Fotoğrafçılık Forumları
350 D Mi 8800 Mi
bende 2aydır a95im var açıkçası makinden sırf vizörden fotograf çejemediğim ve rengi gri olduğu için soğudum ve optik zoomuda 3x benim için yetersiz çünkü ben insan fotogrfları çekmek istiyorum ama insanların karşısan geçip fotgraf çekemiyorum çekingenim biraz bu yazın sonunda kendimi biraz daha profesyonel hissedebileceğim bir makine almak istiyorum 350 d yi dslr e geçiş için düşünüyorum çünkü elimde bir kompakt makine var?ve 8800 debir kompakt makine ve 1500ytl civarında?bukdar para verdikten sonra nie dslr almıyım diorun?bi yandanda zoom istiyorum 8800 ün 10x zoomu beni cezbediyor, fakat dslr deki fotograf kalitesini 8800de alabilirmiyim bunu düşünüyorum biyandanda!biyandanda biraz daha geniş açı istiyorum 350d de 18-55lensle 18 x 1.6 29mm e denk gelio 8800 de bu 35mm 35mm ile 29mm arasında çok büyük fark varmı?birde ben zor bir bölümde okuduğum için açıkçası çok gezicek fotgraf çekicek vaktim yok bu işi hobi olarak yapıyorum ama profesyonellesmkte istiyorum ne yapacağmı şaşrdım açıkçsı bana yardımcı olursanızsevinirm
"DOF'u etkileyen bir diger unsur da sensor buyuklugudur.. buyuk sensorlerlu makinelerle daha fazla DOF olusturulur, bu yuzden zaten ufak compact makinelerle f/2.8 dahi cekilmis fotograflarda DOF cok fazla olmaz.. "
Dadanagast elin sürçmüş gene. f/2.8 'de DOF zaten fazla olmaz. Ben de bu arada Dijital fot.mak.(teknik) bölümünde rodriguezin açmış olduğu konu içinde sorduğum soruya yanıt almış oldum. Demek kompaktlarda yeterince narrow DOF verilememesinin nedeni sensör büyüklüğündenmiş.
Depth of Preview de hoşuma gitti.
Dadanagast, bunu diyebiliyorsanız, siz hakikaten tam bir amatörsünüz, zaten yaptığız tek şeyin de, karşılaştırılacak iki makinenin internetteki bilgilerini bulup yada karşılaştırmış insanların yorumlarını okuyup,millete aktarmak! O yorumu yapan ne taraflı peki? değil bir profesyonel, bir amatör bile bu iki makineyi mukayese edemez, ederse işte o zaman daha amatörlüğe aday adayıdır.
Sizin dediğiniz gibi, tüm dünyada böyle bir sorun da yaşanmıyor! Bu işten az da olsa anlayanlar, en azından, mesela,350D mi D70 mi? Yada 10D mi D100 mü? Yada PRO1 mi 8800 mü? Yada A95 mi 5700 mü diye seçim ve kıyaslama yapıyorlar! Sizin gibi, yada diğerleri gibi, yakından uzaktan ilgisi olmayan iki makineyi (350Dmi8800mü) karşılaştırmıyorlar!
(DEVAMI) Bu arada ben bir profesyonel değilim,ve hiçbir yazımda da bunun böyle olduğunu söylediğimi görmemişsinizdir! Ben bir firmayım ve sattığım malzemelerin özelliklerini her gün akşama kadar mağazama gelen ve bu işi benden daha iyi bilip,araştırıp,karşılaştıran insanlardan duyuyorum,deniyoruz ve öğreniyoruz! Tabi ki hiç kimse hiç birşeyi yüzde yüz bilmiyor,bazen yanlış anlatımlarda oluyor! Mesela 18mm. Lensin çarpansız olduğunu söylemek bir yanlış anlatımdı.
Tamam,bu konuyla ilgili özür diliyorum,zannedersem aklım 1Ds mark II ye gitti! Ve karıştırdım! Şu an sattığımız ve her gün incelediğimiz tam 85 çeşit ayrı makine var..!Bunu bana güzel bir ifade ile hatırlatan herkesten özür diler ve yanlışı kabul ederim! Afra tafra laflarla ortalığı velveleye vermenin hiç anlamı yok! Bir firma olarak burada konuşuyorsunuz, hiç bir şeyden haberiniz yok gibi laflar ancak sizin gibi internet gezgini tiplerden başkasının kullanacağı laflardır!
Onur_DT adlı arkadaş, ne anlasın senin DOF, wideDOF narrowDOF,background blur,depth of preview gibi laflarından? Adam amatör, yeni girmiş bu işe! O yüzden soruyor zaten! Neden açıklayarak anlatma gereği duymuyorsun alan derinliğini falan?
Birde, bu makineleri kıyaslamak öyle sizin yaptığınız gibi,internette dolaşmakla,dpriview gibi sayfaları okumakla yeterli olmuyor! Makinelere dokunmak, menülerini incelemek ve en önemlisi birebir sonuçlarını görmek lazım..! Sanırım,sizlerin,maalesef böyle bir şansı yok! Kaç tane farklı makineyi eline alıp kurcaladın?
