onur_dt
onur_dt (üye)
İzmir / Amatör

350 D Mi 8800 Mi

bende 2aydır a95im var açıkçası makinden sırf vizörden fotograf çejemediğim ve rengi gri olduğu için soğudum ve optik zoomuda 3x benim için yetersiz çünkü ben insan fotogrfları çekmek istiyorum ama insanların karşısan geçip fotgraf çekemiyorum çekingenim biraz bu yazın sonunda kendimi biraz daha profesyonel hissedebileceğim bir makine almak istiyorum 350 d yi dslr e geçiş için düşünüyorum çünkü elimde bir kompakt makine var?ve 8800 debir kompakt makine ve 1500ytl civarında?bukdar para verdikten sonra nie dslr almıyım diorun?bi yandanda zoom istiyorum 8800 ün 10x zoomu beni cezbediyor, fakat dslr deki fotograf kalitesini 8800de alabilirmiyim bunu düşünüyorum biyandanda!biyandanda biraz daha geniş açı istiyorum 350d de 18-55lensle 18 x 1.6 29mm e denk gelio 8800 de bu 35mm 35mm ile 29mm arasında çok büyük fark varmı?birde ben zor bir bölümde okuduğum için açıkçası çok gezicek fotgraf çekicek vaktim yok bu işi hobi olarak yapıyorum ama profesyonellesmkte istiyorum ne yapacağmı şaşrdım açıkçsı bana yardımcı olursanızsevinirm

Tarih: 1 Haziran 2005, 20:10 - İp: yok
dadanagast
dadanagast (muhtar)
Yurtdışı / Amatör

diger yandan bu yazdiklarimdan sonra dusunmeden de edemedim.. ugurphoto, "dslr nere compact nere" dedi, hic de haksiz sayilmaz.. .. hakli.. DSLR cok daha farkli.
..
o yuzden zaten birinin en ucuz modeli digerinde en pahali modelle ayni fiyata yaklasik.
sen kararini ver artik onur.

Tarih: 4 Haziran 2005, 18:59 - İp: yok
adopro
adopro (üye)
İstanbul / Profesyonel Fotoğrafçı

selam onur cuım neden 350 d bana söylermisin.yani canon da mı karar kıldın birde dış mekandamı yaksa stüdyodamı çekim için alacaksın

Tarih: 4 Haziran 2005, 19:30 - İp: yok
onur_dt
onur_dt (üye)
İzmir / Amatör

stüdyoda cekmicem ben dışarda anı yakalama peşinde kosmak istiyorum ve beni tatmin edebilecek bir makine istiyorum? f828 de güzel bir kompakt makine dadaganst bir bilgin varsa bu makine hakkında yardımcı olursan sevinirim

Tarih: 4 Haziran 2005, 20:26 - İp: yok
dadanagast
dadanagast (muhtar)
Yurtdışı / Amatör

selamlar..

adopro nedir studyo fotografciliginda onemli olan kriterler? cunku studyo kullanimi icin hep farkli bir makine alinmasi veya studyo kullaniminda her makinenin ayni derecede basarili olmamasi soyleniyor..
yanlisim varsa lutfen duzeltin; dynamic range'den bahsediyorum burada.. yuksek dynamic range'in manasi, fotograflardaki acik veya koyu alanlarda ayrintinin kaybolmamasi demektir.. bunun yardimci olacak elementler arasinda makinede degisik tone,sharpness ve contrast ayarlarinin olmasi, degisik color space'lerde calisabilmesi gibi ozelliklere ihtiyac duyulur.. tabii bu makinenin kullandigi islem algoritmasi ile birebir baglantili birsey..
dynamic range icin makinede genel olarak raw formatinda fotograf cekildigini biliyorum; daha sonra da photoshop gibi yazilimlarla islenerek daha fazla dynamic range elde ediliyor.. bunu icin exposure compansation, +2 ve -2 yapilarak ve bunlar photoshop'da adjustment layers ile blend ediliyor.. +2 ve -2 yapilmasinin isimi "split rendering"..
su anda photoshop'da 32 bit HDR ozelligi var ki bu 32 bit'te high dynamic range manasina geliyor; yani siyah ile beyaz arasindaki renk degisiminin miktari 256x256x256x256 kadar.. 8 bit bir fotografda 256 ayri tonaj vardir, 16 bitte ise 65536..
...
bildigim kadariyla, canon 350D ve nikon D70, 12bit'de calisiyorlar (yaniliyorsam duzeltin).. ama mesela bir fuji S3pro 14 bit'de..
bildigim kadariyla fazla farkli degiller.. oyle mi yoksa degil mi?
....................

selam onur.. f828 icin dpreview'de, chromatic aberrations ve noise problemlerinden oturu deneyimsiz kullanicida "above average" denmis.. benim de daha onceden hatirladiklarima gore, f828 bir olympus 8080 veya pro1 kadar iyi degildi arastirmalarimdan sonra.. f828'in cok saglam bir yapisi var.. ama digerlerine gore cok daha agir, sanirim 1 kilo gibi birsey..
nikon8800 kadar da zoom yapma olanagi yok, 7x zoom varmis.. bence f828 biraz eskidi artik, alacaksan daha yeni bir model alman gerekir diye dusunuyorum.. 8800 modeli gercekten hos.. aslinda olympus 8080 cok guzel bir makine ama turkiyede servisi yokmus, o yuzden alman olmaz.. onda da 5x zoom var, o baska bir mesele../

#dadanagast' tarafından 04.06.2005 23:18:22 tarihinde düzenlendi.

Tarih: 4 Haziran 2005, 23:19 - İp: yok