disorderly
disorderly (üye)
İstanbul / Meraklı

Digital Foto Mak Alcam Yardımmmmm!!

mrb ben Pınar siteye yeni üye ooldum.Fotoğraf makineleri hakkında bilgim yok denecek kadar az.2 milyara en az 10 mp gece çekimlerinde de iyi olan ve video çekim özelliği bulunan bir digital foto mak almak istiyorum neyi önerirsiniz?Şimdiden teşekkürler.

#Disorderly' tarafından 03.07.2006 17:24:52 tarihinde düzenlendi.

Tarih: 3 Temmuz 2006, 17:13 - İp: 85.***.**0.222
osmanlı
osmanlı (üye)
İzmir / Amatör

Evet demek istediğimi haymana adlı arkadaş iyi özetlemiş.İstersen R1 inceleme adı altında As(Adnan abi)'nin incelemesini bir oku istersen.Çok etkileneceğinden şüphem yok.Tabi 317 sayfayı kaç günde okuyabilirsin orasını bilemem.

Tarih: 3 Temmuz 2006, 21:24 - İp: 85.***.**6.247
gantry
gantry (üye)
Aydın / Amatör

R1 AL FZ 30 AL FUJİ 9500 AL.AMA MAKİNADAN NELER BEKLEDİĞİNİ TAM OLARAK YAZDA NOKTA TAYİNİ YAPABİLELİM.OSMANLI VE HAYMANANIN BİLGİLERİNE GÜVENEBİLİRSİN.YAZDIKLARI DOĞRUDUR. KISACA FZ 30 VE S9500 AYNI ÖZELLİKLERE HEMEN HEMEN SAHİP.R1 BU OLAYIN SON NOKTASI.HEM KALİTE HEMDE PERFORMANS KONUSUNDA FİYATI UÇUZ DENİLECEK MİR MAKİNA.SADECE ZOOM KONUSUNDA EKSİKLİĞİ VAR.BUNLAR SLR LİKE MAKİNALAR.BİR KEREDE ALIRSIN ÜZERİNE LENS TAKMASSIN.DSLR ALIRSAN ZOOM İÇİN LENS+GENİŞ AÇI İÇİN LENS+MAKRO İÇİN LENS..........UZATABİLİRSİN.SONUÇTA BAŞA DÖNERİZ NE YAPACAKSIN MAKİNANLA.TEK KONU ÜZERİNDE ÇALIŞACAKSAN SANA DSLR ARTI TEK LENS TE YETER.AYIRDIĞIN BÜTCENEDE UYAR.TEKRAR DÜŞÜN KARARINDA KOLAYLIKLAR DİLERİM.

Tarih: 3 Temmuz 2006, 21:30 - İp: 85.***.**7.73
gunduz08
gunduz08 (üye)
İstanbul / Amatör

Sayın Pınar ve ilgili diğer arkadaşlar.

Aşağıda linkini koyduğum site bu konuda bir hayli iyidir Fiyatlar bakmayacaksın Türkiyede tamamen değişir.

Onun haricinde senin beklentilerine göre filtre yaparak marka veya özellik bazında bir noktaya gelirsin.
Video çekimi 2000 YTL lik hemen hemen her dijital makinada aartık var ama sana tavsiyem fotoğraf makinası alacaksan ki 2000 ytl iyi bir rakam video çekimi üzerinde fazla durma.
Ayrıca En iyi makine herkesin kendi makinesidir unutma!!

Siteyi incelemeni tavsiye ediyorum
Saygıalarımla

http://www.imaging-resource.com/

Tarih: 3 Temmuz 2006, 23:35 - İp: 85.***.**3.189
buffalo
buffalo (üye)
Ankara / Amatör

bir tane r1 alın, video çekmiyor ama olağanüstü bir alet.
video çekmek için de 640*480 video çekebilen minicik kompakt makineler var,hp r817 gibi... ikisini 2000 ytl ye alabilirsiniz.

2000 ytl az para değil, başka bir dijital alıp ,sırf video çekiyor diye paraya yazık etmeyin...
r1 gibi büyük bir makine taşıyan mutlaka minik bir kompakta da ihtyaç duyar zaten.

#buffalo' tarafyndan 04.07.2006 08:33:39 tarihinde düzenlendi.

