disorderly
disorderly (üye)
İstanbul / Meraklı

Digital Foto Mak Alcam Yardımmmmm!!

mrb ben Pınar siteye yeni üye ooldum.Fotoğraf makineleri hakkında bilgim yok denecek kadar az.2 milyara en az 10 mp gece çekimlerinde de iyi olan ve video çekim özelliği bulunan bir digital foto mak almak istiyorum neyi önerirsiniz?Şimdiden teşekkürler.

#Disorderly' tarafından 03.07.2006 17:24:52 tarihinde düzenlendi.

Tarih: 3 Temmuz 2006, 17:13 - İp: 85.***.**0.222
haymana81
haymana81 (üye)
Yurtdışı / Amatör

Merhaba Pinar aramiza hos geldin.

Sen tam sony R1 i tarif etmissin. Emin ol benden sonra yazacak olanlarda bu makineyi önerecekler. Sen simdikten Ciddi ciddi arastir bu makinayi.

Tarih: 3 Temmuz 2006, 17:28 - İp: 84.***.**2.206
fdemirhan
fdemirhan (üye)
İstanbul / Amatör

R1 video çekiyormu ?

Tarih: 3 Temmuz 2006, 17:35 - İp: 85.***.**6.40
disorderly
disorderly (üye)
İstanbul / Meraklı

slr mi kompakt mı alsam? hiç bir bilgim olmadığı için bu konuda hangi tür alacağıma bile karar verebilmiş değilim ve araştırdıkçada kafam karışıyo :S

#Disorderly' tarafyndan 03.07.2006 17:45:03 tarihinde düzenlendi.

Tarih: 3 Temmuz 2006, 17:42 - İp: 85.***.**0.222
mr.sezar
mr.sezar (üye)
Bursa / Amatör

canon ve nikonlara bi bak istersen ama canonu iyi incele.

Tarih: 3 Temmuz 2006, 17:53 - İp: 85.***.**6.216
sudulus
sudulus (üye)
İstanbul / Amatör

eğer video çekimi olmazsa olmazınsa DSLR makine bakmaktan vazgeç, video çekimi yapanını ben bilmiyorum (canon, nikon, olympus) video çekimi ve iyi bir makine ise istediğin DSLR Like diye tabir edilen gruba bakman lazım. canon S3, Panazonic FZ30, Sony R1, Fuji gibi makinelere bir göz at...

Tarih: 3 Temmuz 2006, 17:59 - İp: 85.***.**9.231
sefoma
sefoma (üye)
Kayseri / Firma

dijital fotoğraf makinesinde video kamera özelliği aramayın, hiç bir dijital fotoğraf makinesi asla hiçbir video kamera kadar kaliteli video kayıdı YAPMAZ, en az 10 megapiksel demişsiniz eğer çok çok büyük bir ebatta baskı makinesi almayacaksanız (100 cm den daha büyük) paranı sokağa atmış olursun. r1 güzel makine tavsiye ederim ama mümkünse canon ya da nikon al.. mesela canon powershot s3 IS yi düşün..

http://www.serhatfotomarket.com/urunler.php?hit=554_566&products_id=1518http://www.serhatfotomarket.com/urunler.php?hit=554_566&products_id=1518

Tarih: 3 Temmuz 2006, 18:23 - İp: 81.***.**2.96
osmanlı
osmanlı (üye)
İzmir / Amatör

Arkadaşlar lütfen konu hakkında bilgisi olmayan arkadaşlar,yeni makina almayı düşünen arkadaşımızı yanlış yönlendirmesin.
Sevgili Pınar.Bu 2000 ytl bütçe ile alabileceğin en iyi fotoğraf kalitesine sahip fotoğraf makinası Sony R1'dir.Ancak video çekimi yapmamaktadır.Ve dikkat edersen çok kaliteli fotoğraf çeken makinaların video çekme özelliği bulunmaz,çünkü üreticiler koymaz.Video çekimi ve fotoğraf çekimi yapan makinaların kullandıkları sensör farklı,kullanmayanların ise daha farklıdır.
Burada baskı konusunda gelmek gerekirse,yok 100cm basmazsan paranı sokağa atmış olmazsın.Çünkü R1'in satış fiyatını etkileyen asıl unsur kaç MP olduğu değil,işlemci-sensör-T*Sonnar lens birleşiminin ortaya koyduğu kalitenin değeridir.İnan bana R1 6MP olsaydı da fiyatı 1500YTL'nin altında olmazdı.
Şu anda senin karar vermende video çekiminin ne derece etkili olacağını düşünmelisin.Bana kalırsa aynı anda makinanın birçok işlev gerçekleştirmesi iyi bir şey değil.
Çok istiyorsan doğru dürüst video çekimi yapan 500-600YTL gibi bir fiyata handycam almandır.
Unutmadan R1,gece çekimi konusunda çok başarılıdır.Bir dezavantaj teşkil edermi senin için bilemiyorum ancak pil ile beraber ağırlığı yaklaşık 1kg kadardır.Ancak verdiğin paranın hakkını tamamıyla alırsın.

