Fotoğrafçılık Forumları
Pretec'ciler Buraya. (pretec Formu)
Arkadaşlar pretec hakkındaki görüşleri önerileri ve fikirleri bu forumda toplamak istedim. www.netfotograf.com bizi bir araya getirdi. Yüzlerce bilgi arasında pretec hakkında bir ton bilgi okudum faydası çok oldu ama bundan sonra bu forumda bu bilgi alışverişini toplarsak daha çabuk ve kolay bilgi sahibi oluruz. Şimdiden teşekkür ediyorum.
Görüş ve önerileriniz için: [email protected]
Merhabalar,
Arkadaşlar sanırım oldukça amatörce bir soru olacak. İki Dijital foto makinem var. Biri Pretec 3A30 diğeri Fuji Finepix 3800 (3.2 mp+ 6x opt) her zaman kerşıma çıkan bir ayar var . Eminim ki çok önemli vede ince bir seçenek. "A.priority F2.8 F4.8 F8.2 " bu seçenekler sunuluyor. Bu değerler hangi şekilde, ortamda ve zarurette kullanılıyor. Açıklarsanız sevinirim. (yaklaşık 1,2 yıldır foto ile uğraşıyorum.) Bundan başka birde Pretec 3A30 makinemi firmware yapmak iistiyorum. Bu konuyu biraz açıkca anlatırmısınız. Gerekli dosyayı nereden alıp, makineye ne şekilde indireceğiz, nasıl aktif edeceğiz. bundan sonrada nice sorularım ve yazacaklarım olacak. (yandınız yani) İlginize şimdiden teşekkürler.
Vallah aldik, pisman da degiliz yine satsalar yine aliriz, biz Pretecciyiz... vay be Pretec marsi yazdim valla. Bi de ne yapican teleconvertoru, genis aci desen 37mm olmadi panoramik cek, tele desen 370mm optik+4x digital zoom. makro desen 2 cm. Al ama dikkat et elinden yere dusurme, hos dusursen de banamisin demiyor,
calisiyor. Ama yine de dusurme sen.
ozerstore'a fimware falan yapma, bu forum da ustad kabul ettigim, Burkay bey var, kendisi yetkili serviscidir. Biraz formda tarama yaptiysan onun bu islemi onaylamadigini gorursun. Bence bu uyariyi dikkate al ve Toshiba ile update falan yapma sakin. onun yerine hs ye
yani bu chazlarin Turkiye distributorune mail at update istiyoruz diye dikkate aliyorlar emin ol. Toshiba upd. ile iki yillik sanayii bakanligi onayli garantiden vaz gecmis olursun ona gore.
sevigili priapos;
hs kimseyi takmıyor.sorduğum her soru yanıtsız kaldı ve hs den nefret ediyorum ve bir daha asla ürünlerini tercih etmeyeceğim...toshiba firmware ise mükemmel çalışıyor.hiçbir sorunu görmüş değilim.manuel focus'un yanı sıra ardı ardına 6 kez yüksek hızlı shot ta süper bir özellik...valla garanti falan düşünmeyin ben hs nin verdiği garantiden bile şüpheliyim...
iyi çalışmalar...
Dogru soyluyorsun, hs takmiyormus ama ben yasal olarak hakkini aramasi gerekirse garantinin arkasinda sanayii bakanligi var, dogru dedigin islem makineye zarar vermez ancak yasal olarak oyle bir durumda adamlarin eline koz verirsin. Sonucta 400 ytl lik bir cihaz, sans isi bu uc gun sonra sorun yaratsa elinde kalir.
