Fotoğrafçılık Forumları
Hangi Liseye Gitmeliyim?
Merhaba netfotoğraf üyeleri;
Ablamın önerisiyle sitenize üye oldum.Fotoğrafçılık bölümü okuyup iyi bir fotoğrafçı olmak istiyorum.Şu an 8. sınıfta okuyorum. Sizce seneye hangi liseye gitmeliyim?Fotoğrafçılık bölümünün olduuğu bir meslek lisesi mi, yoksa Anadolu lisesini bitirip, üniversitede bu bölümü seçsem yeterli olur mu ? Kafam çok karıştı. Herkes başka bir şey diyor. Yardımınıza ihtiyacım var.Çünkü aldığım bilgilere göre lise tercihlerimi yapacağım.
Şimdiden teşekkür ederim.
Çünkü aldığım bilgilere göre lise tercihlerimi yapacağım.
bu karar çok önemli bir karardır. şimdi yazacaklarım benim düşüncelerimdir kesinlikle geleceğini salt olarak bana güvenerek yönlendirme. kararı sen vereceksin.
-------------
her türlü fotoğrafçılık okunur. yeterki iş sadece üniversitede okumak olsun.
bu sanırım içinde bulunduğun karmaşık havayı atmaya yetecek bir cevaptır.
------------
şimdi sana 2 şey yazacağım.
**fotoğrafçılığa lisede başlamanın avantajları**
--üniversitede sağladığı kolaylıkları--
üniversiteye girerken sana puan olarak katkı sağlar. yetenek sınavlarında artı avantaj sağlar. belkide yetenek sınavına girmezsin bile(bundan tam emin değilim).
normal liseden gelen insanlardan daha eğitimli ve daha sağlam altyapılı olursun. kısacası çoğu insandan gerek bilgi donanımı gerekse de tecrübe konusunda önde olursun. üniversite alışamama sorunu yaşamazsın.
--iş alanında sağladığı kolaylıkları--
portfolyoları arasında fazla bir fark olmayan 10 kişi içinden hemen ilk 3e girecek kişi olursun. i kurma ve işe alınma konularında hiçbir sıkıntın olmaz. çünkü aldığın eğitimler ile ve kendi çabalrın sonucu çok iyi yerlere gelmemen için hiçbir neden yok. iş konusunda hiçbir sıkıntın olmaz diye düşünüyorum. kendi işini yaptığın takdirde, aldığın eğitimlerin sayesinde ve küçük yaşta eğildiğin için çok rahatlıkla hertürlü fotoğraf projesinin altından kalkarsın. küçük yaşta eğitime başlayıp hiç durmadan devam edebilirsen türkiye'de sayılı fotoğrafçılar arasına bile girmen işten bile değil. tabi burada yaptığın işlerde önemli ama bu ufak gibi görünen kariyer tercihi seni çabucak binlerin önüne geçiriverir. şimdilerde artık herkesin fotoğrafçıyım dediği dönemdeyiz. o yüzden bu türden şeyler iş dünyasında seni diğer insanlardan ayıracak en önemli etkendir.
--sanatsal işler ve toplumdaki statü etkisi--
fotoğraf derneklerinde eğitim veren juri niteliğindeki kişilerden olabilirsin ve insanlara verilen eğitimlerde aktif görev alırsın. kendin eğitim kursları verebilirsin. sergşi açma ve bulunduğun şehrin önemli günlerinde sergiler vs gibietkinlikler düenleyebilirsin, devlet görevinde bulunabilirsin belediyelerdeki sanatsal faaliyetlerin sorumlusu olabilirsin ve organize edebilirsin.. devlet kurumları ve belediye gibi resmi yerlerde en geçerli şeydir küçük yaştan beri bir alana yönelmek.. etrafındaki insanlara örnek olabilir destek verebilirsin ve türk fotoğrafçılığının gelişmesine hizmet edebilirsin.
aslında daha sayamayacağım kadar çok faydalı örneği var ama genel olarak
bunlar kafanda birşeyler oluşturur. daha detaylı yazarsam aklın çok fazla karışır. fotoğrafçılık biraz zorlu ama keyifli bir süreçtir..
---------------------------------
**fotoğrafçılığa üniversitede başlamanın avantajları**
- çoğu insanın yaptığı birşey bu. liseye kadar gelip sonra üniversite okumak hatta sadece kolay diploma diye ilk atılıkları yerdir.
- çoğu insan bu şekilde düşündüğü için genelin arasına girersin. özel bir fark yaratmak için kendi farkını ortaya çıkarmalısın. 4 yılın 1 yılı sadece üniversite ortamına alışmakla geçer.
- şimdiki hevesin liseden çıkınca kalmayabilir ve fotoğrafçılıktan soğuyabilirsin.
- iş konusunda katkısı olur ama genele girdiğin için fark yaratmak için çok çalışman gerekir. ve iyi bir üniversiteye girmen gerekebilir.