Buradan yardımcı olmaya çalışan arkadaşlara Lütfen tavsiye ettiğiniz makinanın markasını öne çıkarmamalarını rica ediyorum.Canon S3 modeli bırakın R1 ile aynı sınıfta olmayı sadece ve sadece kompakt bir makinanın yüksek zoom ve birkaç manuel seçenek eklenmiş halidir.Bu makinın sınıfı ayrı R1'in apayrıdır.Pınar arkadaşımızın parasını bir nevi sokağa atmasını istemeyiz.
Nikon da bu makinaya denk bir makina bulunmamaktadır.Ayrıca önereceğiniz makinalar DSLR olmasın,Like sınıf olsun.Arkdaşımız bu işe yeni girecek ve manuel kontrollerin içinde kaybolup,fotoğrafçılıktan soğumasını hiçbirimiz istemeyiz öyle değil mi?

Tarih: 3 Temmuz 2006, 19:51 - İp: 85.***.**6.247
haymana81
haymana81 (üye)
Yurtdışı / Amatör

tekrar merhaba Pinar. Bak sana bilmeden video cekemeyen bir makina önermisizde haberimiz yoktur

Pinar bende senin simdi yasadiklarini yaklasik bir seve evvel yasadim. Tabii sonunda kararimi verip aldim bitanesini. Söylemek istedigim sey suki ben daha bir kere bile video özelligini kullanmadim makinamdaki. Bence cok önemlide degil zaten. Tabiii sen illa istiyorsan o halde Panasonic DCM FZ30 derim.

Bak bende panasonic kullaniyorum ama dedigim gibi video o kadar önemli degilse iki panasonic bir r1 etmez.

Tarih: 3 Temmuz 2006, 20:28 - İp: 84.***.**1.32
disorderly
disorderly (üye)
İstanbul / Meraklı

tamam video özelliği omasın madem slr mi compact mı alsam diye sorsam :S:S:S bu işe yeni başlamak istiyorum o yüzden bi bilgim yok

Tarih: 3 Temmuz 2006, 20:43 - İp: 85.***.**0.222
haymana81
haymana81 (üye)
Yurtdışı / Amatör

Olaya su acidan bakman lazim bence;
Eger ben bu fotografcilik isini cok gelistirmek istiyorum ve ileride profesyonel olarak yapmak istiyorum dersen sana kesinlikle R1 yetmeyecektir. R1 yetmeyecektir dememdeki maksat fotograflarinin falan kalitesiz kalacagindan degil kesinlikle ki bu forumda bu isi bilen arkadaslarin dediklerine göre (bence de öyle) R1 in fotograf kalitesini yakalamak icin 4000-5000 dolar harcamak gerekiyor. R1 in sana yetmeyecek tarafi zoom özelligi olacaktir:r1 de 5* zoom var ama slr de oyle degil ne alirsan o var. Tabikiii bunlarinda +para oldugunu unutmamak lazim.

Simdi senin soruna tekrar dönelim. En fazla iki milyar harcayacagini söylüyoesun. eger slr alayimda R1 gibi fotograf cekeyim dersen galiba harcaya bilecegin paranin 2 yada 3 katini gözden cikarman gerekiyor.

Bu durumda senin icin en uygun secenek bir Dslr-like makina oluyor. R1 de Dslr -Like makinalarin en iyisi olduguna göre......

Tarih: 3 Temmuz 2006, 21:09 - İp: 84.***.**1.32