Fotoğrafçılık Forumları
Canon Mu Kodak Mı?
merhabalar
ben 400 milyon civarında bir makina almayı dülşünüyorum ama canon cx 7430 ve canon powershut a4oo arasında kaldım..
bir fotoğrafçı canonun bu modeli kodağa tepki için çıkardığını ve kaliteli bir model olmadığını soyledi..
ama kodağın da hep toplama parçlarla makinlar yaptığını duydum..yani bazıları kodağı hiç tavsiye etmiyor..
çok kararsızım ozellikle profosyenel arkadaşlar veya canon a400 veya kodak cx7430 kulllanan arkadaşların tavsiyelerini bekliyorum..
saygılarımla
Canon Kodak'tan tabiki daha iyi ama a400 giriş seviyesinde bir model tabii. Bu düşük modellerde pek farketmez bence kodak daha iyi özellikleri daha ucuza sunan bir firma.Nedenide erkayalar olsa gerek. Bende kodak DX4530 5 mp almıştım ama şimdi satıyorum daha üst modele geçmek için. cx7430 u kullanmadım ama dx4530 dan pek bi farkı yoktur herhalde video çekimi haricinde. genelde memnunum hiç bir sorun çıkarmadı.
peki kodağın video çekim suresi kartla beraber uzuyor mu?
duyduğuma göre canon a 4oode mesela 3 dakikayla sınırlıymış..
bir de çektiğimiz videoları televizyondan seyredebiliyormuyuz?
teşşekur ederim
evet evet kodakta limitsiz video tvden izleyebilirisn.
Evet kodaklarda herhangi bir sınır yok. Mesela benim 128sd karıtıma 8dakika , 512mb alırsan 32dk bayaa iyi. 4530da dahili hafıza var bide 32mb. Ayrıca televizyonda da izleyebiliyorsun kutunun içinden bağlantı kablosu çıkıyor. ve bilgisayardan daha rahat seyrediyorsun.
#digimania' tarafından 11.01.2005 21:12:18 tarihinde düzenlendi.
Merhaba faba82,
İki model arasındaki karşılaştırmayı aşağıdaki linkte bulabilirsin.
http://www.dpreview.com/reviews/compare_post.asp?method=sidebyside&cameras=canon_a400%2Ckodak_cx7430&show=all
merhaba,
canon kodak a inat olsun diye a400 ü çıkarmadı 310 un yeni versiyonu olarak piyasaya sürdü sadece. öte yandan canonun en alt seviye makinesi (giriş, basçek modelde denebilir ) ev aile çekeceksen işini görür.
kodak sa kendisi makine yapmıyor veya yapamıyor fason makine kullanıyor bildiğim kadarıyla... bu yüzden canon kodak ı rakip olarak bile görmüyodur...
açtığım bu foruma cevap yazan tüm arkadaşlara teşekkur ediyorum..çok guzel bilgiler edindim..
sormak ve öğrenmek aynı zamanda paylaşmak istediğim başka şeyler de var...
mesela ben 4 megapiksel bir makina almak istiyorum fakan megapiksel buyudukçe makinanın fotoğraf saklama kapasitesinin düştüşğünü yeni öğrendim..mesela 4 megapikselde 128 mb kartla 64 resim saklanırken bu sayı 3 megapikselde daha fazla..ama tabi 4 megapiksel kameralarda fotoğraf çıktısı kalitesi daha iyi oluyormuş ama bazıları bana eğer çok buyuk baskılarda makina almayacaksam 3 hatta 2 megapiksel makinelerin yetebileceğini soyledi ve kafam iyice karıştı...
sizce 4 megapiksel mi 3 megapiksel mi alsam?
bu arada canon kodak arasında tercihimi kodaktan yana yaptım çünkü video çekim süresini 3 dakikayla sınırlandırmıyor canon a400de olduğu gibi ayrıca optik ve digital zoom oranları daha iyi..canon a400 bence canonun butçesi düşük olan fotoğraf tutkunlarına sunduğu aldatmaca bir makina!