Tarih: 4 Temmuz 2006, 08:29 - İp: 85.***.**6.82
mstfckr61
mstfckr61 (üye)
Trabzon / Amatör

Bence "Fotoğraf makineleri hakkında bilgim yok denecek kadar az." diyen birine R1 önermek pek doğru bir tercih olmaz. Parası olması illa o paranın tamamını harcaması gerektiği anlamına da gelmez. Bence Fuji F30 arkadaş için en uygun makinedir. Ben olsam bi bakmadan karar vermem. R1 e sahip olmak onunla en iyi performansı sergileyebileceği anlamına gelmez. Yarın o manuel ayarların içinde boğulur gider maazallah. Bin kere ölç, bir kere biç. Selamlar...

Tarih: 4 Temmuz 2006, 11:23 - İp: 81.***.**0.51
myspor
myspor (üye)
İstanbul / Amatör

Hem iyi video hemde iyi resimler çekmek
aynı dertten muzdaripiz.. Bende aynı özelliklerde
bir makineye 700 Ytl gibi cüzi bir para ile sahip olmaya kalkınca satıcıya da bu düşüncelerimi söyleyince bu paraya
"Olympus SP 500 UZ" ile beni tanıştırdı.. Daha önce daha
az piksellere sahip 2 değişik dijital makineler ile 2 yıllık bir tecrübem olmasına rağmen yinede istediğim makineye sahip olamadım. Aldığım makinenin çektiği resimler ve sunduğu özellikler mükemmel ama videosunu beğenemedim.

Benimde kendi çapımda incelemelerim ve edindiğim bilgiler doğrultusunda tavsiye edebileceğim makine
"CANON POWERSHOT S3 IS DİJİTAL FOTOĞRAF MAKİNESİ"DİR.

Verdiğiniz parayı hakeder bir makine en azından.
Benim imkanım olmadığı için alamadım

Tarih: 4 Temmuz 2006, 20:18 - İp: 88.***.**8.194
osmanlı
osmanlı (üye)
İzmir / Amatör

Galiba disorderly arkadaşımız foruma girmiyor.Ben yinede söyliyeyim,R1 sadece manuel değil,otomatik ve hazır çekim modlarını da üzerinde bulunduran harika bir makinadır.Kullanmayı bilseniz de bilmesenizde başarılı sonuçlar alacaksınız.Ayrıva şimdi ucuz bir makina alıp,o makinayı beğenmeyip(Canon S3 gibi.) tekrar başka bir makina almak daha fazla masrafa yol açar.

Tarih: 5 Temmuz 2006, 00:59 - İp: 85.***.**4.216
disorderly
disorderly (üye)
İstanbul / Meraklı

açıkçası ben 2 milyar ile alabilceğim piyasadakli en iyi makinayı almak istiyorum çünkü ben çalışana kadar başka bir fotoğraf mak ım olmıcak ve bu da 10 yılı bulur.Bu yüzden uzun yıllar kullanabilceğim makine almak istiyorum.Bide r1i ist de en ucuz nerde bulabilirim ?ve nekadara tahmninen?

#Disorderly' tarafyndan 05.07.2006 15:13:57 tarihinde düzenlendi.

Tarih: 5 Temmuz 2006, 01:33 - İp: 88.***.**0.216
bruss
bruss (üye)
İstanbul / Stüdyo Fotoğrafçısı

mrb pınar hn. ben sizin yerinizde olsam R1 düşünmem herşenden önce kataloklarına bir bakın sony erkek mankenlerle tanıtılmış bir makinadır yani çok iri bir makinadır ben o paraya Nikon D70S modelini öneririm sana bilmiyorum R1 yakından gördünmü ne demek istediğimi anlarsın Nikon d70 Le her şeyi yaparsın stüdyo manzara yakın çekin uzak çekim herşey yaparsın ve seni iyi bir fotoğrafçı yapabilen bir makinadır yada bekle Sony A-100 çıkıcak yakında Dslr yada onu al 10.3 megapiksel ama ben sana Nikon D70S derim ben bunları sony i satan biri olarak söylüyorum bu makinaların Sony lerin hepsini yakından inceleme şansım defalarca olmuştur... Nikon D70S

Tarih: 5 Temmuz 2006, 15:49 - İp: 85.***.**2.191
volkan_2
volkan_2 (üye)
Ankara / Amatör

ben senın yerınde olsam sony N1 veya dsc-t30 alırım ikisinide kullandım ikiside kusursuz makınalar.hemde slim yani kıredi kartı gibi bişi.incecikler buyuk bi ihtimal bu makınaların fiyatları 1100 ytl cıvarında.git bi bak derim.onlarda profosyonel makınaların yaptıgı işleri yapıolar yani.ozellikleri bakımdan cok ilerideler.ben bi bak derim

Tarih: 5 Temmuz 2006, 16:04 - İp: 88.***.**9.53