilecegim en iyi sey Hatta diger arkadaslarinda önerilerinden daha da iyisini yapacam.

Osmanli nin dedigi incelemeye gir ve 300. Sayfaya bak.

(Sen kesin r1 alacaksin. Eger en iyisini istiyorsan baska secenegin yok)

Tarih: 5 Temmuz 2006, 21:19 - İp: 84.***.**8.22
buffalo
buffalo (üye)
Ankara / Amatör

azya; s3 bu işe yeni başlayanlar için ideal bir makine evet,bende ona benzer h2 var. fotoğrafa yeni başlayan birinde hayranlık uyandırıyorlar bunlar. çok kaliteli makineler. 12* optik zoom dijital zoomla birleşince vasat bir teleobjektif sahibi de oluyoruz. makrosu çok iyi. güzel video çekiyor.
ama bu işte biraz gelişince insan yetmemeye başlıyor. fotoğraf kalitesinin özellikle manzaralarda ve gece çekimlerinde yetmediğini anlıyorsun. alan derinliği az.iso duyarlılığı yetersiz.

Tarih: 6 Temmuz 2006, 10:13 - İp: 81.***.**4.144
mstfckr61
mstfckr61 (üye)
Trabzon / Amatör

Bence Fuji S9500 de alabilirsin. Süper makine. Benim çok hoşuma gidiyor. R1 den de daha ucuzdur. Bu arada 10 yıl boyunca makine alamam diyorsun. On yıl o kadar uzun bi süre ki bugünden on yıl sonrasını tahmin etmek imkansız. Bizim önerdiğimiz bugünün en süper makinelerinin on yıl sonra yüzüne bakılmaz herhalde.

Tarih: 6 Temmuz 2006, 10:52 - İp: 81.***.**0.51
azya
azya (üye)
İstanbul / Meraklı

buffalo; aslinda H2 ile S3 u kiyaslamaya gerek bile yok cunku H5 bile CANON S3 un hizina yetisemiyor ne yazikki...Butun marka ve modelleri birebir test etme imkanim var her kosulda ve her ortamda S3, birak H2 yi H5 ten bile cok cok daha performansli bi makine

Tarih: 6 Temmuz 2006, 13:35 - İp: 88.***.**2.161
azya
azya (üye)
İstanbul / Meraklı

buffalo pardon ben sanirim biraz karistirdim ne demek istedigini hafif kanallar karisti galiba

evet bazen bu S3 H5 gibi makineler insana yeterli gelmeyebiliyor.bazi cekimlerde sana istedigin gibi performans saglayaniyo.Aslinda o perde sesi varya onu duymak lazim hissetmek lazim ne like nede kompak asil olan DSLR vede bugun aslinda bi cok tanidigim bayan bile cok rahat bi sekilde DSLR makine kullanabiliyo ben 19 yasinda bi bayana D70s vermistim ve ilk defa foto cekmeye basliycakti tabiki biraz yardim almasi gerekecekti.2 ay sonra bana cektigi fotolari gosterdi ve gercekten guzel fotolardi.

Aslinda dslr like a o kadar para dokecegime alirim bi dslr ornek 350 d 18 55 mm lens su an icin gayet yeterli pasalar gibi sikirt sikirt cekerim..Gercek kamera kullanmanin keyfine varirim elimde Makine var derim Bence r1 i kullanmayi ogrenicek olan birisi 350 yide cok rahat kullanmasini ogrenebilir objektif te o kadar dert edilecek bisey diil SIGMA alirsin fiyatlari cok uygun...

Tarih: 6 Temmuz 2006, 13:53 - İp: 88.***.**2.161
buffalo
buffalo (üye)
Ankara / Amatör

azya; yine aynı mesele. her yerde, her forumda aynı bu konu, galatasaray-fenerbahçe rekabetini gölgeleyecek neredeyse
sorun s3 ün üstünlüğü değil(üstün filan da değil bence ve
http://www.dpreview.com/reviews/sonyh5/ buradaki 15 sayfalık incelemeye göre)...

ben h2 ya da s3 muhabbetine girmek istemiyorum. s3 ün h5 in yapamadığı şeyleri yapabildiğini hiç sanmıyorum.galatasaray daha iyi yani
pınar hanım, ne tür fotoğraf çekmek istiyorsunuz? ve ne amaçla kullanacaksınız makineyi, bunları yazarsanız yardımcı olmak kolaylaşır. amatör bir uğraşı için mi alıyorsunuz?

Tarih: 6 Temmuz 2006, 13:55 - İp: 81.***.**4.144