Sevgili faba,
Pixel makinenin ne kadar net çektiği ile ilgili bir terim değildir.Pixel çektiğin fotoğrafı ne kadar büyütebileceğin ile ilgili bir çarpandır. Pixeli bük işaretlediğinde makinen çektiği fotoğrafı daha çok kodlayacağından hafıza kartında fazla yer kaplayacağı doğrudur. Sende eğer çektiğin fotoğrafları fotoğrafçıda büyük boy bastırmayacaksan pixeli büyük makine almana gerek yok normal bir amatör kullanıcı için 3.2 megapixellik makineler yeterlidir. Kodak markasına gelince bence isktir et gitsin kendine adam gibi makine al.Kodak ve Hp den uzak dur!!
Eğer senin için video çekim modu önemliyse örneğin Sanyo toshiba konica-minolta samsung ve FUJİ 'nin makinelerini incele derim.
Öncelikle kendine şunu sor :Ben ne istiyorum? fotoğraf makinesi mi kamera mı? Benim ne kadar param ver? Bunları cevapla ve seçtiğin modelleri gene burada yaz hep beraber değerlendirelim
merhaba burkay...
öncelikle teşşekkur ederim beni aydınlattığın için..
benim butçem 350-400 milyon kadar.ve ben bana iyi kalitede fotoğraf çekecek ve sesli video çekimi yapabileceğim guzel bir makina arıyorum..
kodağı kotulemişsiniz ama bu şartlar içinde en iyi olanakları kodak sunuyor müşterilere..diğer markaların orneğin canon nikon ve sony gibi fiyatları çok abartılı..nikon ve canonun 400 milyonluk makinları var ama meslea canonun a400unde video çekim suresi 3 dakkayla sınırlandırılmış nikonun makinası ise ucube gibi..dış görünüşü berbat (coolpix medellerinden birinde)
samsung demişsiniz ama samsung fotoğrafçılık işinden ne kadar analr ki?mesela u-ca 301 modeli var 420 milyona ama guvenemiyorum samsunga..turkiyede servisi de yok hem pek...
görüşlerinizi bekliyorum..video çekimi önemli bu arada benim için ..ben bir öğretmenim ve video çekimini kullanacağım çok yer olacak..
Bende digi makine alırken aynı senin gibi düşünmüştüm. Kodak fiyatıyla daha uygun diye ve video çekimi sesli ve sınırsız diye. Ama şimdi işi biraz daha ilerletmek istiyorum bu durumda makinemi satıyorum çünkü manuel ayarları yok sayılır. Piksel konusundaysa evet dediklerin doğru benimki 5mp de 128 karta 81 adet foto yüküyor. 1.2 mp de ise 303 tane. Ben makineyi almadan kodak.com a girip kullanma
kılavuzunu indirip ayrıntılı bir şekilde okumuştum daha makineyi almadan herşeyini öğrenmiştim kaç pikselde kaç fotoğraf sakladığını mesela. Bu işi biraz daha ilerletmeyi düşünüyorsan biraz daha para ayır derim fakat şimdilik ilerlemeyi düşünmüyorum dersen kodak da yeterli bir çözüm.Sonuçta bas çek makine ve iyi sonuç veriyor. Benim makinemi ilanlar kısmında görebilirsin bende panasonic fz-20 almak için satıyorum . Sana iyi seçimler sonunda birini seçip güzel fotoğraflar çekmeye başlıyacaksın Kolay gelsin
İlgili olabilecek konular
-
Kendi Telefon Numaramızı Öğrenme Imeı Kodu Öğrenme
02 Eki. 2024, 18:48 prodersler
016802 Eki. 2024, 18:49
prodersler -
İup İşgücü Uyum Programı (typ) Başvurusu Nasıl Yapılır
05 Eyl. 2024, 22:47 prodersler
019105 Eyl. 2024, 22:48
prodersler -
-
Fotoğrafın Geleceği: Bugünüm Var mı Ki, Yarınım Olsun!
04 Ara. 2023, 21:07 miratcenk
074304 Ara. 2023, 21:08
miratcenk -
Fotoğraflarımıza Bokeh Ve Havai Fişek Efektleri
02 Kas. 2017, 15:26 prodersler
1491509 Haz. 2023, 19:01
havaifisek -
Filmi Düzgün Çıkaramadım Direkt Çıkardım Sarmadan Yıkanır Mı
27 May. 2023, 19:48 nuref
1122928 May. 2023, 14:11
fdiker -