turk52
turk52 (üye)
Ordu / Reklam Fotoğrafçısı

Pretec'ciler Buraya. (pretec Formu)

Arkadaşlar pretec hakkındaki görüşleri önerileri ve fikirleri bu forumda toplamak istedim. www.netfotograf.com bizi bir araya getirdi. Yüzlerce bilgi arasında pretec hakkında bir ton bilgi okudum faydası çok oldu ama bundan sonra bu forumda bu bilgi alışverişini toplarsak daha çabuk ve kolay bilgi sahibi oluruz. Şimdiden teşekkür ediyorum.
Görüş ve önerileriniz için: [email protected]

Tarih: 17 Mart 2005, 08:31 - İp: yok
aliyonca
aliyonca (üye)
Kocaeli / Amatör

Arkadaşlar benim bir sorunum var. LCD ekrandan ve vizörden netlik ayarını ayarlayamıyorum yani net olup olmadığını farkedemiyorum. Bazen tam denk geliyor bazen kaçırıyorum. Yani bole uğraşcazmı hep? bunun kolay yolu yok mu? Yardım lütfen.

Tarih: 26 Mart 2005, 23:46 - İp: yok
priapos
priapos (üye)
Antalya / Haber Fotoğrafçısı

Aliyonca;
Nasıl netliyorsun, manuelmi af mi?

Bir çok netlik probleminin arkasında el titremesi yatar, ona dikkat ettinmi?

Tarih: 27 Mart 2005, 23:10 - İp: yok
aliyonca
aliyonca (üye)
Kocaeli / Amatör

Manuel odaklama yapıyorum. Elimin titremesiyle alakala değil. Fotoğrafı çekerken netliğini ayarlıyamıyorum. Yani net olup olmadığını farkedemiyorum LCD ekrandan yada vizörden fark edemiyorum net olup olmadığını. bunun bir tekniği varmı? onu soruyorum.
Teşekkürler

Tarih: 28 Mart 2005, 00:46 - İp: yok
turk52
turk52 (üye)
Ordu / Reklam Fotoğrafçısı

Bir netlik ayarı yok artık görüntü ne gösterirse na katlanmak zorundayız. Ama vizörün yanındaki tırtıllı düğmeden vizör netliği ayarlanabiliyor. Diğer netlikten bahsediyorsan zaten genelde görüntü güzel çıkıyor fotograf çekilince. Bu genelde bütün lcd ve lcd vizörlede aynı.

Tarih: 28 Mart 2005, 11:13 - İp: yok
yyavuz
yyavuz (üye)
İstanbul / Meraklı

selamlar evet bende bir senedir kullanıyorum preteci ve sonderce memnunum ayrıca toshiba upgradli...ama canımı sıkan konu objektifi hafif sallanıyor acaba böyle sorunu olan varmı bu olay canımı gerçekten sıkıyo sanki hafif çeksen elinde kalacak gibi ...

Tarih: 30 Mart 2005, 20:08 - İp: yok
guronline
guronline (üye)
Yurtdışı / Amatör

sevgili yyavuz;
benim makinamın objektifinde de hafif bir boşluk var..ama bunun normal olduğunu düşünüyorum ve bir zararını da görmedim şu ana kadar...
herkese kolay gelsin.

Tarih: 30 Mart 2005, 21:00 - İp: yok
ozerstore
ozerstore (üye)
Aydın / Amatör

slm . yyavuz
Evet, sanırım çoğunluk pretec 3A30 da olan yapısal dir durum olsa gerek. Benim objektifte de var aynı durum. Bence kafanı takma, elindeki cihazın kıymetini bilerek keyfini çıkarmaya bak. Armudun sapı var üzümün çöpüvar diye bahane, kusur arama. Her makinede uyuz edici nokta var bundan emin olabilirsin. Kaldı ki bizimkilerdeki (3A30) kusur falan değil. Mutlu şipşaklar.

Tarih: 6 Nisan 2005, 17:24 - İp: yok
xflash
xflash (üye)
Kocaeli / Amatör

arkadaşlar bende pretec dc3305 var ama sanırım bazı firmware problemleri yaşıyorum...bu makinaların firmware ları güncellenebiliyor mu nerden bulabiliriz bu dosyaları ayrıca türkiyede ki teknik servislere nasıl ulaşırız teşekkürler...

Tarih: 10 Mayıs 2005, 17:35 - İp: yok
ozerstore
ozerstore (üye)
Aydın / Amatör

Herkese merhaba,
Arkadaşlar Pretec DC 3A30 arıyorum . Satan yada satılan yer varmı? Yardımcı olursanız memnun olurum.

Tarih: 13 Mayıs 2005, 16:27 - İp: yok
yekaga
yekaga (üye)
İstanbul / Amatör

Pretec gibi bir makineyi neden arıyorsunuz? Yok bütçeniz kısıtlı ise yine de kodak, HP gibi markalara yönelebilirsiniz.

Tarih: 13 Mayıs 2005, 17:57 - İp: yok