Benim basima laptop ta geldi ismi lazim degil bi yerden laptop aldim, xp
islletim sisteminde cok acik var diye win2003 yaptim, adamlar garantiyi musteri bozmus diye kabul etmediler,
Neyse, keske pretec yada premierimages update surse bizde yuklesek. Zaten makinede bence yazilim kaynakli bir noise sorunu var.
priapos;
dediklerine katılıyorum..firmware yükseltmek garantiyi bozdu ama napayım,hs beni çıldırtmak üzereydi deredeyse.bende ne olursa olsun dedim update ettim..
bahsettiğin noise sorunu pretec in firmware da mı? biraz açarmısın...
herkse kolay gelsin,iyi çekimler...
arkadaşlar merak etmeyin ben ring adaptörüde buluyorum , lens'de çok yakında sizlere bunların resimlerini göndereceğim isteyen olursa ve bende bunları başabilirsem sizlere ring adaptörünü nasıl yaptığımı ve sonucun ne olduğunu yazacağım...
şimdilik hoşçakalın...verilen her $ helal olsun en iyi canon 10 basar gerçekten inanın....:::)))
bu makinanın bu kadar konuşulmasındaki sebep herkesin aynı şeyi söylemesi HELAL OLSUN - HELAL OLSUN evet bencede.
ama en kötü yanı yedek parça yok , inşallah ben halledicem ozaman görüşürüz...
dc3a'cılar ve tüm fotograf severler hoşçakalın..
"12 yıllık bir bilgisayarcı..."
Bu linkte firmware ile ilgili tüm detaylar var mutlaka inceleyin. http://www.geocities.com/dc3a30upgrade/
firmware yapılmasının ne gibi zaraları olur, ne gibi yararı olur tartışılır. Ben yaptım bana hiçbir zararı olmadı, yararı fazlasıyla oldu. Memnunum mutluyum.
Ring adapteri ile igili olarak bilgi,resim ve görüşlerinizi burda bekliyorum. Teşekkürler.
Guronline:
Malesef Pretec yada Premierimages'e ait bir update yok, piyasadaki tek update malum Toshiba. Noise sorunuda sudur, 3.2 mp de *** (uc yildiz) kalitede keskin ton gecislerinde ve teksturlu nesne yuzeylerinde
JPEG sikistirmasindan kaynaklanan Moiré denilen bir çeşit "kepeklenme"ye (bu benim tabirim) neden oluyor, Sadece basit bir fimware upd. bu jpeg sikistirma oranini dusurerek bu sorunu cozebilir.
Not: Bu moiré ancak 3.2mp fotoyu, 400x buyuttugunuzde ve sadece texksturlu ve keskin ton gecislerinin oldugu bolgelerde ve egitimli bir gozle bakildiginda fark ediliyor. Bu kusur kadi kizini birak padisah zevcesinde bile olur, ama goz iste gordumu batiyor iste.
Merhaba. Arkadaşlar daha öncede buraya yazmıştım ama gene yazmak istiyorum. PRETEC DC3A30 HARİKA BİR MAKİNA KAÇIRMAYIN VE TOSHIBA UPGRADE İNİ MUTLAKA YAPIN. internette ne kadar araştırdım bütün dfm lerin örnek resimlerine baktım ama benim makina kadar kalitelisine rastlamadım. MAKİNEMİ ÇOK SEVİYORUM. Pretec dc3a30 ile çektiğim fotoğrafları burada yayınlıyacağım herkes yayınlasın biraz hava atalım
...
İlgili olabilecek konular
-
-
-
-
-
Kırşehir Deki Fotoğrafçılar Buraya...
27 Ağu. 2009, 14:21 yakamoz40
5479026 Eyl. 2022, 00:54
samen383862 -
Davinci Resolve 17 Kurulumu [ücretsiz Video Düzenl
11 Nis. 2022, 00:08 prodersler
0131411 Nis. 2022, 00:08
prodersler -
Davinci Resolve 17 Nasıl İndirilir? Sistem Gereksi
07 Nis. 2022, 12:44 prodersler
0203307 Nis. 2022, 12:44
prodersler -
E Devlet'ten Adli Sicil Kaydı [sabıka Kaydı] Nasıl
12 Eki. 2021, 16:20 prodersler
0130212 Eki. 2021, 16:20
prodersler -
Podcast: Toplumsal Belgeci Fotoğraf: Buraya...
26 Ağu. 2021, 13:58 miratcenk
0157126 Ağu. 2021, 13:59
miratcenk -