Fotoğrafçılık Forumları
350 D Mi 8800 Mi
bende 2aydır a95im var açıkçası makinden sırf vizörden fotograf çejemediğim ve rengi gri olduğu için soğudum ve optik zoomuda 3x benim için yetersiz çünkü ben insan fotogrfları çekmek istiyorum ama insanların karşısan geçip fotgraf çekemiyorum çekingenim biraz bu yazın sonunda kendimi biraz daha profesyonel hissedebileceğim bir makine almak istiyorum 350 d yi dslr e geçiş için düşünüyorum çünkü elimde bir kompakt makine var?ve 8800 debir kompakt makine ve 1500ytl civarında?bukdar para verdikten sonra nie dslr almıyım diorun?bi yandanda zoom istiyorum 8800 ün 10x zoomu beni cezbediyor, fakat dslr deki fotograf kalitesini 8800de alabilirmiyim bunu düşünüyorum biyandanda!biyandanda biraz daha geniş açı istiyorum 350d de 18-55lensle 18 x 1.6 29mm e denk gelio 8800 de bu 35mm 35mm ile 29mm arasında çok büyük fark varmı?birde ben zor bir bölümde okuduğum için açıkçası çok gezicek fotgraf çekicek vaktim yok bu işi hobi olarak yapıyorum ama profesyonellesmkte istiyorum ne yapacağmı şaşrdım açıkçsı bana yardımcı olursanızsevinirm
ugurphoto hala buradaysan lutfen cevap ver bizlere, bak daha yeni isten geldim, uyumam lazim uyuyamiyorum.. ...
...
ayrica murat8776700786356 da birseyler soylesin bu konuda lutfen!!! o hicbirsey soylemedi, hatta d70 veya 350d veya 20d bilem demedi, ne oldu bu cocuga yahu?
Özür dilendiyse konu kapanmıştır, kapanmalıdır.
Dadanagast seni varya seni Adopro gibi serbest kürsü bölümüne çekip güzelce orada haşlarım haaaa Kimse de görmez, şahit de yok )))) Hiç bir şeyden haberin yok yahu. Yavrucak Murat 1845 şu anda Müdür Amca Çocuk Kreşinde'de süt döküyor. Helal ya sahiden Lise öğrencisi olmasına rağmen boyundan , yaşından büyük işlerle uğraşıyor )))))
Elektrik 1.000.000 Volta kadar çıktı. AAA pil seviyesi olan 1.3 Volta çekelim bari. Herrkesin yanınada pil vardır. Pilin üzerinde yazan volta indirin gerilimi )))))
aman suysal olay kapandi bana gore de insallah ugur'a gore kapanmistir, onu ogrenmek istiyordum..
haslanmak falan istemem valla.. murat10002 oradan mezun oldu olacak diyecegim ama sanirim lise use gececek bu sene.. simdi bu yazdiklarimizi gorunce bizi fena haslayacak o baska..
..
suysal ne adamsin valla.. 1.3 volt ha.. arada teknik veri de veririm diyorsun yani.. sence 1.3 volt biraz abarti olmaz mi? hani 9 volt'luk yapsak once..
neyse konu dagilacak yine sayemde.. en iyisi mi burada birakalim.
))))))))))))))))))))))
Özellikle de Kobra . Yazmayı unutmuşum. Hiç kavga yaptığını görmedim. Yardımını ediyor , fazlası eksiği yok . Kobra , kavgaya hiç karışmadığın için sana teşekkür ederim.
Bizi idare et ...
ama benim sorum kaynadı arada dadaganst ben fz20 yide düşünüyorum 8800 de fokuslama zamanının biraz yavaş oldğunu duydum harektli konulardada iyi fotgoraflar cekmek istiyorum deklanşre bastıktan 2sn sonra fotgrafı ceken bir makine diil dslr lerde bu çok hızlı?fz 20 ve 8800de nasl?birde 350d nin yanına sigma 18-125lns almayı düşünüyorum görüntü sabitleyicisi yok bu lenste 125mm deyken cok fazla titreme olurmu netlikte kayp faln?
Neyse, kavga bitmis ve tatliya baglanmis olduguna gore asil konumuz olan Onur`un sorularina donebiliriz.
