alihaydar
alihaydar (üye)
İzmir / Amatör

A95”ten Nereye Gitmeli?

3-4 aydır A95 kullanıyorum.Beni kesmedi.(özellikle z20 gibi yüksek zoom oranlı bir makine isterken bulamadığımdan başlangıç olarak o zaman bunu aldırmıştım.) Kesmedi derken özellikle fotograf çekmeye başladıktan sonra kuş ve doğa ilgimi çektiği için zoomu yetersiz kalıyor.aklımdaki alternatifler şunlar;
1----nikon 8800 gibi hem zoom oranı yüksek hem raw gibi artıları olan bir makina almak.Dslr ye şimdilik fazla bulaşmamak hem daha yeniyim hemde dslr ile ekstra ilgilenecek zamanım yok.
2----bu parayı verdikten sonra (8800=750$ civarı) 300d set alınabiliyor bu paraya 250$ daha eklerim 70-300 güzel birde lens alırım.8800 den daha iyi sonuçlar alırım ve kendimi
geliştirebileceğim bir makinam olur.
3----hiç bu işleri karıştırma elindeki makinayı iyice bir zorla zoom yetmiyorsa git 2x-3x bir telekonvektör al az bir şey dalgıçlıkta var,birde su kabı alırsın uzun süre a95 i bir çok alan da kullanabilirsin:A95 in fotoğraflarını beğenmediysen bu senin beceriksizliğindir. otur oturduğun yerde belki daha sonra geçersin dslr"e.
benim yerimde olsaydınız ne karar verirdiniz? benzeri durumlarla karşılaşan arkadaşlar vardır.selamlar.

Tarih: 5 Mayıs 2005, 14:25 - İp: yok
suysal1
suysal1 (üye)
Denizli / Amatör

300 D alman en mantıklısı. Objektif değiştirmekten korkuyorsan. Yüksek zoomlu objektif çözüm söylediğin gibi geçici bir çözüm. İlerledikçe objektife yatırım ... Fotoğrafta kalite için çözüm DSLR.

Tarih: 5 Mayıs 2005, 16:13 - İp: yok
onur_dt
onur_dt (üye)
İzmir / Amatör

aynı şeyi ben söylicektim bende1aydır var a95 ve bende sizin gibi bi fz 20 bir 8800 birde dslr arasında kalıdım 300 d yerine d70 gibi bende napcağımı bilmiyorum sizde imizrdensiniz bende su 750 dolara nasıl 300d var bende almayı düşünebilirm?

Tarih: 5 Mayıs 2005, 17:05 - İp: yok
suysal1
suysal1 (üye)
Denizli / Amatör

D70 de iyi bir makina. Nikon mu ? Canon mu? sorusu gündeme gelecek haliyle... DSLR'lerde bir markayı tercih ettin mi geriye dönüş yok. Malumunuz objektşften dolayı. İyi kararar vermek gerekiyor. Her iki marka da DSLR'de otorite görünüyor şu an için. İleride Kodak, Fuji, Sigma... gibi markalaların da kervana yetişeceği kesin...

#suysal1' tarafından 05.05.2005 17:20:30 tarihinde düzenlendi.

Tarih: 5 Mayıs 2005, 17:19 - İp: yok
alker
alker (üye)
İstanbul / Meraklı

Arkadaşım
Bence aradığın özelliklerde konica minolta z2-z3-25 -bunlar 12 zoomlu makineler-modellerini incelersen emsal özellikte diğer makinalara göre fiyatlarının çok uygun olduğunu ve üstün özellikleri olduğunu farkedeceksin.z20 de dediğin gibi keşke demeden evvel bir karşılaştır derim ben.Çünkü şöyle bir detay var Canon modelleri yurtdışında Türkiye dekinin yarı fiyatına ama konica modelleri en fazla yurtdısışına göre 50-70 euro arası farkediyor.Saygılar.

Tarih: 5 Mayıs 2005, 17:47 - İp: yok
alihaydar
alihaydar (üye)
İzmir / Amatör

Onur arkadaşım 300d tabiki 750$ izmir"de değil usa güvenilir sitelerde bu fiyata var. usa"dan biriyle getirmekten bahsediyorum.selamlar

Tarih: 5 Mayıs 2005, 19:34 - İp: yok
alihaydar
alihaydar (üye)
İzmir / Amatör

ayrıca Alker arkadaşım beni canon beni kesmedikten sonra konica (kullanmadım ama) keseceğini sanmıyorum.nikon 8800 ve olympus 8080 den biraz umudum var ama olympus"un da zoom fazla değil nikonuda bilmiyorum.Ayrıca a95 için kullanılan telekonvektörlerle ilgili bilgisi olan varsa bunuda merak ediyorum yinede.verimli sonuçlar alınabiliyor mu? hangi markayı önerirsiniz.Ayrıca en çok hangi yakınlaştırma oranından sağlıklı sonuç alınabilir?

Tarih: 5 Mayıs 2005, 19:41 - İp: yok
exif22
exif22 (üye)
İstanbul / Amatör

Sn alihaydar ,

A-95 ten sonra en iyisi elbette DSLR'ye geçmek yani 2ci şık ,
mümkün olmazsa bir süre daha idare edebilmek için A-95 ' e ilave yatırım yapmak konvertör , waterproof case v.s. almak bence gereksiz zira sonunda A-95 'i bırakıp DSLR alacaksınız .
Dolayısıyla DSLR alıncaya kadar A-95 ile devam ...

Tarih: 5 Mayıs 2005, 20:04 - İp: yok
  • 1