Ocaklilar..! Fotoğrafçılıkla profesyonel olarak uğraşmak başka bir şey, fotoğraf malzemesiyle uğraşmak ayrı bir şey! Bunu önce bir idrak et..! Bugüne kadar hiçbir yorumda ne profesyonel olduğumu yazdım,ne de savundum! Dikkat edersen nick’imin altında bile “firma” yazıyor! profesyonel yada fotoğraf sanatçısı yada bilir kişi değil..!Yanlış yazılan bir yazıyı, senin tabirinle,bir amatör düzeltiyorsa, o zaten artık amatörlükten daha üst basamaklardadır..! Peki sen niye böyle bir yanlışı düzeltemeyip, düzeltenin yorumuna destek vermekten başka bir şey yapamıyorsun?
8800,350D,A95 yada diğerleri! Sence kaç katogori var? Sana göre 8800 le 350D neden aynı katogoride de,8800 le A95 aynı katogoride? Sana göre katogori ne? Nasıl sınıflandırıyorsun?
18-55 yorumuna ait söyleyeceğin varsa,dadaganast’a yazdığım cevabımı okuyabilirsin!
Ve bana lütfen,kendi sözlerin,görüşlerin ve tecrübelerinle cevap ve, başka yorumları destekleyerek değil..!
Bir tartışma ortamı varsa, doğrular tebrik edilir,yanlışlar ikaz edilir! E,pes valla gibi sözler ancak kestirip atma laflarıdır!
Genede saygılar..!
Bitpire! Centurion un 5 yıl garanti topic inin devamını okusaydın, böyle bir yorum yapma gereği duymazdın! Hala bakmak gibi bir şansın var! Unutma ! Hatayı kendim gördüm ve hemen arkasındaki mesajla düzelttim! Ve bir sonraki mesajla bu anlaşıldı ve takdir edildi! Yanlış anlaşılır anlaşılmaz düzeltilirse en makbulü!İnsanlar anlayabiliyorlar! Senin yorumun tabiki geçmiş olsun dilemekten başka bir şey olamazdı..!
Sonuç olarak,yanlış bir yorumdan dolayı ve bu yanlışlık tarafımdan kaynaklanmasa dahi,sebebini belirttim ve ÖZÜR diye kocaman bir mesaj yazdım...! ama ne yazıkki sitedeki bir çok üye tarafından yazılan sözlerden kırıldım..! amacım ve tek isteğim, bildiklerimi aktarmak ve bilmediklerimi sormaktı ama gördümki bu sitede bu biraz zor..! (Burkay,tembeleryk ve adopro hariç)
Kırıldım ve dolayısıyla siteden ayrılıyorum! Hepinize saygılar..!
Uğur Kocaoğlu
ugurphoto,
ben bu makineleri satmiyorum ama uzun bir zamandan beridir cok fazla ilgilenmekteyim.. fotografcilik konusunda cok fazla arastirma yaptim.. sadece bir internet gezgini degil; ayni zamanda bu bahsedilen makinelerden birisinin (350D) kullancisiyim da.. su ana kadar belki 50 ayri dukkanda bu konustugumuz modellerin hepsine baktim, menuleriyle birlikte..
ustelik yine karistirmissiniz; nikon 5700 ile A95 tamamen farkli klasdaki iki makinedir.. birinde 8x zoom varken digerinde 3x, ayrica nikon 5700'un sensoru de 2/3" yani A95 ile kesinlikle kiyaslanmayacak bir makine..
fotografcilara giden ve her kiyaslama yapani cok mu iyi biliyor zannediyorsunuz? cogunun bircokseyden haberleri yok.. ne yazik ki fotografci dukkanlarinda calisanlar da o kadar haberdar degiller bircok seyden.. musteri bak boyle diyor gibilerinden burada yorum yapiyorsunuz ustelik yorumlarinizdaki tarz acikcasi benim hosuma hic mi hic gitmiyor..
ben hicbir zaman burada pro fotografciyim demedim; herkes bir amator oldugumu biliyor, bunu bircok seferinde tekrarliyorum.. ama kalkip da yok bundan baska lens de kullanamazsin gibilerinden de soylemedim kimseye.. 1Ds mark II gibi bir makineyle 350D'yi karistirabiliyorsaniz, eh yani.. ama konusurken EF-S lensleri diyordunuz, acaba ef-s lenslerinin sadece 300D-20D-350D ile kullanilabilecegini de biliyor muydunuz? bilmiyorsaniz, soyleyeyim amator halimle; hayir kullanamazsiniz..