Sevgili Onur, Panasonic fz20`nin goruntu kalitesi (Nikon 8800 kadar olmasa da) kendi sinifinin en iyisi. Netleme hizi biraz yavas ama pek cok makinada ayni durumda (mesela canon pro1)
sigma 18-125mm iyi bir lens ama maalesef titresim onleme yok. (Canon 350 D`den ben de memnunum ama titresim onleme sistemini her lense ayri ayri yapmak yerine Minolta D7`deki gibi govdede yapsalardi istedigimiz lensi titresimsiz ve daha ucuza kullanirdik)
125mm (makinaya takinca 205mm) aslinda cok uzun bir odak uzakligi sayilmaz. Biraz dikkatle titresimsiz de kullanilabilir. Ama 300-400mm`ye cikinca tripodsuz cekmek imkansiz.
Kavgasiz tartisan tum arkadaslara Saygilar
selamlar..
IS'in sana saglayacagi rahatlik daha yavas shutter hizlarinda tripod'suz calismayi saglamasidir.. bu genellikle 2-3 stop olarak soyleniyor... yani 1/60'da cekecegin fotografda titresim, normal lenslerle olusmazken; bu IS ozelligi olan lenslerde titresim olusmaksizin 1/40 sn gibi shutterlerda kullanabilme demektir..
75-300mm gibi lensler bircogunda var; 300mm'ye aldiklarinda illaki tripod mu kullaniyorlar? hayir..
IS sana daha kisa shutter surelerinde cekim olanagi verir, hepsi bu.. mesela; eger ki maksimum aperture'dayken lensin shutter 1/40 verirse makinen ve sen elle cekim yaparsan net bir sonuc alamazsin.. halbuki IS olsaydi alabilecektin..
IS ayni ekstra aperture degeri gibi.. f/4 degil de f/2.8'deymis gibi kullanmak.. ama su da var ki, f/2.8 gibi de olamaz.. 2.8 aperture ile daha az DOF (alan derinligi) olusur.. f/4'da daha fazla..
o yuzden en iyisi f/2.8 IS ozelligi olan objektifler..
....
onur_dt, neden 18-200mm lensinden dusunmuyorsun? 18-125 alirsan bir tane de telezoom objektife ihtiyacin olacak akabinde.. halbuki 18-200 sana hayli hayli yetecektir bir sure..
#dadanagast' tarafından 04.06.2005 18:12:06 tarihinde düzenlendi.
nikon 8800'un imaging resource'deki yapilan incelemesine gore sunlar denmis:
"Shutter Lag and Cycle Time: Good shutter response (sometimes), and good cycle times, but slow writes to the memory card. The Nikon 8800 is a bit of a mixed bag in the speed department. On the one hand, its shutter response was very good, faster than most digicams on the market, at both wide angle and telephoto focal lengths. (Shutter lag of 0.53 and 0.54 second, respectively.) On the other hand though, the shutter response slowed dramatically (to 1.55 seconds) when the camera was writing to the memory card. Shot to shot cycle times were respectable (if not exactly blazing) at 2.67 second for large/fine JPEGs, and continuous-mode speed was quite good, at roughly 2.3 frames/second in Continuous High mode. When it comes time to write the image data to the memory card though, things slow considerably, with very long buffer-clearing times. Overall, the Nikon Coolpix 8800 seems to be roughly in the middle of the pack among 8 megapixel models in terms of both focus speed/shutter lag and cycle times."
memory cart'a yazarken 1.55 snaiye'ye dusuyormus shutter lag, oysaki yazma olmayinca (buffer'i kullanirken) -ki bu bircok compact modelden daha hizliymis- 0.53-0.54 saniye'ymis..
ayni sekilde fz20'de ise:
"shutter Lag and Cycle Time: Reasonably good shutter response, particularly for a long-zoom model, and very good shot to shot performance. The FZ20 for the most part does pretty well in the speed department, provided that you avoid its 9-area autofocus mode. When operating in its 9-area AF mode, the FZ20's shutter lag is positively sluggish, ranging from 1.35 - 1.48 seconds. (Slow even when compared to other long-zoom digicam models.) In any other AF mode though, the shutter lag ranges from 0.53 - 0.99 second as the zoom is varied from wide angle to telephoto. The lag for wide angle focal lengths is quite short, while that for telephoto focal lengths is on the long side of average, but still not bad for a long-zoom digicam. Manual focus lag time is really excellent, at 0.08 second, and prefocused, it's positively blazing, at 0.038 second. Cycle times are very fast. In manual-focus single-shot mode with a sufficiently fast card (we tested with a Lexar 32x SD card), it can capture large/fine JPEG files to the memory card nonstop, at about 0.86 second per shot. With slower cards, it'll make you wait a little every 3-4 shots, but it's still very fast. So... If you avoid its 9-area AF mode (which is really best suited to landscapes or still life shots), the Panasonic FZ20 is a reasonably responsive camera, with excellent cycle times and buffer capacity. And, if you can live with manual focus or prefocusing prior to your shots, the FZ20 would be great for fast-paced action."