- belkide seninki geçici bir hevestir. lisedeyken anadolu lisesinden gelen avantajlar hala artısını koruyor olacaktır. fotoğrafçılığı hobi olarak yapsan bile en azından bir mesleğin olacaktır. (2 meslek gibi yani)
bu kısımda da atladığım şeyler olabilir.
benim görüşüm sorulacak olsa, oyumu senin fotoğrafçılık bölümü olan bir liseden başlaman yönünde kullanırdım.
---------------------------
- fotoğraf sanattır.
- sanat ise zorlu bir uğraştır.
- sanat yapılmaz, sadece sanat yapmaya çalışırsınız ve o uğurda yol alırsınız. eğer çalışmalar sanat ise o zaman o kendi yerini kendiliğinden bulacaktır.
- hiç okumuşla okumamış bir olur mu?
- ağaç yaşken eğilir.
- bu ülkenin fotoğraf sanatçılarına ve işi bilen insanlara ihtiyaç vardır.
remi ağabey iyi konuşturmuş yine bilgilerini...
Ben meslek lisesi 2. sınıftayım ve şu andaki aklım olsa fotoğrafçılık bulunan bir meslek lisesine giderdim... Tercih yapmadan yada yaptıktan sonra gideceğin okuluda mutlaka görmeni isterim.
Verdiğiniz bilgilerden dolayı çok teşekkür ederim remi5861 ve _yalniz_kurt_ . Aklımdaki karışıklıkların hepsi okurken birer birer gitti.
Açıkçası yaşın daha küçük ve bu fotoğrafçılık şu an hevesten ibaret. Fotoğrafla hobi olarak uğraşabilirsin, bu yönde kendini geliştirebilirsin ve istediğin zaman bu alana kayabilirsin. Bence düz liseye (anadolu ve fen de olur ) devam et, üni de istersen güzel sanatlara gidebilirsin. Meslek lisesinden sonra üniversite zor, üniversite okumazsan da hayat zor.
İyi bir fotoğrafçı olmak derken dergi katalog fotoğrafçısı olmak istediğini var sayıyorum. Bu gibi yerlere gelebilmen için üniversite vizyonuyla yetişmen gerek.
Teşekkür ederim bolubeyi . Bunların hepsini değerlendiricem.
Sanatın okulu yoktur...
Bu söz, bana ait değil.. Sanatkarlığına emin olduğum değerli insanlara ait..
makine mühendisi veya doktor olmanız, fotoğrafı meslek olarak seçmenize engel değildir..
Hayatta başarılar diliyorum.. Işığınız bol, bahtınız açık olsun..
Ustalar gayet açık bilgiler vermişler ben de şunları eklemek istiyorum.
İleride seçeceğiniz veya yapmak isteyeceğiniz meslek değişebilir. Şimdiden bilemeyiz Bir anadolu veya fen lisesine gidip orada kendinizi bu konuda geliştirebilirsiniz. Yani yine geri kalmazsınız fotoğrafçılıktan. Üniversitede (eğer hala istiyorsanız) fotoğrafçılık bölümü seçebilrsiniz. Yani elinizde hep bir B planı olur.
Saygılar.
Şu ana kadar sizlerden edindiğim bilgiler ışığında Anadolu Lisesi'ne gidip , üniversitede eğitimini almaya karar verdim. HErkese çok teşekkürler.
Bende fotoğrafçılık dışında mesleki kariyer açısından iyi bir bölüm ve üniversite seçin. 2. ünv olarak Açıköğretim 2 yıllık fotoğrafçılık okursunuz oldu bitti işte
- 1
- 2
İlgili olabilecek konular
-
Arabalar Hangi Ülkede Ve Hangi Şehirde Üretiliyor
01 Ara. 2024, 02:23 prodersler
08901 Ara. 2024, 02:24
prodersler -
Hangi Fotoğraf Makinesini Almalıyım?
06 Mar. 2023, 00:49 alperencnky
1171231 May. 2024, 19:07
compozer -
-
Sizce Hangisi Sigma Apo 50-500 / Canon Ef 100-400 Mm
06 Nis. 2022, 16:21 cetoo46
0532006 Nis. 2022, 16:22
cetoo46 -
Helios 44-m 7 Lens Xt-1 İçin Hangi Adaptör Alınmalı ?
30 Tem. 2020, 18:46 ezgizn
1227603 Ağu. 2020, 15:26
mete007 -
Minidv Kaset Sp Nedir Lp Nedir Hangisi İyidir
08 Tem. 2020, 18:02 prodersler
0185608 Tem. 2020, 18:02
prodersler -
Hangi Lens Ne İcin Ve Makina Tavsiyeniz
18 Ara. 2019, 21:21 marvel44
0176718 Ara. 2019, 21:21
marvel44 -
Bütçeme Uygun Makine Ve Lens Hangisi ?
23 Eki. 2019, 15:10 tonysoprano
0171823 Eki. 2019, 15:10
tonysoprano -