..
onur_dt arkadasimiz sanirim dediklerimi anladi.. eger ki depth of preview'in ingilizceden turkceye cevirisi konusunda diyorsaniz dusunemedim.. ama sanirim bu foruma gelip de bir makine arastiran herkes az da olsa bu gibi seylere bakiyor, anlamaya calisiyor.. kaldi ki onur_dt zaten bir A95 sahibi, DSLR'mi yoksa 8800 mu alayim gibi gayet mantikli bir soru soruyor.. ama iste sizin gibi kisiler hemen olaya girip: "aman, her ikisi de farkli klasin makinesidir" gibilerinden hukumlerle olayi kendince sonlandiriyor.. fiyatlarinin yakin olmasindan dolayi bu kiyaslamalar yapiliyor.. ben de zamaninda cok yaptim.. herbir dukkana gidip, o dukkanda calisanlarla dunya kadar muhabbet ettim.. neden diye sordum.. her birini elime alip, inceledim.. beraberimde goturdugum flash cartlarla, dukkanda cekimler yaptim.. eve gelip inceledim..
ama ozur dilerim tabii, 85 tane ayri modeli sizin gibi oturup incelemedim.. bunu da bir makine almak istememe ve de ilgi alanim disinda kaldiklarindan dolayi mazur gorursunuz umarim...
aman ya.. nedir bu siteden ayriliyorum muhabbeti????
en ufak bir tartismadan sonra ayrilmak bir cozum degil.. herkesin size ihtiyaci olacak burada, bir tartismayla hemen sogumaniza gerek yok.
benim bu denli karsi cikmamdaki neden; bir baska konu altinda (burada) bir arkadasimizi, nasil da boyle ceker, yalan soyluyor diye konu acmanizdi.. yuzlerce kez ayin fotografini soyleyip (yani sadece bir satici degil ayni zamanda bir kullanicisizda..) arkadasi rencide (bence) etmenizdi.. bunu icin konu acmaniza gerek yok, fotografin altinda yorum yaparsiniz olur biter..
ayrica nedir bu sekilde konusmak halen daha anlayamadim.. "800 hangi katogorideeeeee,
350D hangi katogoride!".. nedir eeeeeeee???? adopro da yapiyor hos mu yapiyor? sonra tabii ki elestiri alirsiniz..
son bir ek olarak da; ben bir internet gezginiyim hani; internette cok fazla bilgiye cok hizli bir sekilde erisebilme imakaniniz vardir.. yuzlerce kisinin dusuncelerini kolaylikla ogrenebilirsiniz.. fotografcilik hakkinda kolaylikla bilgi edinebilirsiniz.. ben iyi bir internet gezginiyimdir de.. kaldi ki burada konusmalari yapan herkes internet gezgini oluyor bir yerde................
Neden 8800 le 350D aynı katogoriye konulabiliyorda (size göre) A95 le 5700 konulamıyor? birisi 3x optik,diğeri 8x optik diyemi? katogorileri optik zoom'a ve LCD inch ine göre yapıyorsanız,350D ile 8800 ne alaka? söylermisin 350D nin kaç x optic zoom u var?
1 haziranda dslr mi compact mı adlı foruma, tabiki dslr, o shlach sesi bi başka diye yazdın,ama dslr de raw formatı çekecek olduğundan yüksek MB bir hafıza kartı alması gerektiğini söyledin, bu yüzden tatile giderken yanında lap top unu götürdüğünü yazdın! sonra sony V3 ü tercih edeceğini ama keşke ve ün 12x optik zoom olması dileğini söyledin.V3 12x zoom lu olsaydı,V3 olmazdı,V12 olurdu! bir başka yorumunda ixus 700 ü sony V3 e tercih ettiğini yazdın!
bi yorumun bir yorumunu tutmuyor!
dünyada pek az insan raw formatını kullanıyor,profesyonel,ticari, çekim yapanlar ve reklam işiyle uğraşanlar genellikle raw tercih ediyorlar! senin yazdığın arkadaş,eminim,RAW ın ne olduğunu bile bilmiyordur! amatör- profesyonel farketmez, 6 megapiksel bir DSLR ile super fine da,1GB karta, jpeg de en az 400, raw da en az 160 kare resim çekiyorlar,kart sayın 2 yada 3 se tabi bu sayılarda katlanıyor! Lap top götürmeye değermi bilmiyorum! Hadi bir de lap top ı yoksa! ee,alsın dimi..!
bir yazında da 5 mp bir makineden alınan 10X15 çıktı ile 2 mp bir makineden alınan 10X15 çıktının aynı kalitede olmadığını söyledin! sence bu yazıcının vurduğu dot la alakalı değil mi!
senin yazdıklarında, insanları yönlendirme yok mu sence?
İlgili olabilecek konular
-
Caz'ın Kadrajı'nın Bu Haftaki Konuğu Cenk Mirat Pekcanattı
15 Kas. 2024, 13:35 miratcenk
022715 Kas. 2024, 13:35
miratcenk -
4x6 Vesikalığı 10x15 Kağıda Action
25 Eyl. 2007, 23:47 adzs
171724031 Eki. 2024, 14:09
mucahit2331 -
-
Sony Ccd-tr502e Pal Handycam Kristal Sorunu