stopuz
stopuz (üye)
İzmir / Amatör

Canon A510 Mu? Sony Dsc-s40 Mı?

Canon A510 mu? Sony DSC-S40 mı? yoksa Nikon Coolpix 4600 mü? sizce hangisini tercih etmeliyim? yada bu fiyatlar civarında önerbeileceğiniz başka bir DFM. var mı? ayrıca hafıza kartı + pil + şarj cihazı bakımından önereceğiniz makinaya göre tercihim nasıl olmalı? ve toplam maliyetim ne olacaktır?

Tarih: 22 Haziran 2005, 16:27 - İp: yok
centurion
centurion (üye)
İstanbul / Meraklı

sevgili dadanaga, full manuel özellikleri bulunan bir makinede otomatik modlar yok demek diil. her ikisi de var. dolayısıyla ful manuel ek bir özellik olmuş oluyor.
sevgili selocan eğer video özelliği önemli değilse canon a510 veya 520 (benim tercihim, dadanagast'ın tersine 510'dan yana, 100 ytl'den fazla fiyat farkı gerçekten çok fazla!), video önemliyse sony s40'ı tavsiye ederim. fazlaca düşünmeden ve kızınızın doğum gününü kaçırmadan bu ikisinden birini alın. kesinlikle pişman olmazsınız. her ikisi de paranızın karşılığını fazlasıyla verecek makineler...

Tarih: 23 Haziran 2005, 12:00 - İp: yok
dadanagast
dadanagast (muhtar)
Yurtdışı / Amatör

zaten eslerden biri ilgilenir digeri ilgilenmez; kural bu..
..
kararini almana cok sevindim selocan. umarim kizinin dogum gununu en iyi sekilde fotograflar ve yeni kameranla mutlu kalirsin.
gorusmek umidiyle.

Tarih: 23 Haziran 2005, 12:01 - İp: yok
dadanagast
dadanagast (muhtar)
Yurtdışı / Amatör

selam centuri..
selocan ; "full manuel kamera" deyince aklima tamamen manuel olan bir kamera geldi.. yani otomatik modu olmayan.. eos 1d serisi gibi yani..
full manuel ozellikler bana gore compact makinelerde zaten cok sinirli.. manuel ozellikler onemli deniyorsa; istedigin lensi de takabileceksin ki daha genis bir manuellige kavasubilesin.. tabii compact hic alinmaz demek degil bu..
amaaan, neyse.. full veya yari.. (valla isin gercegi ben bendeki 350D'yi bile manuel'lik acisindan az buluyorum.. custom functions mesela 9 tane sadece.. soyle 1d serisindeki gibi 60-70 degil.. veya istedigin gibi ayarlanabilir degil.. neyse..)..

..
A510-520 konusunda bence; fazla fiyat verip fazlasini almaya deger.. ama bu benim gorusum tabii.. ileride: "neden 4 megapixelli olanindan almadim ki?" diye kendime kizmak istemem.. cok mu gerekli, 1 megapixel.. hayir.. ama ben bulurum sorun yapacak noktayi.. iste o yuzden zaten olmusken iyisi olsun derim her zaman.. sen de haklisin tabii..
..
neyse biz bosverelim de ,selocan'in aklini karistirmayalim..
..
selocan sende foruma makineni aldiktan sonra ugra lutfen..

Tarih: 23 Haziran 2005, 12:23 - İp: yok