9-alan AF modundayken 1.35-1.48 snaiye'ymis shutter lag.. oysaki diger AF modlarinda ise 0.53-.99 saniye'ymis.. en yuksek cozunurlukteki jpeg'leri karta yazma suresi 0.86sn'ymis.. manuel focus cok hizliymis..
..
panasonic fz20 fena degil, ama nikon 8800 daha iyi gorunuyor.. 8800'deki memory buffer dolmadikca da daha hizli operate etme sansina sahip olabileceksin(mis)..
tabii ne odersen onu aliyorsun..
..
350D'de ise shutter lag 0.1 saniye.. yani bayagi bayagi hizli.. ben aslinda compact'lerin bu shutter lag degerlendirmelerine bakmamistim daha once.. 350D ile 5 tane raw formatindaki fotografi arka arkaya cekebiliyorsun.. sonrada 1 saniyelik gibi geciklemelerle alabiliyorsun..
20D'de mesela shutter lag -yanlis hatirlamiyorsam- 0.65 saniye.. yani daha da hizli..
..
onur, 8800 ile de fz20 ile de IS gibi bir ozellik var..
ama bastan inceleyecek olursak her iki modeli;
fz20'de acilis suresi 5 sn'ymis.. 8800'de 3.6 saniye.. 350D'de ise 0.2 saniye..
fz20'de usb 1.1 varken 8800 ve 350D'de usb 2.0 var.. ccd buyuklugu acisindan fz20'nin 1/2.5" ken 8800'de 2/3", 350D'de ise 22.2x14.8mm..
yine ne verirsen onu almis oluyorsun..
diger yandan 8800, en yuksek telephoto'dayken f/5'de cekim yapabiliyor, oysaki fz20 f/2.8'de.. diger yandan 350D icin f/2.8 istiyorsan 4000 pound'u gozden cikarman gerekiyor..
birinde hazir lens var, DSLR'larla yok.. ayrica odeyip alacaksin ki o da dunya para..
...
ama dersen ki sonradan lens alirim, ilk once bir 18-200 gibi lens bakarim kendime, 3-5 ay sonra da baska bir lens alirim.. ayrica DSLR'imi tasimakta zorlanacagimi zannetmiyorum diyebiliyorsan.. lens degistirmek senin icin eger ki 18-200 gibi bir lens alirsan ancak daha uzun bir zoom takmak istediginde olacaktir.. diger yandan ileride :"aaaa, ama L serisi lenslerin kalitesi cok daha yuksek, ben bir daha 18-200 gibi bir lens kullanmam" da diyebilirsin.. bilemiyorum onur.. ben 350D aldim.. almisken iyisi olsun dedim. (yine de 20D alip da rahata eremedim..)
eminim icinde DSLR'lari merak ediyorsundur.. ben ettim.. neden almisken; prosumer degil de professional bir makine almayayim dedim.. (350D de prosumer sayilir, ama sonucta DSLR.. pro'nun manasi bu isten para kazanan demektir ve ben kac profesyonelde 350D godum.. 8800 degil..)
..
kararini sen ver.. bazen aman makinemi alip aninda fotograf cekeyim de diyeceksin.. 350D'yi elinden gozune goturunceye kadar acilmis oluyor coktan.. digerleri icin 4-5 saniye beklemek biraz garibime gitti acikcasi.. bekle babam bekle.. sonra cek..
İlgili olabilecek konular
-
Caz'ın Kadrajı'nın Bu Haftaki Konuğu Cenk Mirat Pekcanattı
15 Kas. 2024, 13:35 miratcenk
022715 Kas. 2024, 13:35
miratcenk -
4x6 Vesikalığı 10x15 Kağıda Action
25 Eyl. 2007, 23:47 adzs
171724031 Eki. 2024, 14:09
mucahit2331 -
-
Sony Ccd-tr502e Pal Handycam Kristal Sorunu